cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 2, 2014

New Parfume dan Puding DiRaja



Parfume dah habis.. mentioned to Hubby.. so balik dari Kota Kinabalu, he bought me 2 bottles of perfume.. setiap kali dibeli olehnya, i accept je.. no songeh - songeh lah.. suka i pakai sampai habis.. tak suka, i sedekah kat Chef CiJu.. heeeee.... 

Sebelum dia ke KK, ditanya ke i, nak yang mana satu.. habis i mentioned yang i suka.. dan siap mention, jangan lah beli Romance, Ralph Lauren. now i dah tak boleh nak pakai yang strong baunya.. kena mild sikit.. 





the recent yang dibelikan for me, ini haahh.. Blue Seduction by Antonio Banderas. i suka.. tapi seperti biasa, dia tak kan beli yang sama for me.. layan je lah..






sebenarnya i ada 2 bottles yang ini.. tapiiiii... i misplaced entah di mana.. gara - gara bawak dalam kereta.. i suka sangat yang ini.. 






i dapat yang ini... Yellow Diamond.. memula sembur je i dah tau, tak sesuai dengan hidung i... cuma i suka yellow diamond dia tu kot.. very strong i rasa bau nya.. pakai maghrib, terus malam tu i tak leh tidur.. pening.. Chef CiJu suka katanya.. eemmm...bolehlah dia memakainya lah kann..







satu lagi dibelikan for me.. yang ini.. dan i suka.. suka sangat.. sentiasa i memakainya.. i pakai parfume bukan hanya keluar.. sentiasa i pakai.. lepas mandi satu kemestian.. sebab tu, satu botol takat boleh tahan 2 bulan je.. Chef CiJu cakap i mandi parfume.. tak sesuaiiii.. now i m using this.. 






dan ini pulak Hubby punya.. i love the bottle.. 






sebenarnya, ini idaman hati.. Annick Goutal Petite Cherie... nanti lah yee..







lepas ambik Hubby at the airport, we fetched Abang Luqman  yang baru je habis SPM.. dan lega  dia dah... kami singgah for our late lunch..we went to Section 11. 






kami pekena Nasi Ayam.. ok lahh.. habis licing sebab i lapar sangat...







tapi i suka sangat yang ini.. manis.. apa katanya, Puding Di Raja.. sangat sedap buat i yang suka dessert ni.. teringin nak mencuba.. satu bekas ni dalam RM5 dan dibeli di Padang Jawa.. ada sesiapa yang menjual di area Shah Alam? teringin lahhh..




20 comments:

  1. waaa, banyaknya parfum akak..mandi perfum la nanti ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.hee.. memang suka parfume dari zaman sekolah2 dulu..

      Delete
  2. Versace sy suka yang pink..kuning tu memang strong sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. bila too strong, akak tak pakai lah.. tak selesa..

      Delete
  3. Saya pun mencari kt mana ada jual puding tu tertarik nak rasa lepas baca mengenainya....dessert fames orang kuantan kalau tak silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak beli kan area rumah ni.. sedap sangat tau..

      Delete
  4. Masa MAHA baru2 ini, banyak puding raja itu dijual. Tak ramai yang membeli mungkin sebab harganya agak mahal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal sikit lah kak... satu bekas ni dalam RM5..

      Delete
  5. waaaaa mcm2 betul pefum akak, kalu dana selalu jns pakai 1 perfum tu sampai abis baru pakai yg lain tp selalunyer dana setia pd yg 1 heheheh...

    murah la kak puding raja tuh sbb rasanyer selalu bekas kecik gitu mau dh belas2 ringgit

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak macam tu gak Dana.. tapi Hubby suka beli sampai 2 botol selalunya..

      Delete
  6. Rm5 murah la harga puding raja tu kak.

    Pakai pewangi ni bukan sekadar nak keluar rumah je kan kak untuk keselesaan diri sendiri jugak, tak salah wangi-wangian kat rumah suami balik senyum ja isteri wangi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Aina.. akak memang hantu parfume.. suka sangat..

      Delete
  7. kak yan, sypun pakai lavie est belle tu..wangi. teringin nk try puding raja tp tak pernah jumpe org jual.

    ReplyDelete

cliks..cliks