cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 21, 2014

shopping for birthday gift - Starhill and Pavillion

Story 0n Saturday, July 19, 2014
Kuala Lumpur



Semuanya gara - gara merengek nak kan handbag baru. he..heee.. merengek pada yang patut lah kan.. lagipun handbag yang Hubby beli kan dulu  tu, dah lama dah.. he bought for me almost 6 years ago.. so apa lah salahnya kannn... consider for birthday gift lah.. i yang mintak pun kira birthday gift ye? here..selalunya yang kalau Hubby yang beli kan ni, rege nya kira - kira boleh tahan lah kan.. ye lahh mintak je... bukan i yang bayar...

since then, he ajak beli di Kuala Lumpur.. kunun - kunun macam banyak pilihan lah.. lagi satu dia dah surveyed a nite before di internet, pattern mana yang berkenan.. i berkenan tu kena lah yang branded kan, of coz nak kena ke Starhill or Pavillion.. Kalau ikut - ikut kan hati i jenis malas nak ke area Kuala Lumpur ni.. especially waktu bulan puasa then weekend pulak tu.. tapi bila orang dah offered, tak kan kata, tak payah kann.. so wa ikut jeee..



traffic here n there bit suck bila  dah ada di KL ni.. luckily we all dah kira almost sampai the area.. Hubby ingat nak valet parking je.. tup - tup salah masuk and then stuck again in the traffic.. akhirnya park kat mana tah, then jalan lah ke Starhill.. 



cuaca boleh tahan wei.. pulak puasa tu.. tapi sebab orang nak belanja kan.. gagah je lah kann.. heee


posing sebab i ada cameraman, Abang Luqman followed us..


kurang berminat dan tak pernah minat, malah tak mampu nak minat dengan this brand.. 


sibuk suruh amik gambar dia.. layan..


tak pernah teringin gak handbag from this brand..too classy



masa beli handbag dulu, di Starhill lah store nya.. kami melilau mencari that store.. Hubby suggest one nice pattern. 




puas melilau.. tak gak jumpa..

sambil memerhati all the branded stores di sini and i love the cafe di sini.


after some times (as usual Hubby tak akan tanya dengan orang) dan kaki i macam nak tercabut dah, baru lah dia tanya kat reception area... hhhhhhh..tup - tup the receptionist said, store yang kami nak tuju tu dah pindah ke Pavillion.. aduiiii..


berjalan keluarlah kami dari Starhill dan keluar dari JW Marriot Hotel..punya lah jauh..


Hubby sebenarnya agak kurang berkenan nak ke Pavillion ni sebab character salespersons nya.. kurang lebih macam di KLCC... tu yang first ditujunya Starhill.. satu lagi Starhill tak glamer sangat.. cool ke compare dengan Pavillion. menurut kata hati kami lah..


but then bila dah terpaksa, maka kami ke Pavillion lah. 





terus ternampak store yang kami nak tuju..MULBERRY. Handbag yang lama,


yang lama macam ni.. sangat berat.. almost a kg. tu belum lah masuk segala benda..



dah survey dan nak yang macam ni, tapi oversized punya dan the saleperson pulak kata tak pernah dengar nak handbag yang Hubby mentioned. DARIA Mulberry.. agak besar dan buckle brand tu kecik je.. ( i tak suka watermark for branded item tu terpampang - pampang besar ). 


masa kat sini Hubby dah mula bengang dengan saleperson.. bila tunjuk itu ini, ini yang dikatakan nya, "ooo yang itu tak ada discount", then mintak tunjukkan yang lain, dia mentioned, "yang ini ada dalam 40% discount".. i jadi rimas.. agak - agak dia lah maybe i tak patut beli handbag dia.. terus i bagi tau Hubby, i dah tak berkenan.. nak cari lain brand.. sakit jiwa betul..Mungkin gak pada perkiraan dia, i layak beli yang ada discount je kot.. WHATEVER.. better keluar..."Big mistake, HUGE" - heee..heee.. ( kata - kata Julia Robert masa masuk ke branded store dalam cerita "Pretty Woman"..




puas melilau, i masuk ke YSL.. macam berkenan dengan design.. but again, watermark dia tu lah plus ada gold - gold pulak tu..


memula masuk depa tak greet pun.. sebel aku..then bila i mintak that bad, dia boleh tengok i atas bawah.. tengok handbag yang i pakai.. tengok jam i, then tengok jam Hubby pulak.. eeeee...


bila diturunkan this handbag from the shelf, terus dia mentioned macam ni, this one is RM10K...(shittt...- sorry i kasar bahasa..geram...) kalau RM15K pun kalau i nak beli, then what's the problem kan.. daripada i pans hati, terus i cakap lat Hubby cari lain lah.. 


Masuk LOEWE, the salesperson bags sangat, tapi i tak berapa berkenan dengan design yang 4 segi tu lah..kelaur terus dari situ.. 


terus masuk ke TOD'S.. masuk je nampak muka - muka yang agak pleasant sikit.. 


macam teringin, tapi of coz size tak boleh punya.


ALHAMDULILAH, i dapat saleperson yang sangat baik.. friendly and so warm.. senyum je.. Akhirnya di TOD'S.. bila dah ada handbang, i mesti nak beli wallet nya gak.. selalunya cam tu lah.. handbag and wallet. 


akhirnya cash bertukar tangan.. thanks to Hubby.. birthday belum lagi masa ni. hee.. another a week macam tu lah.. tapi Hubby style dia bukan kena tunggu brithday or any special day.. anytime je boleh... apa - apa pun i m so happy.. 


selesai urusan handbag Hubby kata nak beli baju melayu.. kami terus ke British India..


sementara Hubby pilih - pilih tu i terus nampak bench dan duduk. huuuhh.. letih kepala lutut i.


nampaknya Hubby dah berkenan kan baju melayu di sini.. 


tu yang i bergambar di gent's department tu.. kan cameraman ada..akhirnya Hubby beli sepasang baju melayu linen, selai kemeja linen, and seluar.. orang - orang yang agak over sized cam kami ni, ini je lah tempat yang sesuai nak beli pakaian.. selesai sudah acara shopping hari ni..



ALHAMDULILAH, ada bawak tukang hangkut bag shopping.. lega..


terpaksalah kami patah balik ke parking area dekat dengan Starhill.. jauh beb.. sakit betul dah kaki i..


ALHAMDULILAHH, dapat lah barang yang dihajati.. thanks to buah hati yang sudi belikan nya.. kiranya ini hadiah for my 46 birthday on July 25, 2014.. Friday.. kembang kuncup hidung seronok.. heee...nak pakai balik kampung nanti dan beraya dengan handbag  n wallet baru lah gitu.... itu lah cerita shopping i sebelum sambut raya hari tu.. ok lah dan mengantuk nya.. nanti sambung sembang lainn. daaaa.


16 comments:

  1. Happy belated birthday kakak..!
    SA kat KL mmg kerekk.. Tumpang sakit ati kita baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear...

      he..hee.. tumpang sakit hati ye..

      Delete
  2. Agaknya butik2 berjenama ni bukan untuk orang Melayu ke? Haishhhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah kak.. geram sangat saya dibuatnya.. ALHAMDULILAH sebab puasa.. so kena control.. kalau tak mau je saya bahasakan sikit.

      Delete
  3. Jenuh keluar-masuk satu outlet ke satu outlet akhirnya dpt juga yg berkenan.
    En Abe pulak kira sabarun bukan main ikut aje ye.
    Kena en abe kakak mahu dia yg duduk tunggu kakak memilih hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab memang dia yang benor - benor nak bagi.. kalau saya yang ajak, sure dia malas gak tu..

      Delete
  4. kebanyakkan altitude sales person yang jaga benda2 branded ini macam tu...menci.

    ReplyDelete
  5. bestnya akak....dpt hadiah handbag tod's....lahai...syoknyaa..

    ReplyDelete
  6. akhirnya dpt gak beg baru ye.. SA butik mewah2 ni selalu mcm tu. kalau kite dh masuk tu sbb kite nk belilah..suka pndg org sebelah mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. dia ingat kita ni nak suka2 tgk je kot..

      Delete
  7. Kak Azian.. kebanyakkan SA kat Tanah Malaya memang camgitu kekdahnya.. Pandang atas bawah udah mcm pegawai immigration kat border memeriksa orang.. lagi-lagi kalau kita bukan stylo pakai pun ala kadar memang la layan pun ala kadar sedap lagi nasi kandar.. tapi depa tak tahu kekadang yang masuk tu bwk bag brand pun ciptaan ciplak semata2.. menci tau kekadang kat sana..tapi lain kat sini kak azian, biasa pakai seluar jeans ngan selipar pun depa still layan senyum meleret.. wlpn bawak paper bag jea.. hehee
    ayyoyooo tanah airku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Yong.. Hubby akak tu jenis yang pakai sembrono je.. dia boleh je pakai kasut crocs ciplak masuk to any branded boutique tu.. dengan jambang bersepah.then akak pulak agaknya tak nampak vogue gitu.. selubung satu badan.. tu yg malas SA nak layan.. Hubby buat style macam dia duduk kat Amarika dulu.. pakai singlet pun boleh beli barang branded.. i mmg fobia betul kengkadang.. even mmg nak beli anything yg i minat sangat.. tak pe.. nnt i tayang cash dengan dia selonggok sebelum i mintak apa2 dr SA...heeee

      Delete
  8. Yan kebanyakan salesperson cam tulah... pandang kita ni (pelanggan malay) sebelah mata je... kalau nampak pakaian kita tak branded yang kaw-kaw punya jgn haraplah depa nak layan... tapi kalau yang masuk kedai tu bangsa asing esp mat saleh.. tu dia layan sakan punya... saya dah alami ni... ipar saya mat saleh... saya ikut dia shopping di klcc masuk butik LV.. wei dia dtg sambut kat pintu bila nampak kitaorang melangkah masuk kedai depa... bukan main ramahlah konon...

    Happy Birthday ya! semoga sihat dan bahagia bersama suami dan anak-anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelik kan..sebab tu i mmg tak masuk LV.. jadi tak suka sangat.. I teringin nak masuk Gucci.. tapi bila dah masuk YSL tu dia buat hal cam tu, terus potong stim betul.. i jadi geram sangat.. i cakap dgn Hubby kalau ikut2 kan hati i beli je YSL tu.. tapi kata Hubby buat apa.. biar dia x dapat commission. heeee... rezeki SA Tod's.. siap dapat tips lagi... yang menyampah tu, SA melayu tu.. terlebih eksyen.. i memang sakit hati.. geram.. he..heee...

      Delete

cliks..cliks