cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, January 17, 2018

Princess Cake, Bandung


Last time pegi Bandung, 
membondong2 bawak balik Makuta.
alaaaaa..
macam cake berpuff gitu. 
(betul ke term tu)..

Boleh aja ke sini. 

Di Cihampelas Walk.
No 120. 
Kiranya lepas habis Skywalk Cihampleas Walk, boleh nampak pun. 
bertentangan dengan Hotel Aston Tropicana. 
senang nak cari. 
suruh je pak supir. 

anyway, i share kan kat sini, 

ALAMAT DAN OUTLET BANDUNG PRINCESS CAKE

Sahabat traveler’s, alamat resmi outlet cake shop princess cake adalah di Jalan Cihampelas No 120, Taman sari, Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40171.
INFO atas ni i ambik dari sini. Tempat wisatabandung

google info..


laporan dari newspaper di Bandung. 

Syahrini membuka gerai Princess Cake di Bandung pada Rabu (21/6/2017). Keesokan harinya, stok kue Princess Cake yang dijual pada sesi pertama langsung ludes terjual.  


Ini bukan princess syahrini ye ..
heeeeee.


memang cantik decor dalam nya. 
pinky gitu lah.
sweet sangat. 
macam nak sama dengan Makuta gak. 
pelik gak i kenapa nak hampir sama.
memang boleh confuse kita. 
tapi tak kesah lah..
janji boleh cuba lagi yang baru ni. 



i share kat sini lah ye..
i copy dari satu website ni. 
malas nak tulis balik. 

JAM BUKA BANDUNG PRINCESS CAKE

Waktu operasional cake shop di bandung ini adalah setiap hari, senin hingga minggu, mulai buka pukul 07.00 – 22.00 WIB.


ada memacam tau.



DAFTAR HARGA KUE BANDUNG PRINCESS CAKE

Nah sahabat traveler’s, jika anda penasaran tentang menu kue apa saja sih yang ada di Princess Cake Bandung ini, berikut adalah daftar menu dan harga kue Bandung Princess Cake.
  1. Princess Cake Chocolate Rp.72.000
  2. Princess Cake Mango Rp.72.000
  3. Princess Cake Matcha Rp.72.000
  4. Princess Mocca Rp.72.000
  5. Princess Strawberry Rp.72.000
  6. Princess Double Cheese Rp.85.000
Catatan : harga kue di atas sewaktu-waktu bisa berubah tanpa pemberitahuan, dan untuk updatenya anda bisa cek di Bandung Princess Cake Delivery Online atau follow instgamnya di sini : @bandungprincesscake
i google atas ni ye..
copy paste je..
malas nak tulis balik. 
harga dalam RM tu pandai2 lah tukar ye..
currency fluctuate kena ambik kira bagi yang memesan kan..
fair lah kan. 


ini our favorite.
Green Tea.
sodap weiiii.
Abang Luqman sekali hadap je you. 


ini pulak lebihan yang dibawak balik ke Malaysia. 
dalam kapal terbang, stewardess pun busy tanya.
then i bagi kan lebihan kami makan tu kat depa. 
terus cakap sedap laaaaa.


wonder apa dia princess cake ni ye..

tengok layer by layer from this IG post. 

A post shared by Bandung Princess Cake (@bandungprincesscake) on




kat airport ramai yang memandang..
maybe those yang tak tau tu sure nak tau apa ke benda yang kami bawak tu.
sebab paper bag dia ni macam nak sama dengan Makuta. 


ada yang mengirim. 
terpaksa lah berjumpa di airport. 
tak ada lah pulak service nak menghantar kan..
lagi satu better ambik dan dan tu gak. 
sebab bila esok takut lain pulak rasanya. 
tapi dah dibagi tau, sedap dimakan dalam masa 3 hari. 
masuk peti, ok lah kot. 


google pic ni. 

dulu memang ini yang dihebohkan.
sementelah berita pernikahan beliau dengan CEO di Malaysia ni lah maka orang berrebut2 nak beli. 
But as a customer i have my own review..
I prefer PRINCESS CAKE lagi berbanding Makuta. 
But still Makuta is not bad. 

then kalau dulu2 orang kalau ke Bandung sure nak ke Kartika Sari. 
But to tell you lah..
kalau kuih2 traditional dia memang i suka beli. 
Lemper is the best. 
But kalau brownies, Chef CiJu's brownies lagi win..
yeaaaayyy!!!


ini sure masa perlancaran kedai dia ni lah.
gambar atas google tau. 



bukan hanya depa berdua boleh duduk dan makan di sini. 
we all gak weiii..
kami beriya2 je makan kat situ. 
tak lalu Pak Guard dia nak tegor. 
heeeeee.

dengar yang kat bawah ni. 





jangan lupa ye..
pegi lah ke Princess Cake. 
tak menghampakan. 

14 comments:

  1. Kalau dulu kartika sari disebut2 skrg princess cake pula ye ke. Ana pernah ke cihampelas walk ni dulu tp belum ada lagi princess cake ni. Nampak sedap sgt kek nya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ana..berkotak2 kalau beli. Tp lama kelamaan akak notice brownies dia tidak lah sesedap mana. But still ok lah.

      Memang sedap..highly recommended.

      Delete
  2. salam kak yan..
    pernah makan yg dari kartika sari. memang sedap.
    tapi kalau k yan ckp yg ni lagi sedap..sy percaya je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ckp lah, 3 kali lebih sedap lah..heeeee

      Delete
  3. Kartika Sari, Makuta, Princess, Amanda...banyak pilihan kek dari kota Bandung..cuma pernah rasa Kartika Sari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. For sure ini lg best dear..lain sikit lah dr kebiasaan brownies kan.

      Delete
    2. same here. Sy pun baru pernah rasa Kartika Sari :D

      Delete
  4. selalu skodeng IG sharini n teringin jg nk rs... kalu kak yan trn bandung nk kirim jg laa... boleh kan? ;-) wink wink

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh..boleh..tp u kena ambik kat airport. Kalau tak mmg susah lah.

      Delete
  5. "kalau brownies, Chef CiJu's brownies lagi win.." ofcos la kan ihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumpah you.. nnt akak nak bagi u rasa. hopefully u suka dessert lah.. jadi berbaloi kalau bagi. heeeeee boleh gitu.

      Delete

cliks..cliks