cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 13, 2018

Last dinner before flying back to Bandung


Anak2 dah balik Bandung sudah.
Dah balik belajar di sana. 
tinggal semula ber4 kami di rumah. 

Just 2 weeks with us. 
tu yang kami sering keluar makan.
nak buat makan2 kat rumah pun tak sempat sebab i was so busy that time. 
Al maklum orang berniaga bermusim ni, 

Anyway, just wanna share some of the moment we spent together. 
Kami makan2 dan besoknya nak fly ke Bandung. 
Ibu ikut sekali menghantarnya even dah tau dah yang my kiddos boleh je balik sendiri berdua. 
saje je kan. 

Jadi kami deided nak makan2 reramai. 
Bukan masak pun. 
Main beli je. 
Beli kat Pasar Malam je pun. 


Hubby belikan Yong Tau Fu.
Banyak sangat. 
Notice that yang Yong Tau Fu ni makin mahal harganyakan.
Kalau tak habis dimakan memang rasa sedih sangat. 


and these are the favorite yang dijanjikan for my Abduls. 
Ayam Black Pepper.
Masakan TokPucu.
Depa datang bawak lauk lagi tau.
Eh, ayam tu TokPucu masak kat dapur kami di Shah Alam.
I was so busy kat atas rumah, tak sedar orang hijacked my kitchen. 
Tup2 turun ke dining hall, lauk dah disediakan. 
Plus ada Nasi Jagung dan Sayur Kobis Goreng ala2 Nekcik. 


Ini Hubby beli gak. 


Mai CikTi, beli KFC pulak. 


Iniiiiii.... 
CikEni yang buat tau. 
sodapppp..
suka sangat. 
tapi tak boleh lah makan bebanyak kan . 
kemanisan melanda nanti susah pulak. 
Thanks CikEni. 
Nanti boleh tempah lagi ye.


Maka beramai2 kami makan. 


Permintaan depa2 ni lah. 


Nampak tu. 
Semangat dia makan. 
Tapi Abang Irfan dah mula menjaga penampilan. 
Dah tak nak makan bebanyak. 
Memang dah sangat kurus dah dia.


Sebanhagian dari kami.
Masih ada yang tak turut serta. 


Bersungguh Abang Luqman makan. 
dia memang pemakan sangat orang nya. 


Penuh meja kami. 


Eh, lain pulak..
takkkkk..
yang ni another favorite anak2 yang diturutkan oleh Nekcik. 
Pulut kuning. 
Memang kesukaan..
Ini waktu depa memula balik ke Shah Alam. 
Nekcik masak dan bawak food dari Setapak dan kami tinggal bentang meja je. 
Bestkan. 
heeeeeeee.


Ni lah pulut comel dari Nekcik. 
Tak sempat tunggu lama kalau ada pulut kuning di rumah. 
sekejap je dah clear. 


And this for me. 
Nasi tu, ChefCiju masak. 
yang penting semuanya sedap. 
dan lagi penting kami semua dapat berkumpul bersama. 
Family bonding. 
even masa ni My Daddi and MyMommi dah balik kampung. 
tak ada rezeki nak makan bersama. 

Thanks to Nekcik and TokPucu and CikEni yang bersusah payah masak for cucus ye. 
Order je terus sampai ke rumah. 
ALHAMDULILAH barakallah. 
semoga hubungan kita semua sentiasa diberkahi Illahi. 
Ya rabbi.

p/s: Nekcik, mana baulu pecak ni. 
ngidammmmm.

20 comments:

  1. comel pulut kuning Nekcik..suka2..
    family bonding..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan..
      macam sayang nak makan.. mula je lah .heeee

      Delete
  2. Alhamdulillah...

    makanan juga boleh mengeratkan silaturrahim. :)

    ReplyDelete
  3. Salam owner blog Akak Yan's Journal. Mohon update Blog List akak dengan blog saya. Saya dah masukkan blog Akak Yan's Journal kat blog list Rahsia Melancong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. inshallah.. bekerja keras ni. heeeee

      Delete
  4. Agaknya kami berselisih kapal terbang. Saya di Bandung sekarang.

    ReplyDelete
  5. Waaahhhhh best nya menu.. Take care abang & adik2.. Moga cemerlang dunia akhirat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekcik n tokpucu mmg rajin melayan cucu2 nya..

      Ameennn..tq for the prayers Mulan.

      Delete
  6. Salam perkenalan, GV follow blog akak ya. Wah, banyaknya makanan. sedap2x lak tu. Nampak kemeriahan satu keluarga makan ramai2x. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kembali.
      memang seronok activity kalau kumpul2 ni.
      Makannnn

      Delete
  7. Replies
    1. he..hee... mohh.. nanti kita serbu rumah nekcik. anak dara dia yang buat tu.

      Delete
  8. wow! bestnya gathering. Umah ni pun nampak best, tapi swimming pool tu kecik sangat. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah..memang best.. kecik je memang pool dia.. takat bebudak 4 5 org ok lah..

      * salah N3 comment ni. heeeeeee
      anyway, thanks dear.

      Delete
  9. Nekcik pandai masak..bila dapat merasa masakan Nekcik ni heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 yang dimasaknya.. kami tukang makan je..
      bila cucu2 buat permintaan, so tak boleh tahan lah dia.

      Delete

cliks..cliks