cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 16, 2014

Another new friend... Tati Brojokumoro from Indonesia


Dah lama sungguh rasanya cerita ni.. cerita bulan lepas.. i met my new friend from Indonesia... sis Tati Brojokumoro.. biasa lah i kan memang suka berteman.. walau dari negara mana pun.. tapi harus pandai lah kan.. bukan sembarangan orang boleh dijadikan kawan... 


Kebetulan sis Tati ini, yang berasal dari Jakarta, ada di Malaysia setiap selang sebulan kalau tak silap.. menemani her nephew yang belajar di Malaysia...so for the first time bertemu sis Tati, kami janji nak jumpa di Alamanda.. i ni memang tak mahir area Putrajaya, so WAZE lah teman kami..







maka bertemu lah kami.. she is such a wonderful lady.. kami ber picca - picca depan Dome sebelum berpisah..















kami merasa Victoria Sandwich hasil air tangan Chef CiJu..







sebelum makan, picca - picca juga dulu.






tak pandai i nak selfie 2 ni.. tapi sis Tati pandai.. maka ber welfie lah kami...







show you what we had.. we took our late lunch at Dome.. Sis Tati took Tuna Wrap..







this is mine.. something salmon gitu..






ini nephew nya punya.. Something with lamb ke gitu lahhh..






air Chef CiJu..





sebagai tanda persahabatan, Chef CiJu membuat Victoria Sandwich... dan kami makan di situ dan balance nya dibawak balik oleh sis Tati..ALHAMDULLILAH BARAKALLAH.. bertemu teman baru ini memang menyenangkan bertambah ukhwah.. sambil tu i pikat - pikat dia untuk sama - sama travel ke Kashmir.. nanti lahh.. boleh difikir kan nanti.. now sis Tati di Indonesia dan bulan December akan kembali ke Malaysia lagi.. INSYALLAH kami dah janji nak date.. datang rumah je lah kot.. boleh lagi lama sembang.. 




26 comments:

  1. Wahhh best tu dpt kwn br...


    Bla akk akn ke kashmir lg?;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAHH... org berbuat baik, kita pun baik lah kan..


      akak mungkin ke sana tahun depan dear.. nak ikut tak?

      Delete
  2. silatulrahim dua negara merentas lautan.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. moga2 murah rezeki hasil dari silaturahim baru ini ye kak yan.. ^_^

    ReplyDelete
  4. as salam sis....
    lama dah me tak menjengah sini hehehehehhe...

    Alhamdullilah dapat jumpa kawan baru ye..
    semoga berpanjangan silaturahim ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..

      sama akak gak..

      alhamdullilahh.happy meeting new friend .

      Delete
  5. seronok tgk akak ngn kwn dr serata tempat.... pastu tgk menu2 akak tuh... perkh telan liur tibe2 rasa lapo lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka berteman lebih2 lagi yg dari luar.. memacam dapat kita jumpa..

      Delete
  6. seronokkan bile ade ukhwah baru yang terjalin..

    ReplyDelete
  7. assalam kak yan, seronoknyee die dpt tmbh kenkwan. hehehe.. ye kak yan, skrg kami dah ber3. Alhamdulillah rezeki ALLAH, dah setahun lbih pon dah anak dara sy tuh.. dah pg ke spore nye tuh? this time kami pilih arab st byk mkn2 halal berbanding dulu2 kami choose hard rock hotel, tgh2 bandor tp mkn ssh. hehehehe.. take care n enjoy ur jln2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejap sgt masa berubah..

      akak tak jd ke Singapore dear....

      Delete
  8. Ramai kenalan in shaa Allah macam2 kita dapat.

    Semoga persahabatan berkekalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. macam2 perangai pun ada kak Zaitun..

      Delete
  9. errrr kirim salam kat Tati tu yer... senang sikit kalau cheq nak ke Indonesia nanti... hahahaha... muka tak malu sangat kan aku nih... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee. INSYALLAHH... boleh aja.. dia baik sgt..

      Delete
  10. assalamualaikum.. saye singgah petang di sini..

    ReplyDelete
  11. Salam kenal! Blongnya keren! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto . Jika Anda mau share dan download foto2 dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

    ReplyDelete
  12. moga persahabatan yang dibina kekal selamanya.. aminnn

    p/s: sedapnya air 2... hehe

    ReplyDelete
  13. Seronok kan k yan dapat kawan baru..btw vic sandwich tu mmg famous skrg ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilahh.. she is so nice person...

      suka gak kat vi sdwch tu..

      Delete

cliks..cliks