cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, January 27, 2018

Makan di Wong Solo, Shah Alam


stop cerita bandung kejap ye..
selingan. 

Last year i tak de cerita kan pun pasal my kedai.
agak busy lah you.
tak mampu nak bukak blog masa tu.
i mean tak mampu nak uploaded any pic kat blog then menulis..
i was busy with stock movement.

so since masa i nak mencuci gambar2 kat my handphone i ni ternampak gambar2 kat bawah ni. 
ni almost end of the BTS (Back to School session).
one of the superb staffs nak berhenti dah masa tu.
so we just took pictures here. 




these staffs adalah staffs yang bagus2.
so active. 
so energetic esp yang belakang i tu. 
bukan yang lain tak bagus.
tapi yang ni extra bagus nya. 
rasa sayang nak lepaskan.
tapi depa ni budak2 sekolah kan..
nak prepare nak naik sekolah..
Inshallah in future boleh kerja lagi. 

ok lahh.
cerita lain sikit. 
but still with orang kedai. 
heeeee
cerita makan kami bersama di Wong Solo. 


kami datang sini hari Jumaat 2 days before i terbang ke Bandung. 
actually this was the activity we did after visiting our outlet in Bukit Tinggi Klang. 
time makan, then we decided to come here. 


melilau2 cari parking, nampak this resto. 
at first  tak tau resto apa..
usha2 ooo baru tau itu Wong Solo.
yang terdapat di Seksyen 7, Shah Alam,
Belakang Jakel je pun. 

My house just nearby here lah.
but almost 5 years kot i tak masuk sini. 
masuk sini masa resto ni baru dibuka kot. 
coz this area selalunya pack. 
tu yang tak sanggup.
ramai sungguh manusia. 


hari jumaat kan hari wanita.
memang masa memula masuk, ramainya wanita..
ada notice kat depan tu tulis, orang lelaki moslem tak dibenarkan berada di resto waktu solat Jumaat. 
Bagus betul kan. 


tapi ada gak yang tersesat. 
tak pe lah.. 
baik sangka you..
maybe musafir laaaaa.
hampir 99% dalam resto adalah kaum hawa.


ada gak disediakan musollah.
bagus kan..
islamic,


since agak ramai dan pekerja hanya wanita, maka order lambat jugak diambik.
santai2 aje lah kami. 


ambik je gambar sambal dia. 


at last sampai..
happy makan lah kami. 
ini ayam penyet.
sedap gak. 
ayamnya best.


my drink Watermelon no sugar. 
depa ambik Soda Gembira. 


ada gak diberi air sejuk ni. 
ALHAMDULILAH..
thanks to Mem Sabar yang belanja kitarang. 
semoga sentiasa dimurahkan rezeki. 
Amen.


tak langsung balik youu.
shopping pulak. 
ke Ariani. 


busy memilih. 
but not me.
anyway, satu hari barakah.
hari bahagia..
ALHAMDULILAH..

di Bandung pun i pekena Wong Solo..
tapi pasti beda sihhh.
yang penting enakkk bangetttt.

9 comments:

  1. selalu dgr review psl resto ni tp tu laa xde geng yg suka masakan indon ni 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiii... siannya.. meh ke shah alam. akak belanja..

      Delete
  2. Budak Sepet suka makan nasi wong solo ni. Tapi sekarang portionnya agak kecik dan harga pasti sudah meningkat...

    ReplyDelete
  3. Sedap makan di wong solo ni, mmg selalu ambik ayam penyet, balado.terung pun best bangat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena rasa yg kat Bandung..perghhh..lg terangat beb.

      Delete
  4. Replies
    1. pekena yang kat Bandung Hans.. lagi terangkat.

      Delete
  5. sedapnya layan ayam penyet nih.... rnaggup gitu

    ohhh siap ada tls pelanggan wanita je... tp tak segan pulak ada lelaki yek

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sedap Dana.. kena dgn sambal dia tu.

      notice tu mmg patut dibuat lah kan. sekurang2nya mengingatkan pada yang lupa. tak lah dia nanti menjawab kat sana. betul kan.

      Delete

cliks..cliks