cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, August 28, 2014

Sambutan ulang tahun yang sudah sangat lewat...selepas sebulan..

Story on Tuesday, August 26, 2014
Kedai Canggih


Tetiba nampak cake tu.. ada birthday celebration? yes.. my birthday.. sebenarnya bukan lah sangat nak celebrate.. lagipun my birthday tu dah sebulan dah berlalu... Friday, July 25, 2014 yang lalu.. hari i balik kampung for did celebration. kalau selalunya di office kami akan beli cake dan makan reramai.. suka suki je.. bukan celebrate cam ne lah sangat.. tapi sebabkan puasa kan.. dan i pun memang tak datang ke office masa ramadan.. then masa buat makan - makan kat rumah hari tu, walau dijemput tapi tak dapat datang. so i bercadang nak buat makan - makan sikit dah kiranya hari tu macam hari last raya lah...so Chef CiJu kena kerah lah..kena masak..


ini yang disediakan oleh Chef CiJu.. apa namanya.. Ombre Cake gitu.. ntah lah..janji ada cake sedap.. 


kira birthday sesama lah.. potong cake jangan tak potong.. (kami dah bersama selama almost 13 years  setua kedai canggih kami ).


tu diaaa Chef CiJu.. bersungguh nak tangkap gambar cake dia tu.. tu dia buat sembrono je tu.. sebab kesuntukan masa. dia buat kerja sorang - sorang.. i memang tak bantu dia. takat tolong cuci pinggan mangkuk je lah..


ni lah ombre yang Chef Ciju hasilkan.. 



hasil yang dirasa.. memang best.. i ni jarang lah makan cake yang Chef CiJu buat.. sebab selalunya untuk orang. bukan untuk orang rumah...tapi kali ni dibuat utk i.. merasa lah kita.. memang sedap.. sesiapa nak place order, boleh lah.. 


suka i tengok..bukan takat cake, Chef CiJu pun sediakan yang lain. 


yes... Asian Creamy Spaghetti with prawns. ini pun sedap kat tekak i..dah janji dan janji tapi mash tak terbuat N3 recipe for this. tunggu lah yeee...


i ordered gak kuih seri muka ni dari Miz Aida. 


yang ini dari blogger Azrina yang i ordered dulu.. come. 



ALHAMDULILAH... rezeki dapat dijamu bersama.. Ini je yang dapat dijamukan.. ada extra buat staffs and partners.. depa tapau lagi. everyone was happy with the food.. nanti - nanti kita makan lagi lah ye...

27 comments:

  1. kak jgn lupa share resepi nmpk sedap sgt tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH dear.. gambar sume dah ada.. cuma si Chef ni je yang masih sibuk. nanti ye...

      Delete
  2. happy belated birthday kak yan..

    ya allah.. nak meleleh leleh ailiyo ibu mengandung tengok kek tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear... iiiii bahaya nya org mengandung ni.. nanti akak akan cuba usahakan yee..

      Delete
  3. Kalau sentuhan Chef CiJu siapa tak tahu. Kakak tengok mengalahkan indulgence kat Secret Recipe. Tengok bentuk samakan. Cuma warna aje beza. Kalau CiJu buka outlet jual kek kakak rasa ramai yg membeli...

    ps; Buat Chef CiJu.. ngences tau kakak tengok dik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam kak zakie ku sayang.. tak dapat kita jumpa raya tahun ni ye.. rindu bangett sihh..hehe.. nanti mai la umah kampung raya haji ni.. mak abah ada buat kenduri ckit.. boleh la try makan kek tu.. insyallah..

      Delete
    2. jangan ngences bebanyak ye kak. bahaya. heee

      Delete
  4. Replies
    1. ALHAMDULILAH ada orang sudi buatkan untuk i..

      Delete
  5. hepi belated birthday!terliur tengok kek tu! salam kenal jugak :)

    ReplyDelete
  6. kek tu cantik..warna die soft je.. pastu spageti tu yum yum nmpknye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cake tu mmg sedan.. jarang makan yang dia bake.. tapi yang ni mmg i suka. kalah SR.. hee

      Delete
  7. Replies
    1. ALHAMDULLILAH... jadi sibuk lah kan buat tempahan orang.

      Delete
  8. happy belated birthday...sedapnya kek ungu tu..nyum, nyum..

    ReplyDelete
  9. Pepel! Cantik kek tuuu...

    Alhamdulillah kak rezeki dia orang kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.... suka tgk bila orang suka makan kann..

      Delete
  10. Sedapnyaa tgk kek yg berlapes pepel tuh..nyum2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik dan sedap.. tp yang dia buat kan tu agak comot.. sebab tak cukup masa..lagipun baru first time.

      Delete
  11. saya pun nak jugak resepi spaghetti tu sbb kurang gemar yg kuah merah cam bolognese....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti akak post kan yee... tunggu kejap lagi. heee

      Delete
  12. happy belated birthday.....kita sama bintang neh...singa...mck 5/8 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo akak singa lah ye.. saya adik singa. heee

      Delete
  13. Happy belated birthday kak yan... terliur tengok kek lapis2 kaler purple tu...mesti sedap :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks eynda...

      cake tu sib bail ada orang nak buat kan.. ALHAMDULILAH.. memang sedap.. first time dia buat.

      Delete

cliks..cliks