cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, December 12, 2014

Me, sis Tati and Chef CiJu, makan dan sembang..

Last Tuesday dah janji dengan sis Tati nak jumpa, tapi di my house lah.. unfortunately rumah i macam kapal pecah.. sis Tati baru saja balik dari Indonesia dan i ada pesan some things dari sana.. sebab dia ke Jogja.. maka nya ada yang i pesan..

tapi at the end kami makan di luar saja.. lagipun Hubby ajak lunch before he went to the office. so, me, Hubby, Chef CiJu, and Abang Luqman took our lunch first.. sebab sis Tati masih on the way..cuaca di luar agak pans betull terik sangat.. so mood nak makan macam tak berapa menangkap.. so i like the soupy thing.. 






i took Oxtail Soup.. plus makan or cicah dengan roti bakar... best betul.. tak nak makan nasi, tup - tup i took  2 set of toast breads. hambikkk..






Chef CiJu took Mee Goreng Mamak..






Abang Luqman pulak amik Ayam Penyet.. well kat Uncle K ni kan, international food betul lah.. macam - macam ada.. 






and i took Vietnamese Ice Cream Coffee. for me this is the best ever lahh..  After about 15  minutes we took our lunch,  sis Tati pun sampai.. she took the lunch together with us.. After some times, Hubby mintak diri coz he wanted to go to the office.  meanwhile me, Chef CiJu, and sis Tati, did some shopping at SACC Mall..



















saje je tayang lelebih our pictures.. She is Indonesian and now staying with her nephew in Serdang.  so free time, we meet..






Lepas tu, kami sambung lah sembang at the Secret Recipe.. hee.. seronok kan kalau sembang dan sekepala ni.. kurang lebih at 4.00 pm kami berpisah.. dan berjanji akan bertemu lagi esok.. unfortunately we have to cancel atas sebab - sebab tertentu.. INSYALLAH in future..






ini lah dia benda yang dikirim pada sis Tati.. dibeli di Jogja... Kemeja batik dari Kedaton Boutique.. i dah pernah shopping di sini, dan material nya baik  - baik semua.. for those yang berminat nak shopping di Jogja. boleh lah ke boutique ini.. 






dan Brownies.. sedap sungguh.


ALHAMDULILAH, kami berpisah dan pasti akan jumpa lagi.. lama sungguh kami bersembang... tapi yang penting kami happy... 






6 comments:

  1. Brownies tu nampak pun dh sedap..tgh lapar ni :P

    ReplyDelete
  2. Bestnya nampak rapat betul you all berdua:)

    ReplyDelete
  3. Saya memang suka gila makan Sup Ekor. Dan tomyam.

    ReplyDelete
  4. Kek tu nampak sedap... dan perut jadu lapar sebab tgk semua makanan tu hahaha :D

    ReplyDelete

cliks..cliks