cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 8, 2014

sisters meet up at Chemistry Cafe, Section 7...

Ini lah kami.. dah ber fren - fren agak lama.. ada yang dah almost 14 years.. ada yang baru 5 6 tahun sudah kot.  we decided to have the meet up since dah lama tak jumpa - jumpa dan gossip - gossip.. so we decided to meet at Chemistry Cafe di Section 7. seronok sakan lah kami.. bukan bergossip apa.. sekedar berkongsi ceirta keluarga.. jom lah tengok  apa yang kami makan dan keadaan dan juga cerita this new cafe. 


so jam 6 lebih sikit baru lah kami berjumpa.. i terlambat dari waktu yang dijanjikan.. dalam kurang lebih 15 minutes.. lagi pun hari tu hujan sangat lebat.. we went to Chemistry Cafe, yang terletak di Section 7, Shah Alam.. belakang rumah we all je...kebetulan all the sisters ni duduk at the same neighborhood. 







ini lah kami. even duduk tak sampai sepelaung, tapi nak jumpa memang susah... tapi disebabkan depa ni suka order cakes or biscuits from Chef CiJu, maka keep in touch gak lah kami, cuma sekedar whatapps or sometimes phone calls.  Ok lahh.. saksikan gambar kami yeee..















ini lah Mem Ira and Mem Sue Cherria..






ini Mem Norie.  Kami bersahabat gara - gara Estima.. (cerita lama)










ok lahhh.. kita tengok sekitar cafe baru ni... 







a lot of cakes n dessert..price, reasonable lah..






Lasagna 






Nachos...much - much better dari yang kami makan di Twenty & Co.






pasta






Chicken Bolognese yang memang jadi favorite Abang 'Imran.






the drink for me, sedap.






unique nya peralatan pinggan mangkuk agak unique di sini.. suka gak.. agak creative pemilik nya..





ada rung life band lah gitu.. 






sesuai  untuk keluarga dan anak - anak muda. 






setelah maghrib, the sisters pun balik.. tapi me n Chef CiJu stayed lah dan picked up kids for dinner.. suka lah depa.. seemed this place tempat depa lepak with friends.  Masa menunggu kiddos lah i sempat berama mesra dengan owner this cafe.. a very young girl sudah jade ushawan muds.. sangat ramah... sangat perlu.. 






terus kami diberi this drink.. macam nak suruh kita test lah.. sedap sangat.. Banana with peach.. so nice..






depa pun sampai. so ordered lah food yang diminati..














ini lah owner nya.. Miss Shasha Datuk Abd Rahman.. 






tak lama sebelum kami balik, ada lah entertaiment kejap.. mamat ni nyanyi.. sedap gak suara nya..










sebenarnya masa datang tadi tu, Chef CiJu bawakan sedikit Brownies for sisters.. merasalah.. 







And at the same time Chef CiJu bawakkan tempahan cake buat Adam.. terpaksa berjumpa di cafe ini.. semuanya gara - gara  traffic dan hujan.. Lebih kurang at 9.00pm kami meninggalkan cafe.. yang pending just wanna share this info about this cafe.. menyediakan food ala - ala Mexican dan western food lahh.. yang penting kat sini, food nya sedap - sedap dan harganya reasonable.. kat mana cafe ni?


26, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, Shah Alam,

tel : 017-626 2797




24 comments:

  1. Bila semuanya 'sekepala', pasti sangat seronok bila dapat berjumpa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kakcik.. rasa masa kejap je dah habis..

      Delete
  2. cantik kek ....
    berbangganya ada uhawan muda Melayu

    ReplyDelete
  3. cemana lah kakak kakak bergebang kalau berjumpa yer... kalau kami ketawa sampai tak hingat dunia... tapi masa ambik gambar semua posing bebaik punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitarang suka cerita pasal makan dan travel.. ketawa terus je..

      Delete
  4. apa kata lepas ni jiaan pulak bukak cafe...chef kita kan ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. nanti sure boleh bukak satu kot..

      Delete
  5. menu2 nmapk mengiurkan, dessert2 yg ada pun nmpak sgt menggoda kak...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. sesekali jumpa je ni walau searea rumah je..

      Delete
  7. Tadi entry sebelah makanan.. entry ni pun ada makanan hahahaa.. aduh lapar.. lapar.. tak sanggup dah.. hehehe.. :D

    ReplyDelete

cliks..cliks