cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, November 26, 2014

Sale at KK Decor...jom shopping...

Ok lahh...kembali bersiaran.. Penyakit malas memanjang ada.. tak tau nak buat macamana.. sementelah dengan ada Instagram lagi tambah malas.. sentiasa bertekad nak menulis.. walau bukan utnuk orang, tapi untuk tatapan mata sendiri.. still tak gak berusaha ke arah itu.. YA ALLAH buang kan lah penyakit malas aku ini.. AMEEN YA RABB..

anyway, saja nak mati kan penyakit malas i tu, i semangatkan diri dengan bercerita tentang shopping i.. shopping yang tak seberapa je ni... saje suka nak menghabiskan uang suami.. heeee... lagipun i sebenarnya dilanda 'kesedihan'.. tadak budget for shopping.. no salary for this month.. itu pasai lah menambah malas i.. kira jiwa lara lah.. heeeee.. anyway..forget about my kesedihan tu.. 

Hari tu Hubby bagi sikit uang lah.. kunun - kunun buat belanja makan.. tapi, i pegi duk rewang... i went to KK DECOR...heeee... loq laq kannn.. sebenarnya saja suka - suka... Kunun - kunun window shopping.. so ke sana lah i setelah early dinner dengan kiddos. 






masuk - masuk je terpampang SALE.. ye lahhh.. akhir tahun kannn..yang ni all glasses lah.. i tak lah teringin nak beli... sebab dah banyak dah dalam lemari tu.. 








dulu - dulu my trend guna pinggan mangkuk putih - putih.. but not anymore now.. saja suka menukar selera... now warna warni..ala - ala Rachel Ray lah gamaknya.







ada gak comforter  yang comel - comel ni... tapi i pun kurang berminat.. those yang suka English Theme, i rasa sesuai lah bershopping di sini.. banyak discount yang diberikan..






artificial flowers pun banyak.. ada 30%, ada 50%.. those members.. ini for members i guess.. 






nak alas ala - ala Burberry pun ada. 







i just like this.. so i bought just one fair..for member, dalam 30% discount.. ok lah mann..Kalau nak beli yang ada di Laura Asley, tak lah termampu dek saya.. so yang ini kira  ala - ala, ok lah mann..

















vases pun banyak...







casserole dishes macam ni lah yang i suka.. tapi tu lah berat - berat belaka..tapi i tak beli lah...sekedar melihat je..








i just bought mugs.. i memang pencinta mugs.. suka sangat.. 




ingat nak sambar ni gak.. tapi tak larat nak angkat.. berat.. so lupakan saja..






tapi yang ini memang i sangat berkenan.. i grabbed 3 pieces.... for me it is so cute.. i selamat lah duit Hubby.. i spent sikit je.. tak sampai RM100 pun. heeeeee.... 






ok lahh. saje nak share apa yang we all took before i went for window shopping at KK DECOR tu..we went to Uncle K for early dinner.. some ada yang took Roti Canai..





Me took Me Goreng Mamak.





Abang Luqman took Roti Nan and Tikka Chicken..



Oklah..just wanna share this info for those yang berminat nak bershopping lat KK DECOR... ada sale sampai January nanti.. berbaloi gak kalau ada benda - benda yang ala - ala English ini dibeli.. for me, apa yang menarik, dan reasonable, i akan beli.  mind therapy. heeeee. so masa masih panjang lah.. sill lah beramai  - ramai yeee...Happy shopping....



22 comments:

  1. tingat d ke sini dulu..bla lalu kt bahagian kaca tu rs sera,m je tkt pecah ;-)

    ReplyDelete
  2. memang mengerikan.. sebab tu kalau masuk, tak leh bawak bebudakk.. kejang perut kita..

    ReplyDelete
  3. I suka jugak tengok2 barangan rumah, tapi jaaaarang beli. so entry ni I suka sangat lah dapat jugak cuci cuci mata :D:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke. tu pun gambar ambik dr phone.. kalau dari camera lagi banyak.. so cuci mata yee..

      Delete
  4. Cuci mata best nie.. tapi tempat cenggini susah nak bawa budak2... ngilu jer nanti huhuhu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tak boleh bawak.. kalau bawak pun kita tak senang nak shopping.. kena sendiri2.

      Delete
  5. Kalau kakcik, tengok2 kakcik sukalah juga. Beli tu mungkin tidak... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa kak.. kat sini reasonable lah rege nya.. tak mahal pun.. in fact banyak sale..

      Delete
  6. bestnyaaa.. nak pegi ni kena tinggal bebudak.. kalau tak habis semua nak disentuhnya.. buatnya pecah.. niaya je..hihi

    ReplyDelete
  7. Saya pun members kak....tapi saya selalu borong kelengkapan rumah. Paling banyak few years back. Itu pun sebab nak siapkan pinggan mangkuk utk kenduri. Segala mangkuk lauk..mangkuk nasi tambah, piring lebar semua saya beli..hahahahaha. Tapi seriously...cari hadiah hari guru pun saya masuk sini juga. Senang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 ada.. pilih je lah yang mana berkenan.. akak pinggan mangkuk dia ikut mood. now just pick yg benar2 berkenan.. apa2 yg penting kita enjoyyy.. hee

      Delete
  8. nih klu bawak kakak sy nih mesti meroyang dia tgok.. hahaha
    roti canai 2 nampak sedap... ooohh lama dah xkena roti canai...hehehe

    ReplyDelete
  9. Kalau nak g sini..konfem takleh bwk askar2 ..kalau tak..melayang duit tanpa dapat barang huhu..

    ReplyDelete
  10. baca baca baca skrol skrol skrol tetiba saya terpandang sesuatu yg saya cari selama ni di banyak tempat tapi tak jumpa... yeayyyyy ada kat KK home deco rupanya... tempat gantung hiasan pinggan tu... I am coming home... I coming homeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke Najib.. so apa lagi.. serang lahh.. masih banyak lagi tu..

      Delete
  11. uiiiiihhh kedai mcm ni iols mmg suka..tp lau bw budak2 mmg xmasuk lah risau takut pecah kan
    lau masuk sini...xsopin pun xpe..tgk pun dah rs best sgt hahaha
    tp kedai ni kt mn ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee. ye lah kan..bahagia kita kalau dapat cuci mata then cuci duit..

      ini kat SACC mall.

      Delete
  12. cm best ja kedai tue..geram tgk pasu2 dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak mmg suka sangat ke sana... kengkadang just windo shopping.

      Delete

cliks..cliks