cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, January 12, 2018

Ho Chi Min Pertama Kali - Coffee time at Luke's Cafe, Ho Chi Min City (6)




Bagi orang yang memang suka mengopi dan melepak, sure dalam kepala nak cari this kinda place kalau travel ke mana2. 
same like us. 
ke mana saja, sure coffee place yang kami cari. 
biar tak shopping. 
asal kan dapat mengopi. 
we love the places lah gitu. 

jadi bila dah ke HCM dan tau HCM ni fames dengan coffee dia kan. 
so apa lagi. 
nak lah barang sekali pegi ke any coffee cafe dia ni. 


setelah bersungguh mencari Uber, maka kami sampai ke sini. 
memang ada kat tengah2 city lah gitu. 
kecik ke tempat dia. 
eeeew.. 

chef ciju ni dah silap mencari. 
dia dok fikir cafe besaq lah tu. 
tapi since dah sampai, kita layan je lah. 


pekena coffee yukkk.


anyway, recommended by tripadvisor  ok.
kira ok lah tu kan..


kami pilih tempat yang sejuk. 
kat luaq, panaih.


envi dalam cafe. 
simple je. 
kecik pun. 
tapi since tak ada orang, we enjoyed the time. 



nice. 


decor2.



jom nikmati. 
pergghhhhh!!!!.
the coffee, superb to me. 
orang yang jenis tak boleh tidur kalau pekena coffee, sure tak tidur 2 hari. 
but, it's ok to me. 
love it so much. 


hari2 minum coffee memang teruk badan nanti kan. 
tapi nak buat cam ne. 
dah suka. 
i minum je. 
cuma kena lah jaga2 kadar gula in take tu kan. 
soooo.. jangan lupa coffee kalau ke Vietnam.

Nikmati coffee di 
Luke's Cafe,
315, Pham Ngu Lao Street,
District 1, Ho Chi Minh City. 


12 comments:

  1. kopi vietnam perghhhh smpi laa ni sy teringat2 kak wpn bkn minum kt sini...

    ReplyDelete
  2. p/s kak yan, member sy ckp, nnt ada direct flight AA ke srinagar

    *wink wink

    ReplyDelete
  3. kopi vietnam mmg terbaik..and cafe2 pun menarik..

    ReplyDelete
  4. GV suka juga kopi vietnam. Tapi GV beli kt malaysia je. huhu. Kopi vietnam kat vietnam pasti lagi kaw kaw kan kak. Sedap tu kak.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap.. tp tgk2 tempat gak.. tak semestinya sedap dear.
      sama cam kat Malaysia lah. ada resto nescafe dia, pergghhh.. sedapp.. some, mengecewakan..

      Delete
  5. kopi vietnam ni sgt sedap..hari-hari JM layan sampai sakit kepala..ntahla..sekali minum x leh stop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mmg hantu kopi JM.. pekena kopi vietnam tu mmg sakan lahhh..

      Delete

cliks..cliks