cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 19, 2018

Berjimba ke Bandung (1) - ketibaan kami di Bandung.


cerita i di Bandung. 
cerita biasa2 je.
al maklum dah kerap sangat ke bandung tu pada i dah. 

actually anak2 dah boleh pun balik sendiri ke bandung tu. 
tapi disebabkan Ibu dan Chef CiJu mengediks nak ke sana, 
maka cari lah alasan hantar anak balik.
heeeeeee

satu lagi sebab bawak my cousin, Mem Lina yang tak pernah sampai ke Bandung. 
eeeeee.. apa hal lah..
seantero donia dia dah jejak, 
tup2 Bandung belum lagi. 
maka atas alasan kokoh tu lah maka i terbang lagi ke Bandung.


muka mak bedah dah makin cun.
cun kenapa tu. 
heeeee..
sebab makin bam..bammmm..
adoiii..
kembang semangkok. 
tak pe lah..
janji Mak Bedah happy...


kami guna Malindo. 
even ramai yang suka guna AA.
sebab Malindo i tak payah risau pasal luggage.
ke Bandung kena bersedia dgn luggage kan..
SHOPIINGGGG..
kannnn
it took us about 2 hours 10 minutes kot cam tu.


then pukul 9.10am, sampailah kami.
i memang dah tak pernah ambik mana2 driver pun kalau ke Bandung ni dah.
sebabnya  selalunya my fren, Mbak Lies dah tunggu..
tapi kebetulan hari i sampai dia tak sihat.
tak kesahlah.
sebab kelaparan kami ke kedai favorite kat tepi airport tu je.


ini budak nak makan roti canai.
kat Malaysia dia makan sikit, tup2 kat sini pulak nak pekena roti canai..
ini segera punya roti canai.
tapi sedap je kat tekak. 


kembang sikit dia bila stayed kat rumah.
tekak sedap je makan.
now dia dah start diet balik lah kan.
i mean makan terjaga.

since we all dah tiba awal, tapi tak boleh nak checked in, jadi kami decided nak merayap2 dulu sekitar Cihampelas Walk. 
Ada benda yang nak dicari Abang Irfan and Abang Luqman.
Abang Luqman jenis yang senang..
Bagi je duit kat dia, then dia cari sendiri. 
Yang omel ibu ni masih kurang pandai lagi. 
jadi kena lah sama2 ibu. 


Dia nak cari jam katanya. 
Dari kat Malaysia lagi Hubby dah suruh beli. 
tapi i pulak yang tak sempat2 nak carikan..
Al maklum busy you..


but then, he decided to buy here. 
Swiss Army pilihan hati. 
memula dia mentioned tu berdetak gak kat hati, mahai tu brand ni. 
risau kalau hilang je..
tapi bila dah usha2.
murah je weiii..
ada potongan 80%.
daripada rm700, boleh drop sampai RM100 lebih je.
suka lah dia. 


eeeeee..
ada lagi you..
nak mintak cleanser lah pulak..
Nak Wardah tu. 
moslem product yang ada di Indonesia..
kualah2 bocah lanang niiii.


ibu turut kan je lah..
bukan mintak bukan2 kan..
lagi pun dia dah meningkat remaja..
dah ada seketul jerawat masa balik tu. 
jadi ibu belikan je lah.


then we decided nak makan tengahari lah pulak. 
makan je dekat2 situ. 
banyak kedai makan di Bandung ni. 
dah jangan risau lah pasal halal tak halal tu. 
INSYALLAH ok je lah.
kalau kata yang tak halal, akan dimentionkan.

I makan Rojak Buah.
perut macam kenyang.
tu yang order rojak buah je. 
Rojak Buah is always my favorite. 


ada yang makan ni. 


tak lain tak bukan.
Khas buat Chef CiJu. 
Tak ada nasi, memang tak ceria lah hidup Chef CiJu. 
Ini Ayam Penyet lah kot. 


Ini pulak Gado - gado.
sedap.



our drinks. 
manis2 semua. 
air potong kaki ni.

nak cerita tang mengantuknya i masa ni, subhanallahh.
memang susah nak tahan lagi. 
sementelah dah tiba waktu dibolehkan masuk bilik, terus kami ke hotel .
i memang nak tidur lah.
too tired jadinya.


memandang katil yang gebu gebas ni, hati meruntun nak melanding. 
tukar baju semua, terus i masuk dalam selimut. 
nikmatttt.


my side. 


sempat lagi snap2 picca. 
sebelum landing. 


before tidur, Abang Irfan dah mentioned that he wanted to terjun dalam kolam.
he didnt want to stay with us tonite. 
nak balik asrama cepat. 
dah rindu kengkawan katanya. 

Mintak dihantar ke asrama bada zuhor. 
tapi i kata stay lama sikit lah..
maghrib ke..
langsung dia bilang ok lah, bada asar.

ALHAMDULILAH lepas mandi tu, Abang Luqman hantar dia ke asrama guna Uber. 
i didnt take my supir seperti selalu. 
sebab today our plan just santai2 je..
ronda2 around Cihampelas.
Malas nak bayar extra dengan supir. 

Once Abang Irfan balik, i sambung tidur lagi you. 
heeeeee.
puas hati betul.
then after asar, baru we all keluar cari makan. 
kelaparan. 
Nanti i sambung cerita makan malam i ye...
daaaaaa..

22 comments:

  1. Satu hari nanti rasa macam nak ikut je Yan ke sana (harap Yan tak serik berjalan dengan kakcik). Baca cerita Yan semuanya menyeronokkkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sureee..boleh je kak.. mmg ingat nak bawak group ke Bandung. Santai2.

      Delete
  2. betul2 jalan makan tido jalan makan tido ni kak :D

    ReplyDelete
  3. seronok makan tido jalan, makan tido jalan pastu shopping nih..ilang stress..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee..hee...dah tu balik pulak stress..duit habis daaa...

      Delete
  4. alasan nk anto 2 abdul tu tp dh tak blh guna alasan tu dh

    tgk bandung tu mcm akak balik kg kt pontian je... hehehhe semua selok belok akak ingat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Dana. Hubby kata saja je cari akal..heee

      Delete
  5. bleh laa nk kirim jam tu nnt kalu akk yrn bandung opsss😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehhh.. tak jadi masalah. tapi lambat lagi lah ye.

      Delete
  6. bandung memang best
    ada duit lebih dan rezeki ingat nak pergi sana lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. i suka food dia.. semuanya rasa nak makan.

      Delete
    2. hehehe tu lah pasal...makanan dekat sana sedap2

      Delete
  7. Wah cuti2 bandung kak.... shopping ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan cuti2 sangat dear.. akak hantar anak balik asrama.

      Delete
  8. Assalam

    Rajin nyer jalan jalan selalu gi Bandung. Best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam.. bukan selalu lah kan...heeee..hantar anak2 balik sekolah.

      Delete
  9. Replies
    1. awet muda ke? kedut makin tambah2 ni. macam nak cocok botok je. heeee

      Delete
  10. Ohh tak susah nak cari makan halal kat sana ye Yan.... senanglah kan, tak de memanjang was was je hihihi...
    Makanan dia pun nampak sedap. Tapi mee apa tu, nampak plain je tu dengan tempura udang?
    Yelah, kalau dah selalu berulang alik, tak susah nak cari kedai makan yg sedap ye Yan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mostly sana moslem dear..mmg senang nak makan. Nnt u pegi lah ye.

      Delete

cliks..cliks