cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, April 28, 2015

Annyeonghaseyo Korea (4) - Seoul Namsan Traditional Theater Park

Ehhh..sambung balik ye cerita i di Korea.. Tergendala kejap.. 

macam - macam hal. masa bersemangat nak update, pictures lak buat hal, maybe internet slow kot.. then bila dah ok, hal - hal lain lak yang jadi.. then bila dah ok semua, tapi semangat i jadi merudum kejap bila dapat berita yang sorang my silent reader then terus jadi teman sembang di phone, meninggal akibat breast cancer.. terpana sekejap..


sebelum nak fly ke Korea i dah berhajat nak call dia.. tapi ntahlah asyik terlupa je..ingatnya,  bila dah malam, dah nak tidur... seronok kalau bersembang dengan dia.. macam dah bertemu mata malah macam dah kenal puluhan tahun.. tapi tu lah.. i dapat berita pun dari another silent reader who are her best friend.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang - orang yang beriman.. AL FATIHAH buat arwah Heizrena.. terasa kehilangan.. 


ok lahh.. kita sambung balik yeeee.. hari ni adalah hari kedua we all di Seoul.  nak jenjalan kira macam all out lah kunun - kununnya... 





badan dah penat dah sebab  s e m a l a m    p u n y a   c e r i t a.. so pepagi we all just makan je lah something light for breakfast. ada strawberry yang memang awesome.. ada roti Gardenia yang kami bawak  makan dengan tumis goreng ikan bilis,  coffee Radix panas,  dan honey stick satu.. enuf for me.. ecehh!!!...






dah kenyang, jom kita keluar dari bilik.. sejuk menggigit... udara nyaman, cuaca pun sangat baik sekali.. sukaaa... kami nak pegi ke satu tempat ni... ke mana?? tunggu yeee... nak ke sana we all bersemangat nak naik train.  yang best nya nak ke station tu kami akan melalui this park..






Seoul Namsan Traditional Theater Park dan yang bestnya park ni hanya berada di depan our hotel.. best sungguh. 










all the way ke station memasuki park  ni.













sempat satu dua kita tangkap..






sakan depa bergambaq tau.. i memang suka ambik gambaq.. 






masa tangkap - tangkap gambaq ni kan.. ada satu pakcik ni senyum - senyum sambil cakap - cakap  dengan i... terus Chef CiJu ajak dia amik gambaq sama.. sukanya dia... Chef CiJu dapat pakwe Korea dahhh..











almost 15 minutes  jenjalan menuju ke train station, kami ternampak ni.. 


i google pasal this place yee..


Seoul Namsan Traditional Theater is located in Namsangol Hanok Village, a place that is visited by around 1.8 million domestic and international visitors annually. The theater is in the form of a traditional Korean house, where it is said that you can feel the mood and breath of classic scholars from the past. An outdoor garden is connected to the lobby of the theater, so people there can enjoy the view of Seoul Tower and the scent of the pine trees of Namsan Mountain.



Dari sini memang lah kami nampak Seoul Tower.. tapi idok lah kami naiknya...














kami hanya berlegar - legar di area depan ni je.. tak lalu lah nak masuk ke bahagian dalam tu.. sebab kami nak ke tempat lain..














bersih sungguuuuhhhh....






terbanyak lak gambar i ni. heeee..sakannn.





nampak tower tu...










masa pusing - pusing kat sini, tup - tup ada lah satu uncle ni offered nak amik kan gambaq kitarang.. suka lah.. even hard for him to talk to us, still effort dia nak mengembirakan kita ni.. kita cakap English, dia tetap dengan bahasa Korea dia.. tak pe lah.. janji kami dapat gambaq bertiga. 








terus kami jalan sampai ke area main entrance this park..






sempat lagiii..


Putera Euimin dan Puteri Deokhye 









indahhh.. dan seger je.. Daisy ke ni?





okkk.. mak bonda amik aura seger bunga yeeee..






at the main entrance.. 






akhirnya sampai lah di Chungmuro  Station..  menuruni tangga you.. since masih awal, i gagah lah turun ...





tiba di sini, terpinga - pinga kejap.. tanya orang itu orang ini, kebanyakannya tak faham apa yang kami mau.. tapi dengan semangat gitu Chef CiJu, dia terus je ke machine ni.. 





tanya sikit - sikit lahh.







selepas berhempas pulas akhirnya Chef CiJu berjaya membeli ticket.. Cayokkk Chef CiJu..









akhirnya berada di dalam train.. ke mana arah kami? tungguuuu..


15 comments:

  1. Al Fatihah buat arwah Heizrena..

    Kak, imigresen kat sana tak cerewet eh macam kat Australia bab bawak masuk makanan ni? siap ada sambal tu..hihih

    Subhanallah, cantik2 betul bunga kat Namsan Park tu...
    Aiyoooo..kat mesin tiket memang takde tulis English ke kak?


    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh.. so simple DZ.. tak check pun.. bg je Declaration form, then terus je keluar.. so easy..

      Machine tu langsung tak de english.. kat Jepun ada gak..

      Delete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Semoga roh Heizrena ditempatkan di kalangan orang-orang beriman.. makchaq pun baru kehilangan sorang kawan kanser usus.. yg sedihnya makchaq dok bincang ngan anak nak pi lawat dia, esoknya dpt berita dia dah meninggal.

    Cantiknye park tu Yan..nampak bersih & nyaman sangat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEEN YA RABB.... kita hanya merancang Makchaq but ALLAH is the best planner..


      Memang this park sangat bersih.. tak nampak sampah sebutir pun.. so clean..

      Delete
  4. seronoknyer kak... tgk stoberinye beso2 betul, msti manis kan...
    alfatihah bt arwah Heizrena silent reader akak tuh, moga rohnya dicucuri rahmat

    alahai cantiknyer garden dpn hotel akak tuh... cantik sgt2....
    bunga yg mcm daisy tuh pun lawo sgt... mcm bunga plastik lak...
    bersih btl park kt sana yek, tahap kebersihan rakyat sana tinggi betul, kt malaysia nih aduhla nk kencing kt toilet awam pun pikir 100kali

    kt sana mmg tak gune bahasa inggeris yek kak... ssh jgk kan nk paham arahan kt mesin tuh

    ReplyDelete
  5. Itu yang susah kalau pergi negara yang kurang faham bahasa tanpa package tapi jalan sendiri lagi enjoy.
    Cantiknya park tu.
    Alfatihah buat arwah semoga ditempatkan bersama orang2 yang beriman.

    ReplyDelete
  6. Alfatihah...bestkan ziyaan lawat kampong nekcik..tu yang rindu kat ahjumma sana...gambar toilet depa tu penuh album...bersih dan cantik cantik kan

    ReplyDelete
  7. Scenery cantik di indahkan lagi dengan suasana yang bersih.

    Rasanya dalam pandangan saya itu bunga ros tu Yan.

    ReplyDelete
  8. Al Fatihah buat arwah Heizrena....

    Panjang lagi ceritanya Kak Yan coz ni baru nak gi trainnya je...belum perjalanan dan sampai ke sana...ehehee...

    ReplyDelete
  9. cemburunya tgk kak yan ke korea n Jepun. sy ni nama je keje dgn jepun tp jepun pun tak pernah jejak..kesian sungguh..hehe

    ReplyDelete
  10. Sungguh bersih tempat-tempat di Korea Kak Yan. Namsan Park sangat indah. Sangat indah.

    http://sederhanaperjalanan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Assalam kak yan,
    geram betoi la nengok munge2 korea ni
    warna warni santek2 kan3

    p/s: iols ni kan naek train hat kl pun dah fenin fengshan, ater tak gheti, ni kan pulop kalo kena naek train kat korew...matik teruih he3 :P

    ReplyDelete

cliks..cliks