cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 6, 2014

JM Bryani, Kedondong Asam Boi dan ole - ole Ho Chi Min


Dapat kunjungan dari NekCik last few days ago.. gara - gara menghantar Chef CiJu yang baru lepas liburan ke Langkawi.. Malam tu we jamu NekCik and TokPucu and the rest Nasi JM Bryani.. call je.. order dan delivery dibuat.. 

Kalau masa memula JM Bryani bukak kedai di Tesco Shah Alam, i noticed agak kureng sikit.. tak seperti my expectation atas nasi bryani.. but now, pada i boleh tahan.. sedap lah gamaknya. esp Bryani Kambing..






tapi masa kami buat order tu, Bryani Kambing dah habis.. yang ada cuma Kuzi Kambing.. ok je lah kann.. 






Ayam Bryani ada.  sedap.. tapi for me the best is Bryani Kambing.. 







pasti ada Dalca..






dan synonym dengan  Nasi Bryani adalah Acar Buah..






ini adalah nasi i.. boleh tahan lah Kuzi Kambing tu..






Nekcik datang bawak buah tangan... Kedondong dari taman dia.. dipetik sebelum bertolak ke Shah Alam..






bergugus - gugus.. geram tengok..






terus kupas dan ditambah dengan Asam Boi.. wallaaaa..licing dah..





NekCik baru lepas balik dari Ho Chi Min.. dapat lah i souvenir.. dapat lak Telekung Lycra hitam.. lepas dapat tu siap kami berbincang pasal ada kata - kata tentang pemakaian telekung lycra ni.. siap ada kata tak sah memakainya ketika solat... aduhaiii.. maka terus ada yang mengatakan pakai seluar pun tak sah.. tapi now i puas hati sebab dah dapat penjelasan dan ustazah - ustazah yang sering i dapatkan pencerahan bagi sebarang persoalan.. begitu juga dengan penjelasan dari Ustaz Azhar Idrus.. ALHAMDULILAH... pandang lah kepada Syarat sah solat... itu lah yang diajar oleh tok guru - tok guru i masa dulu - dulu.. ALLAH maha mengetahui... 



14 comments:

  1. YA ALLAH.. sedappp nya... biryani semua2 tu.. kambing mmg pilihan la kan huhuu.. :D

    Buah kedongdong mesti sedao kan masam2 mcm tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biryani kambing memang pilihan hati i.. sangat best rasanya..

      Delete
  2. kalau pergi kenduri acar buah yg saya ambil duit ....sedap.
    hai , seronoknya dpt serbiner

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. suka yee.. macam best je kan. melawan rasa kan..

      Delete
  3. Alamak...dh kecur liur tgk kedondong...hihihihi

    ReplyDelete
  4. Lg terliur tgk kedondong asam boi dari bryani.hehe

    ReplyDelete
  5. Assalam, YAN
    Untung kita, ye. Punyai macam2 juadah... dari orang Cina & India, Sabah Sarawak, seluruh pelusuk Indonesia, Barat, Arab, dll.

    ReplyDelete
  6. cantik telekung..mmg byk pndpt ttg telekung skunk nie..akk byk baca mngnai nie..lama x makan kedondong ..sedapnye.:)

    ReplyDelete

cliks..cliks