cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, April 3, 2015

Wedding in Kota Kinabalu 2 - pernikahan.

Sambung balik cerita wedding ye.. yang first ada kat s i n i.. tinjau - tinjau lah ye kalau teringin. 


well lepas breakfast at the hotel, (since we were not familiar with Kota Kinabalu so we didn't take any chance to stroll along the road to find any breakfast).. kami pun berkumpul di Marina Court Apartment.. kat sini lah pengantin lelaki n family berkumpul.. i lak duduk kat The Klagan Hotel. just nearby lah.. at 9AM, terus ke sana.. 


then terus gerak ke rumah pengantin perempuan at 10.30AM sebab majlis di rumah saja.. Panasnya yang ampun beb.. sangat panas.. Hubby ada rent a van for all of us.. so beramai  - ramai lah kami ke sana.. tiba around 11.00AM.. dekat je antara town dengan rumah pengantin.. 







satu lagi adat yang berbeza dengan kami adalah, waktu ini pun pengantin diarak dengan paluan kompang.. kalau kat tempat i, senyap - senyap je.. terus je ke masjid or ke rumah pengantin.. 











segak je pengantin menunggu pak imam sampai.. dalam hati tu dup dap tu.. 





sempat lagi lah kann... 






belakang i tu kumpulan wanita yang berqasidah..













kami yang menanti pun dup dap gak.. biasalah kannn.






then majlis pun berlangsunglah... ALAHMDULILAH BARAKALLAH.. dengan sekali lafaz je selamat mereka menjadi suami dan isteri..Pak Imam pun sporting sangat.. menjadi kan majlis ni tak terlalu tegang.. 







pengantin perempuan sedia menunggu..







majlis batal air sembahyang..






sarung cincin buat pengantin perempuan..







sarung cincin untuk pengantin lelaki...zaman i dulu tak lah bertukar - tukar cincin gini.. Hubby kata dia rimas.. tak pakai cincin kawin pun orang sure dah tau dia kepunyaan i. heeeeee....sabar je kan..tak sesuai...









senyuman kebahagian.. semoga menjadi suami dan isteri soleh dan solehah.. mendapat berkah dunia dan akhirah.. 



selesai sudah.. yok kita menjamu selera. 










menjamu selera kami.. 













the rest sibuk bergambar tapi i sibuk makan.. akhirnya ni je gambar yang ada muka i.. ok lah kannn.. anyway, selamat sudah majlis pernikahan di Sabah ni.. tinggal majlis reception je.. esok akan diadakan.. ALHAMDULILAH.. semoga mereka dikurniakan perkahwinan yang sakinnah mawwadah warahmah... AMEEN AMEEN YA RABB..


8 comments:

  1. Semoga berpanjangan jodoh mereka hingga ke syurga. Hidup berkasih sayang dan dirahmati Allah sentiasa...

    ReplyDelete
  2. Askm. Selamat Pengantin Baru & Lama... Semoga Segala Yang Terindah Menjadi Milik Kalian Nan Abadi.
    Ameeen...

    ReplyDelete
  3. Wamboii laju ziyan buat litupan berita..i kna add on lah nanti ye

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..seronok tgk muka happy semua org ;)

    ReplyDelete
  5. cantik pelamin tu walaupun simple sweet sgt lagi2 bile putih di gabungkn ngn warna pink bunga2 tuh...

    ReplyDelete

cliks..cliks