cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 28, 2014

New Resto in Shah Alam, Twenty & Co

New resto in town.. resto yang agak classy.. Twenty & Co.... so mencuba lah kami di sana.. masa tu this resto just opened for just 2 weeks.. masih terlalu muda. tapi this is quite a well known resto in Malaysia. 

So mencubalah kami.. nak rasa cam ne agaknya menu di sini.. is it as classy as the resto looks like.. jom kita tengok..sodap ke idok kann..







ini menu nya.. sila pesan..






ini dia our first order.. Nachos.. frustrated sebab just chips then ditabur cheese and sprinkle dengan maybe sedikit beef bacon.. cam tu lah.. bila tiba di meja kami, the cheese sudah keras.. tak macam NACHOS yang biasa Hubby buat...sedih sangat.. 








then sampai lah my order.. kami tidak order banyak..sebab tujuannya adalah hendak merasa saje lah..ini pun rasa frust gak.. the spagetti tu tidak berasa sangat.. puas gak bubuh salt and pepper.. tak menjadi.. the pasta pun terputus - putus gitu... the salmon, agak elok.. juicy..kami habis kan jugak dish ini.. kami bertiga dan sangat lapar.. so, even kurang puas hati, tetap hampir habis kami makan..







for me yang kurang puas hati, lalu ordered Mee Goreng Mamak.. masih lagi i kurang puas hati.. the noodle bit pahit.. i just can give 3 stars lah.







tapi the drink, memang best.. suka. ini 5 stars.






anyway, jom tengok interior this resto..










Food Chef i gak yang sedap.. sorry.. this is my own experience.. maybe orang lain, lain cerita nya.. tak pe lah.. kita bagi space for them to improve..




***********************************************************


tanpa rasa jemu, i went there again with my partners, Abang Luqman, and Chef CiJu..






Earl Grey was my choice on that day.










Mem Sue took Laksa Johor.. tak nak argue lah kan.. as Johorean, we have a better choice.. (sorry ayat berlagak sikit.. heeeee).. still boleh lah dijamu selera..








me and Abang Luqman  ordered the same dish like before.. Roast Salmon and Olio.. ALHAMDULILAH, this time it was  much much better than the first time.. Salmon still juicy dan cukup rasa pasta nya.. 






lepas Abang Luqman balik dari exam kami terus ke sini.. 









 Camelia took   Beef Lasagna.. Quite a big portion.






Mem Sabar took Nasi Goreng Kampung, maybe.. forgot already..






Trianon.. i think ini the best dessert kat sini.. we have tried some of the cakes before.. ok gak but not as good as we had before kat tempat - tempat lain... but this one, memang lain sikit.. satu ni kurang lebih dalam RM15 kot.. again, i forgot the price. 






happy je kann... ye lahh.. macam tikus masuk dalam tepung. heeeeeee..



*********************************************



then the latest i met my friend Mem Aizura.  dah lama tak jumpa since our first meeting masa kat rumah i..almost a year lah kot.. then kami jumpa di Twenty & Co.  sambil cerita - cerita pasal Japan.. she also wanna go there next year..





happy je kami.. cerita dan makan..






this time ordered yang atas ni.. spa ek nama dia.. Not bad.. i love it so much.. pasta pun cantik.. tak putus - putus macam memula tu..









Abang Luqman took Salmon..






Mem Aizura took Sandwich.






drink di sini, memang the best laaa..






kami jahat tau.. orang tak leh bawak outside food kann. heeee.. we brought something here and jamu sama Mem Aizura.. 






Chef CiJu brought cuppies Red Velvet..










and brownies.. ada dua jenis.. 



ALHAMDULILAH.. tu lah pengalaman kami setelah beberapa kali mencuba makan di resto classy ni.. kenapa i kata classy, sebab makan di sini memang bit pricey.. One slice cake pun dalam kurang lebih RM20.. so roughly sekali makan kalau setakat 3 orang for sure cecah RM200.. tapi apa - apa pun terserah masing - masing.. ada duit makan, tak de kita makan kat mamak je.. (now mamak pun sama je regenya kan.).. no argument.. for me pulak, yang penting quality food tersebut.. biar berpadan food and the price. dan lagi, Shah Alam dah makin banyak kedai makan.. tu yang best nya... Apa - apa pun, ALHAMDULILAH BARAKALLAH.... 

21 comments:

  1. Kalau makanannya sedap dan sangat berbaloi, kita pun taklah bising nak bayar lebih, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat kata kakcik tu..sy mmg tak kesah price dia...tp yg penting quality dan keenakan food tu..biar berbaloi..

      Delete
  2. Alaa.... baik beli bahan-bahan bagi adinda Chef CiJu masak mesti lagi sedap.
    Dia masak apa pun cantik dan sedap..
    Tengoklah kek tu ngences kakak tengok tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..haaa..... tapi kan kak, chef i tu selalu sakit pinggang.. tu yg kena makan luar tu. heeee

      nanti one fine day, i m sure akak dapat merasa some of the cakes ti...

      Delete
  3. sedapnye kak yan...sy suka salmon jgak. lepas tu carbonara tu mmg feveret sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. kalau dari gambar, memang sedap.. tp alhamdulilah, after 4 times, baru lah kami puas hati makan di sini.. hope still improving lah..

      Delete
  4. Seronok baca kalau entri kk yan pasal food :D......

    ReplyDelete
  5. singgah sini dan follow..

    banyaknya makanan..best la dapat makan sedap2 macam tu..terliur :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tu lahh.. some tu ok, some tak berapa menangkap.. sayang..

      Delete
  7. kalau tengok gambo tu..memang boleh meleleh..tp dari segi rasa..kena la merasa dulukan..godaan pagi isnin singgah sini..penuh makanan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rasa lah dulu.. pada mulanya agak kurang berbaloi membayarnya... now getting ok lah.

      Delete
  8. meleleh tgk makanan kat sini..tgk mcm sedap..tp tulah tekak masing2 kan..tp siyes mmg npk sedap giler..terus melapar dah perut ni haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cuba lah ye kannn.. tak cuba maka tak tau..

      Delete
  9. akak nanti share lagi restoren2 kat shah alam,sy pun duk shah alam kadang2 tak tau nak makan mane..

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH fidza.. i will do my best.. memang banyak sangat lah kat shah alam ni.. tak perlu nak ke Subang or KL.. puas sangat makan..

      Delete
  10. kalau mampu apa slahnya kan...

    tiap mkanan tue rasa lain mybe tukangvmasak lain2 kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe lahh... but now i hope improve lah depa tu... tak pernah ke sana lagi now.. bit pricey lahh.

      Delete

cliks..cliks