cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, May 15, 2017

RA Korea Trip (11) - Last day in Korea


YA ALLAHHH.. 
punya lah terperap cerita Korea i ni kan..
tak pe.. 
i terrajin sangat ni. 
tengok all the N3 yang ada dalam drafts. 
and i memang nak sambung semula. 

ada few infos or i cud say my story in Korea ni lah yang i masih plan nak tulis. 
At least ada sikit yang still i cud share with others. 
mana2 yang nak baca lah kan. 
tak banyak, sikit pun ok lah kan. 
Our last day in Jeju and also in Korea. 
tapi apa2 pun just to rewind balik cerita my Korea, 
refer  K A T   S I N I   ye. 


our flight back to Seoul pagi.
i dah lupa pukul berapa ntah. 
maybe around 9.00AM cam tu lah. 


hujan pagi ni. 
we took cabs ke airport. 
habiskan T.Money.
we didn't book any airport transfer pun. 
mudah sangat.
and the charges pun i rasa tak mahal mana.
masih lagi my T.Money tu bersisa.


we used JEJEUAIR.


tak ramai pun orang masa kami sampai di sini. 
so cepat je lah process nya. 


Cik Kak Mimi dengan yang lain urus kat sini. 


Luggage drop. 



since memasing dah malas nak keluar tongkat sakti, maka bergambar kena tukar2 lah. 
tak boleh bertujuh sekali. 
tak pe. 


Nak melintas immigration area. 



then we sat at the waiting area. 
had our breakfast. 


Any bread pun ok je for our breakfast. 


and me, for sure the coffee. 
the best coffee in Korea lah for me. 
Orang lain maybe different taste lah. 
but for me, ini sedap. 



fresh flower at the airport. 
cantik2.


memang luas area airport ni. 


Ready to go back to Incheon Airport. 


kat dalam ni rupa2 nya ramai lah weiiiii.


tiba time makan kita makan. 



 flight dalam 45 minutes je kot. 
Ya allah i dah lupa..
tapi kira plus minus tu lah time nya. 





ALHAMDULLILAH safely landed. 


terus menuju ke main terminal.


kami dapatkan our luggage.



okkk..
luggage dah dapat. 


ready nak ke Incheon International Airport. 
We needed to take a cab to go there. 


jom kita. 


dapat cab pakcik ni. 
memula tak nak kurang dia. 
tapi bila kami semua dah naik daun, kurang lah sikit harga nya. 
i lupa dah berapa. 
tapi kira2 dalam RM80 dapat kurang dalam RM70 cam tu lah. 
u all tukarkan kepada Won ye. 
dulu murah lagi. 
now dah mahal dahh..


nampak tu.. 
makin sesak kat belakang tu. 
kat tengah berempat.
sumbat je lah.


Mak Bedah kena kat depan lah kan. 
sebab Mak Bedah lagi big size. 
heeeee


Nampak tu. 
heeeee
pak driver tak nampak bijik mata. 



Pak driver kami. 






Almost sampai ke airport. 


dah sampai Incheon International Airport. 
Gambar dengan Pak Driver. 
suka dia dapat gambo dengan gegerl.



kami uruskan refund tax.
jangan tanya i lah macamana process benda ni now. 
lupa semua dah. 
and at the same time kami buat refund T.Money 


kami checked in. 


dengan refund dari T Money tadi tu kitarang beli our lunch.
cukup for 7 of us. 


We bought Fish Burger. 


and last but not least. 
COFFEE..
walaweiiii..


akhirnya kami ke ruangan boarding. 



menunggu lah kami.
those yang bersolat, kami bersolat je kat ruangan di sini. 


sebenarnya memasing dah kepenatan sangat dah..
Al maklum lah. 
dah almost 6 hari dah berjalan.



buktinya.
semua terlelap.
tak terlarat lah tu.


sebelum tu isi perut dulu sebelum ngorok lagi.


After almost 5 hours plus dah mula nampak bumi Malaysia. 
kami tiba petang.


lepas dapat luggage semuanya bertebaran balik ke rumah masing2.
ALHAMDULILAH satu trip yang sungguh menyeronokkan.
I sendiri dapat satu pengalaman drive di Jeju. 
since trip dari Korea lah maka we decided if we wanted to travel in future, we like to do it by ourselves. 
plan sendiri. 
tapi kena fully studied lah.
refer so many blogs maybe. 
INSYALLAH boleh je...
Ok.. ini lah cerita akhir di Korea. 
Sadakallah..
maybe later i will do some N3 about accommodation in Korea. 
just love to share. 

20 comments:

  1. Syoklah pakcik driver tu... sume gegirl dlm kete dia... sakan lagi bergambar sama. Mau tak lelap tido dia lepas uolls tinggalkan... hehehheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haa.. pening dia pasti bila kami hingaq dalam kereta dia.. but so peramah lah even English tunggang langgang.

      Delete
  2. ini bulan bile ni kak... hehehhe nampak sgt merata2 akak jln

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya allah Danaaaaa... akak pegi ni dah setahun yang lalu.. just ceritanya tu tergantung. tgk2 dalam drafts punya lah banyak. tu yang kena habiskan gak lah tu.

      Delete
  3. amboi seronok sungguh makan angin di korea :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. org coffeholic ni..heee.. mmg tak boleh tgk kopi.. tempting je kan.

      Delete
  5. Dah lama idam nkpegi jeju dam drive sendiri tp lom kesamoaian sbb setiap tahun asyik penuh je in shaa allah one fine day..best nya kak yan travel dgn kwn2..bg JM mmg puas hati travel tanpa agen cuma perlu kerja lebih sbb semua buat sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg best drive kat Jeju JM..kena ngam semua. Mmg kena kerja keras sikit cari info.. kalau takat Japan or Korea dah ramai yg pegi sendiri..boleh refer banyak blogs.

      Delete
  6. Best nyer kakkk sebab pegi dgn geng sekepala!

    ReplyDelete
  7. cerita lama pun i suka je tengok...
    seronok betul dpt jenjalan dgn kawan sekepala ni...
    bukan senang tau nak travel dengan kawan yg masuk dgn kepala kita ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kan wahida..nak ngam tu mmg kengkadang susah..bila boleh ngam, memang best trip kita.

      Delete
  8. amboiiii ajussi... kemain suka yeee dpt gmbr dgn geng2 anak dara dan mak dara ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..heee..sesekali youuuu.. lupa dataran kita..

      Delete
  9. Seronok pergi dengan kenkawan mcm ni kan AE. Boleh bajet sikit, makan pun boleh makan apa apa aje.

    Apa yg best kat sini ye AE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. U pernah tgk cerita WInter Sonata? one of the attraction here is, the place yr depa buat drama tu.
      Pulau Nami. Itu lah Seoul lah. kalau Jeju ni, bestnya sini environmentnya.. i suka sgt. tenang .
      then lain2 tu shopping lah

      Delete

cliks..cliks