cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 23, 2014

Small Reunion after 20 years Maktab Perguruan Pulau Pinang

All the sudden.. lepas being added to the group whatapps ex student di MTC dulu (M4P)/ Maktab Perguruan Persekutuan Pulau Pinang, tup - tup ada yang mengusulkan reunion for our class.. memula macam ramai yang berminat.. but after some times, ramai yang tak dapat nak join.. ada wedding lah, ada meeting lah.. macam - macam.. gitu lah kan.. kita yang plan.. but ALLAH is the best planner... 


semedang ramai  yang duduk area tengah Malaysia ni kami cadang nak jumpa di Kuala Lumpur je lah..  but then since tak ramai yang ada, i pun offer my house as the place for our simple meet up. boleh lah masak - masak sikit or maybe pot luck ke.. but then at the end atas sebab - sebab yang tak dapat dielakkan, i have to cancel it.  then i suggested better just meet up kat Concorde Hotel.  Hi tea je kat situ.. then semuanya ok.. 






at the end kami berlima saja yang bermeet up.. tak kesah lah...janji happy...2 of them, i dah pernah jumpa selepas keluar dari maktab... another 2 dah tak jumpa almost 20 years. seronok lahh..






yang baju pink tu, Farid Albar.. masa di MTC dulu di kelas kami he is among the youngest lah.. adik - adik.. ramai peminat.. heeee.. dan me n him dah banyak kali jumpa gak since dia tinggal di KL.. alhamdulilah..






since tukang masak pun cuti, i bawak lah gak dia sama dalam our meet up ni.. at first kita ingat nak hi tea and take the buffet package.. hi tea dalam RM 45++.. tapi once we arrived there, the waiter said that hi tea started at 12 noon till 4.00pm... and we arrived there at 3.30pm.. kelakar lah kann..










Hasnan, (now mengajar di Perak) setelah 20 tahun tak bertemu muka.. dulu - dulu tu tak payah cakap lah kann.. semuanya slanting - slanting gitu.. now semua dah sedap - sedap belaka..heeeee...senyum - senyum je lah masa memula jumpa... MASYALLAH.. time flies so fast kan.. kejap je.. tup - tup dah 20 tahun..





Siti.. i dah pernah jumpa beberapa kali selepas keluar maktab.. pernah gak di Alam Sentral since dia memang duduk area berdekatan je dengan i.. 





Kak Za (Tengku Ariza now mengajar di Kelantan) adalah my close friend gak lah masa di maktab dulu.. selalu kongsi - kongsi cerita.. now dah punya sorang cucu lagi.. heee...heee.. tengok that little angel dok pandang i tak berkedip - kedip dia.. so cute. 






since nak tebus rasa bersalah, i bawakkan lah sikit Brownies hasil air tangan our chef.. Chef CiJu.. suka semuanya makan this brownies.. since we noticed that the hi tea buffet tu ended at 4.30pm, we decided to have ala carte je..





we had our meet up at Melting Pot..




so we were served some buns.




ini Nasi Goreng Malaysia lah kot kata nya..







Nasi Ayam Hainan taken by Chef CiJu..




i took Olio and Salmon.





Not bad..but the Olio bit soggy.. tapi licing sebab i lapar. heeee







then i ordered 2 potion of Cucur Udang.. ok lahh..



ALHAMDULILAH BARAKALLAH... kami berpisah dan pasti akan bertemu lagi di masa akan datang.. berhajat untuk mengumpulkan other friends and maybe wanna have our big reunion in Penang.. almaklum our college dulu di Penang kan.. di Maktab Persekutuan Pulau Pinang, or M4P or MTC, Malayan Teacher's College. we just have that plan.. kita tunggu je lah.. Terasa masa tu kejap sangat.. hopefully and pray for the best.. jumpa lagi nanti.. 


28 comments:

  1. saya pun keluar M4P juga...sama kita.
    zaman saya di situ belah belakang maktab tak ada apa...boleh lintas jalan ikut shortcut ke Bukit jambul , sekarang dah penuh . tescolah , mall lah, shoplot kat deret belakang tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa.. ye ke.. akak masuk 91/93.. now kalau ke Penang, memang akak tak akan dapat tgk M4P lagi.. susah betul kan.

      Delete
  2. syok dpt jump mmbr2 lama ni...
    makanan di situ nmpk best dgn persembahan makann dia menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALAHAMDULLILAH.. seronok sangat even tak ramai mana pun.

      Delete
  3. Bertemu kembali selepas 20 tahun tak dapat kakak bayangkan indahnya
    Kalau dulu masing-masing slim-melim sekarang otot masing-masing dah mantap-mantap belaka
    Tapi yg pasti poket masa dulu tipis sekarang masing-masing kembung berisi kan..kan...:)

    ReplyDelete
  4. salam kenalan
    #1126
    http://www.coretanhatiibu.com

    ReplyDelete
  5. Huhuhuhuu.. after 20 years... lama tu.. alhamdulillah bagus la ukhwah perkenalan masih lagi berkekalan.. :D

    ReplyDelete
  6. M4P tu yang dekat Gelugor, bersekali dengan RECSAM tu ke? Confused. Kalau yang tu dekat juga ngan rumah mck...now dah buat baru dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul tu kak... sekarang sy dah tak tau cam ne rupa nya..

      Delete
  7. assalamualaikum auntie, saya dah lame follow blog auntie and saya nak tanye, kalau trip ke Bali auntie pakai travel agency ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam dear..

      sorry baru person..

      aunty pegi sendiri... ini no tel aunty kalau awak nak tanya apa2..

      0192129958..

      Delete
  8. seronok yer jumpa kawan-kawan lama..bila nak mai penang lagi hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat nanti2 sure pegi lagi.. mmg suka.. the whole family pun suka..

      Delete
  9. Masa muda-muda sume nak jaga badan... Tapi kira oklah tu... yang sedang-sedang je! hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. sedang2 ye.. takk.. kata kakzakie yg mantap2.. heee

      Delete
  10. seronokkan dapat kumpul balik dengan kawan kawan lama. tetiba rasa lapar datang sini. hahahah. terliur aunty tengok makanan atas ni semuaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. dah mak2 org.. malah dah nenek org pun ada..

      Delete
  11. 5 orang dah okay tu... kalau ramai sangat karang macam2 perangai pulak nak layan....

    (saya tak pernah hadiri sebarang reunion)....

    ReplyDelete
  12. #prayforPantaiTmur #prayforQZ8501 kontraktor ubahsuai rumah BLOGFACEBOOK Hubungi/WhatsApp: 0182233854 KHAIDIR

    ReplyDelete

cliks..cliks