cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, May 22, 2018

Bila geng Kashmir gathering.



Kita stop kejap cerita Turkey ye..
Tapi nanti baca kat   S I N I   ye..

Selang dengan cerita manusia sekitar kita pulak ye..

saje je nak kata geng kashmir. 
even sebenarnya i ke kashmir without joining this group. 
this group ke Kashmir under Vertical Travels dan Zubair lah as their tour guide. 
i met this group in Kashmir..

I went to Kashmir on April 3 after my Istanbul Trip.
and this group arrived in Kashmir on the next day. 
So once they arrived at the hotel, i just buat surprised kat this lady, Kak Sharipah. 

Kak Pah ni i kenal masa kami baru je balik dari Kashmir in 2014.
Met at the KLIA and exchanged our numbers. 
then in 2015 she contacted me sebab nak guna Zubair as her tour guide in Kashmir. 
Since then we become close. 



and this Saturday, March 28, 2018 i was invited to Kak Sharipah's house in Kota Damansara.
She told me ada small gathering dengan geng2 yang ke Kashmir. 
They went to Kashmir by using Zubair's company. 
Semuanya dalam 27 people yang pegi. 
Mostly her family plus kawan2 husband Kak Pah ni lah. 

Before this Kak Pah dah guna service Zubair ke Ladakh.
2 weeks after i ke Ladakh in 2016.
they had to divert the trip to Kashmir ke Ladakh due to curfew masa tu. 
They happy lah with Zubiar's service. 
tu yang pegi lagi ke Kashmir dengan family yang lain.
ALHAMDULILAH.


i yang joined group ni kejap je pun. 
takat sehari je pun. 
sebabnya terpaksa tukar plan atas sebab2 masalah communication di Kashmir masa tu. 
so, bila dioffer untuk join, i pun join je lah.
no harm kan.
plus tambah kawan lagi.
semuanya mudah mesra. 


tambah seronok bila ada sikecik2 ni. 


And in this group, this lady, Mas  memang ramah tamah.
tambah meriah.
even sekedar kenal sehari, macam dah kenal bertahun. 
jadi kami berjumpa lagi buat kali ke dua di rumah kak pah.


Pakoda kak pah jamu kami.


kuih lepat daun rambai.


karipap.


dan Murtabak marbeles ni.


ada dessert gak. 
ini carrot cake.


ada brownies. 



brownies yang dibawak oleh Chef Ciju. 


paling win ada Kahwa. 


ALHAMDULILAH dapat beramah mesra lagi. 
sakan kami bersembang. 


then hubby Kak Pah dok video call Zubair. 
menyembang kejap kami.
sakan muka i. 
sebab tak dengar apa yang dicakap si Zubair tu.


Si cumel lote ni pun kemain lagi bersembang dengan Zubair tu lah. 



Sambil makan, sambil sembang, sambil tangkap gambar. 


sebelum bersurai, kita tangkap gambar dulu.


dan lagi..



dan lagi. 


we all di offer hantar balik ke Shah Alam by Mas.
Mas ni tinggal di Rawang.
sanggup hantar balik ke Shah Alam. 
then i ajak dinner di Uncle K pulak. 

thanks to Mas. 
semoga ALLAH membalas kebaikan Mas menghantar kami balik ke Shah Alam. 



Laparrrr.
pekena Nasi Goreng Kambing.

ALHAMDULLILAH even dapat kumpul dan sembang2 kejap, tapi kemesraaan terjalin indah.
Seronok dapat kawan2 baru ni.
ALHAMDULILAH di kelilingi oleh manusia2 yang positive2 semua.
tak perlu mengata orang, tak perlu hasad dengki, tak perlu meninggi diri.
Berkat ke Kashmir, persahabatan bermula. 


ALHAMDULILAH..
dihadiahkan dengan ramai kawan2 di sekeliling. 

Ini pulak my silent reader. 
yang muka terpaksa di blanko kan tu lah. 
Malu lah pulak dia. 
rajin menjengah my blog. 
dari mula bagi comment, then emailed i lah then kami berwhatapps. 
Akhirnya dapat bertentang mata pada hari Ahad ni lah. 
Syukur sangat. 
Jauh datangnya. 
Dari perak.
Thanks dear for coming. 
thanks for the gifts too. 
Alahaiii..
thanks for supporting me. 
rajin menggalakkan  i sangat. 
Semoga hubungan kita semua tetap terjalan hingga akhir nyawa. 
INSYALLAH..

8 comments:

  1. Alhamdulillah..ukuwwah fillah yg indah..
    desserts semua yummy-yummy!!

    ReplyDelete
  2. sakan ye pn azian elias kita dapat jumpa geng kashmir..meriahh.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..bahagia jumpa org2 yg bahagia. Semoga kita tetap terus bersaudara.

      Delete
  3. seronoknya kak... borak2 sambil mkn2... itu paling win tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye dana. Itu lah kerja nya.. makan2 borak2.

      Delete
  4. bersembang mkn... pastu sembang balik... lapar balik.... best kn jadi org pompuan ni hahahahaa

    ReplyDelete

cliks..cliks