cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, December 27, 2014

Teringin sangat...




I memang sangat - sangat teringin nak minum.. minum apa?? heeeeee.. dah kurang lebih 2 bulan i mengidam nak minum Root Beer Float.. bukan yang ada di mana - mana tau.. i teringin nak minum yang ada di A&W. Sampai terliuq - liuq gitu... 






sangat i teringin...  pertama kali minum adalah di Seremban A&W resto di tepi Tasik Seremban tu.. tahun 1984/85...nostalgia betul..


so tadi ni, tertiba i tercakap kat Hubby on the way balik lepas jenjalan dari pagi hingga tengahari.. terus Hubby pegi ke petrol pam Petronas yang ada di Section 7... Hubby ingat ada drive thru...heeee.. tapi dia silap... katanya nak tapau.. i kata.. NOOO.. i nak pekena kat sini gak..tak thrill kalau tapau...  sooo singgahlah.. (kami jenis yang memang jarang sangat makan di mana - mana fast food resto.)payah sekali dalam setahun.. so excited lah dua - dua abduls i tu..)







masuk orang tak berapa ramai.. 













i order dari jauh ieee.. tup - tup bukan hanya ayor yang di order... macam - macam.. kira lunch lah kami gitu.. jom tengok apa kami makan..







Macho Nacho... much - much better than yang ada di Twenty & Co... 200% sure...








kalau dah minum Root Beer Float, pasti nak pekena Onion Rings dia.. tak satu diorder.. Kami ordered 2 lagi..








sebab i tak suka French Fries.. sangat kurang suka..








Chef CiJu and Abang 'Imran took this.. Monza Burger.. 








si kecik ontel ambik Ayam Goreng..

















He is enjoying his Nachos..


Lepas makan, terus balik.. cuaca agak sedikit panas.. nampak mentari.. dalam hati terdetik.. apa yang dimakan oleh mangsa - mangsa banjir yang terperangkap di bukit  - bukit tu ye.. hhhhhh... hanya dua'a buat mereka.. semoga tabah dalam ujian ALLAH...  berfikir - fikir di rumah, terus terlelap seketika.. hari masih lagi bercahaya.. semoga banjir di Kelantan dan negeri - negeri yang terlibat segera surut.. Ameen...


sebelum mengundur diri... pandang Root Beer Float lagi..





26 comments:

  1. Yummy....dah lamer benar dah xmerasa...rietta pown xmnat fastfood...tpi sesekali trasa jugak nak makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kt sini mmg suka Root beer float dia tu lahh.. tapi mmg x selalu punn...

      Delete
  2. sesekali datang juga nak merasa tu...tak pe layankan saja

    ReplyDelete
  3. xpernah plak minum ini...
    comei si montel tu ya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah kalau x pernah.. sedap sangat.. tp jangan selalu.. sesekali ok lah. sweet kan..

      mmg si ontel ti tambah comel.. risau gakk..

      Delete
  4. dah lama tak gi A&W...suka onion ring..

    ReplyDelete
  5. saya suka A&W. Burger apa ntah makan, sedappp

    ReplyDelete
  6. betul lama tak minum root beer float, nak kena pik cari jugak ni :) budak2 nampak happy..

    ReplyDelete
  7. Bila tengok gambar ni kita pun rindu jugak hahaaa :D

    ReplyDelete
  8. dana pun suke rootbear anw nih... rasa dia lain dr rootbeer lain.... klu pg anw mmg wajib amiik rootbeer ngn onion ring dia, nachos tak pnh try lak... aik mcm best je nengok akak amik tuh. kene try jgk nih

    tp skrg nih anw dh tak banyak la kt kl nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. A&W cam tak berapa popular.. tapi akak mmg suka root beer dia..

      Delete
  9. memang favorite aku gak.

    mana nak carik?

    haha.

    ReplyDelete
  10. teringin laaaa juga..tertiba terliur ...kena cari juga ni..Root Beer Float

    ReplyDelete
  11. Yan, I tgk pun leh jadi teringin tau.. uhuhuhuh... sabar je la.. teguk air liur i kt sini, heee~

    ReplyDelete
  12. saya lagi teruk xpernah masuk A&W... hahahaha teringin jgk nk masuk tapi susah nk cari dkt kedah nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak banyak A&W ni.. KL banyak.. moh sini..

      Delete

cliks..cliks