cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, April 21, 2017

Management Camp Kedai Canggih/Region Apparel SB


stop kejaplah ye cerita suroboyo kita tu.
my Mac buat hal lah pulak.
gambar2 kat dlm tu tak boleh bukak.
ni pakai tab abang irfan.
so i edit je n3 separuh jalan kat sini.
kita cerita ni ye.

hari ni i nak tulis pasal our Management Camp yang we all buat on March 29 - 30, 2017.
Our first camp for the company. 
Selma 17 tahun involved in this business, this was the first time.

Kena ada perubahanlah kan.
demi kebaikan company. 
buat lah apa yang termampu oleh kami semua.


ALHAMDULILAH, ini lah muka2 yang terlibat. 
Seronok gak sesekali jadi budak sekolah kan. 
heeee


One of the speaker.
Heeee..
bukan orang lain.. 
Mem Sue.
Kami sendiri yang jadi speaker. 
Hal yang disampaikan adalah yang berkaitan hal company dan kedai kami. 


Kat mana kami bercamp tu tadi. 
Kami stayed kat The Kabin, Kuala Selangor. 


I usha tempat ni kira2 sebulan or 3 minggu sebelum majlis kot. 
Kami pilih semua bilik2 yang berada di kawasan pool ni. 
saje seronok. 


Waktu petang selepas our first session, we checked in to the room.
i stayed with staff. 


Tidur kat bunk ni. 


Ini bilik kami. 
Ada 4 bunks dan one queen.



Sebelum checked in, kami lunch kat tepi pool tu lah. 
Memula tak panas. 
Memang sedap makan.


Kitarang catered outside food. 
Sedappppp.
Banyakkkk.
Murahhhh.
i will suggest lah. 
memang terbaik lah.


Ini pulak for teatime.
Staffs semua cakap, food sedap dan mereka kekenyangan.


Ini muka selepas make up session. 
berseri2 semuanya. 


Yang ni pulak food for our dinner. 
Ya ampun. 
Kami makan terus. 
Lauk memang banyak.


Lepas maghrib dan dinner, kami sambung our program sampai pukul 11.00pm.
semua orang dah letih dahhhh.
i memang mengantuk sakan.
terus je tidur. 
tak boleh lagi nak menyembang2 lah.



Pepagi we all ada sikit activities memanas dan keluar peluh lah sikit. 
Kami berjalan ke tepi pantai yang berdekatan The Kabin.




breakfast kami di tepi pantai.
Ya allahhhh.
food pun banyak lahhh.
sakan kami kekenyangan.



Lepas balik dari pantai, kami ambik kesempatan terjun ke dalam kolam ni. 
Sakan i u. 
sama2 terjun. 



sambung lagi program at 9.30am. 
Verangan jadi cikgu balik i masa ni. 
Lama dah tak mengajar ye. 
dah 17 tahun meninggalkan dunia perguruan.



Bila ngantuk, i bukak pack Badam dan Raisins yang diberi oleh orang Kashmir.  
Celik sikit mata semua. 


Tengahari ada lagi food. 
I dah tak termakan nasi dah. 
Ratah lauk je. 
Ini lah our caterer ni. 
Those yang nak cuba service beliau, 
ini contact number beliau. 
Puan LIZA - 011- 12369483


ALHAMDULILAH program kami habis at 5.00pm.
kami terus balik selepas ada yang bersolat. 


Kita gambo dulu. 



He..hee..
tak terus balik lah. 
we all jenjalan ke pantai dulu. 
Konon2 nak pekena food pantai. 


Salute to some of the staffs.
even they are not the permanent staffs tapi masih nak join the camp. 
like her. 
tak lama lagi sambung belajar ni dah. 


kerang bakar pun ada. 


Semua minum air kelapa. 
The only kedai makan yang ada ada waktu ini. 


Not so good lah food dia. 
But ALHAMDULLILAH.
boleh lah.


disaster has been done. 


Waktu petang di Pantai Remis. 


sebelum gerak balik semua bergambar lagi bersama2. 


Alhamdulilah.
satu program telah berlangsung. 
Boleh dikirakan berjaya. 
Maybe in future akan kira buat kan lagi. 
Mudah2an usahaa kita membuatkan hasil. 
INSYALLAH.

20 comments:

  1. Muka peserta semua seronok. Makan sedap semua ON. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee...betul sis..perut kenyang hati senang.

      Delete
  2. Salam kak yan,

    P the kabin ya... best kan situ... ni sambil menyelam minom air ya.. kursus smbil relax2 ...👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear.
      ye.. sambil minum2 air.heeeeee

      Delete
  3. Mesti la semua seronok... boss baik, sporting & pemurah...
    Suka tengok cara Yan layan anak buah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. kita buat yang terdaya je lah makchaq.

      Delete
  4. Seronoknya sesekali berteam building... :)

    ReplyDelete
  5. Makan sodap, perut kenyang, hati happy 😄 nyumnyumnyum

    ReplyDelete
  6. bestnya lahai ber camp macam ni..
    sy ni dah banyak kali attend kursus tak pernah jumpa ala holiday gini.huhu
    untung staff kak yan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha.. sambil selam minum air ye...
      alhamdulilahh..

      Delete
  7. Bila ada camp ke kursus mcm ni yang bestnya makan, makan, makan haha.... Setakat dengar lecture apa ada hal sangat jangan kena buat group presentantion sudah...
    Menarik jugak The Kabin ni ye AE. Lain dari yg lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. the Kabin ni mmg best.
      but a bit mahal lah..
      cuma seronok lah bila dapat buat benda2 ni dear.

      Delete
  8. Wah bestnya sambil kerja sambil makan sambil enjoy. Hilang stress kerja kan bila buat program macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..heee...sesekali sis..
      jd muda 10 tahun bila bercampur anak2 muda.

      Delete
  9. Saya memang suka entry yan, almost all. Dapt cerita dan puas tengok gambar. Gambar semua menarik. Yg comel bertambah comel.

    Ada satu entry yan dulu i komen pasa gambar kurang terang. But now dak ok macam dulu. Dalam entry ni tak ada yg saya kenal. Only i know you.

    Kwaii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg comel bertambah comel. amboiii.. termasuk i ke. haa..haaa..
      thanks Adam, sebab suka my N3 yang hapa2 tah ni.

      kurang terang tu pasai ambik dari HP depa2 tu. campur2 kan.. tu yg ada ok dan ada yang tak ok.
      I also know u. heeee

      Delete
  10. sesekali buat program macam ni best jugakan kak, dapat makan sedap2 pulak tu bertambah bestlah jadinya kan.

    patutlah saya rasa pernah nampak akak di plaza alam sentral sebelum ni,nak tegur segan rupanya akak ada kedai disini ya, dah puas baca entri2 akak baru tahu kedai canggih tu akak punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaaaa.. tegur je lah.
      i memang jenis tak prasan org.
      kalau u jumpa lagi, tegur ye..
      i belanja kat Bagan tu nnt. heeeee

      Delete

cliks..cliks