cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, April 22, 2015

Annyeonghaseyo Korea (3) - Myeondong nite market


okkk..kita sambung balik cerita Korea kita ye.. alaaaahh bukan banyak cerita pun. tapi saje je lelambatkan. heeeee.. anyway, m a l a m    s e m a l a m tu right after having our dinner at Murree Restaurant, kami terus amik cab dan pegi ke area Myeondong Nite Market. 


since malam masih mudakan. heeee... daripada kita merekap dalam bilik tu, baik kita cuci mata.. lagipun perut dah kenyang.. jom kita shoppingggg... maka ke sini lah kami.. 






jalan yang seluas - luas nya di depan mata..   orang pun masih ramai di sini. ye lah baru pukul  8.30PM.






the cab stopped betul - betul depan the nite market.. (depan ke belakang pun i tak sure lah)..






ini maybe depan dia.. 






bijik mata sudah terbakar looorrrr...






jom kita menyusur 









barangan skincare, memang worth beli kat sini.. Kalau di Etude di Malaysia, rege barang dalam RM90, kat sini just RM50 or paling mahal pun dalam RM60 kot. murah lah kann.. 

















Hiii.. pendek kata, sediakan je lah wang besar.. wang besar kalau ke Korea.. shopping heaven.. we all suka kan Uniqlo.. murah dan sangat berbaloi.. tapi we decided nak beli kat Japan nanti.. sebab memang Japan products pun..










ok lah..kita jamu sikit gambar kitarang masa di sini ni..  ramai orang Malaysia yang kami jumpa di sini.. ALHAMDULLILAH ramai yang ramah bertegur sapa... suka hati jadinya.. 









food pun memacam ada. i sempat beli ice cream dan kebab.. 






dan i beli ni.. MASYALLAHHH.. heaven.. so sweet dan besar - besar sungguh buahnya.. puas hati..










kami sambung lagi untuk malam ke dua ke area ni.. Abang Luqman went to this mart. nak cari kasut katanya.. kita layan kan je lah belalang.. 






di sini  Vans yang jadi pilihan.. murah dari yang ada di Malaysia..kata Abang Luqman lahh.. i ikutkan je.. pilih bang pilih.. tapi amat malang, size tadak.. paling besar pun size 10.. sedangkan kaki Abang Luqman sesuai for size 12.. heeeee amikkk.. bila tak dapat, kami serang balik area nite market tu.. saje je nak terbangkan duit.. sakan kann.. 






so kami ke Etude.. pilih dan pilih.. akhirnyaaa...






dua bag terangkut dahhhh... 


ok lahhh.. dah habis bershopping.. kaki lenguh, kita mengopi yukkk.. lagipun so sejuk.. 





memang banyak betul kedai kopi di Korea.. cuma ini yang terdaya kaki jejak.. dan ada cerita menarik  dengan kedai coffee ni.. nanti i cerita yeee.. daaaaaa..

17 comments:

  1. besar betul saiz kaki Luqman tu kak..hahaha..

    betul tu, strawberry korea mmg manis kan,kalau buat product , fiza suka beli korean strawberry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat besar DZ.. anak2 akak sume kaki giant.. ikut mak pak gak lah.. heeee

      strawberry dia mesti kena beli..sangat sedap manis dan fresh..

      Delete
  2. Rindu stroberi Korea ngan banana milk. ..lobster..hu haaa..hu haa....

    ReplyDelete
  3. Tuari teringin nak beli stroberi beso kat Beijing. Konon2 nak tunggu hari terakhir baru beli. Sekali hari terakhir kedai tu tutup sebab esoknya CNY. Mujur x kempunan... 😊

    ReplyDelete
  4. korea pun macam indonesia juga ....asyik jumpa org malaysia .
    memang makmur rakyat malaysia

    ReplyDelete
  5. BEstnya kalau dapat gi sana....sejak lepas spm...tak lepas2 gi

    ReplyDelete
  6. bestnyer kak... nite market nyer mcm happening sgt2....
    beso2 nengok buah delima tuh...merah menyala
    stoberi korea mmg manis kan tak msm mcm kt CH tuh... beso2 lak tuh
    lahai abg Luqman saiz kaki ikut org eropah kot sbb beso sgt kui3...
    pasni cite jln2 jepun lak yek, xsbr nyer

    ReplyDelete
  7. Fuhhh....kalau nak gi kena gigih kumpul duit nih sebab ada 5 kepala yg bakal menyoping...ahahaa. Pergi bercuti cara kita so suka hati nak repeat berapa kali pun satu2 tempat tu kan kak...

    ReplyDelete
  8. tengok stroberi tu buat terliur. lagi2 bila yan kata manis...waaa

    ReplyDelete
  9. kak yan best nya.....klau x saya ada kat korea kot jumpa kak yan.. hehheh tapi x jadi...lain kali lah....

    ReplyDelete
  10. Sy mmg suka g tpt yg boleh shopping..mata segar je tgk brg hihihi

    ReplyDelete
  11. bestnyaaaaa shopping di Korea banyak brg yg x da di malaysia ni kan

    ReplyDelete
  12. syoknya p negara geng running man.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Salam, tiba-tiba terjumpa belog akak.
    Syoknya lahai baca pasal Korea ni. Lagi2 bab shopping.
    Azie nak pergi Korea bulan Nov ni. Haih, memang kene bawak wang besar nih. Hehe.

    ReplyDelete
  14. salam hi kak yan smpai sni dh hehehe goshhh x sabau nk p haha sy ni peminat kipas mati KPOP so mmg menanti2 la nk p korea ni hahahha n lg stu xsabau nk borong kat etude house tu !!! hahah habes lah bangkrap la blk nnt haha btw nk tggu cte kedai kopi tu har npe nape??

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dear.. dah samapi dahhh.. heee.. sabar ye.. yr time akak sure yr pictures lagi awesome..
      shopping lah bebanyak.. di Korea worth it lah kalau shopping.. Japan bit expensive. tak de nya bangkrap..

      Delete
  15. Assalam kak yan,
    saaaaaaaakaaannnn nyopping yer
    masa sopin tak hengat sakit kaki la tu he3 :P

    ReplyDelete

cliks..cliks