cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Loading...

Search here too

Wednesday, August 13, 2014

Fourth Eid and JPO, Johor

Fourth Eid, 
Johor Premium Outlet.


Agenda i macam dah routine  bila tiba eid ramadan ni since 3 years ago...apa dia? sebelum balk Shah Alam dan beraya di Kuala Selangor, pasti akan beraya di Johor Premium Outlet. kalau diikut - ikut kan sebenarnya bukan lah nak shopping apa sangat. berbeza masa memula ke sini last 3 years ago.. dulu tu ada lah rancang apa nak beli di sini.. tapi this year memang tak terfikir nak beli apa - apa pun.. sebabnya sebelum raya on Friday tu dah my birthday kan... dah dapat memacam dah.. 

tapi sebenarnya sebelum ke sana, sempat lagi we all beraya ke rumah Tok Sedara ni, Tok Anjang Disah.. almost 80 plus dah umurnya.. ALHAMDULILAH.. panjang umurnya.. beliau masih kenal we all.. just pendengarannya yang sudah berkurang.. 


she is My Mommi's cousin tapi bernikah dengan adik beradik arwah my nenek, (My Mommi's mom).. heeee complicated sebab orang dulu - dulu suka kawin sedara mara.. pak sedara kawin anak sedara, anak sedara kawin mak sedara, sepupu sepapat kawin sesama... jadi semuanya berkumpul di kampung. but now, dah lain.. kita kalau balik kampung sebab nak jengah sedara - sedara ni lah.. bila dah tak ada, sure akan hilang kampung gak nanti kami.. sebabnya we all sendiri dah tak duduk kampung.. we see lah kan.. 


sebelum berangkat ke JPO, sempatlah kami berpicca - picca.. memang seronok sangat lah kan..even matahari mencanak di kepala kami. heeee


sakan depa ni.. sian anak bujang i tu. 


with nieces.


panas sangat.. tapi tetap nak gambar gak.. kurang lebih jam 11, bergerak lah kami ke Johor Bahru.. 


tapi sebelum menuju ke JPO, kami ke Gelang Patah.. nak ziarah Pak Sedara, Pak Andak. 


tiba di sini, dah tengahari. sooo dapat lah lunch kat sini.. 


bila dah ramai, makan kena atas lantai.. macam sedap je kan 


Sayur Lemak Kobis.


Chicken Curry


Telur Dadar.. macam a must lah..


sedap sangat dengan Sambal Sardine..




my ontel yang dah semakin montel.. 



sebelum keluar rumah tu, sempat lah pulak petik kedondong orang. heeee.. 


Bila ada di Gelang Patah  ni, maka dapat lah kita tengok area PTP, Pelabuhan Tanjung Pelepas.. luas sungguh. 


okk.. now time to go to JPO.. yeaaaaa!!!


ayu - ayu orang yang mai ke JPO ni.. sebabnya lepas beraya, ramai yang ambik kesempatan beraya di JPO. heee.. tapi tak lah sesak mana.. 


kemain depa..



sibuk cari kasut bola.. tapi dah banyak tak de size. kat sini i dapat sepasang.. ye lah i ni mana boleh dah pakai kasut orang perempuan.. pakai lah sport shoes saje.. 


yang ni pulak, tak tau apa yang diinginkan kan... 


ke Clarks i tak dapat kasut, ke Adidas just sport shoes, then i went to Sembonia, dan tengok bahagian men.. eeemmmm... capai satu loafer.. ok lah kannn.. dari RM349, dapat less to RM159... sambar..


bila agak - agak letih, semua orang dah tau dah tempat lepak.. we all ke Coffee Beans.. (lepas ni tak nak dah ke Coffee Beans, gara - gara boycott..heee). 



port kami kalau nak minum or makan di sini, kitarang ambik area yang tepi dinding tu.. lepak semuanya kat situ.. tapi tu lah, bila dah ramai customers, food pun dah tak banyak.. makan apa ada nya lah..ala kadar je.. yang penting boleh duduk dan minum coffee..lagipun bagi yang tak bertaraf musafir tu, nak kena ke musallah lah kan.. 


pssttt!!! he..hee. nak gossip sikit. masa we all duduk di area sini, i noticed ada satu couple yang memang sudah sedia duduk di depan kumpulan kami.. tapi baiklah pulak si lady tu, hulur kan extra chair for us.. i pun senyum - senyum lah.. then i click click gambo.. tup - tup, dia offered to take  our photo.. her hubby pandang - pandang i.. tengok si hubby tu, macam dah agak berumur.. tapi si lady ni agak bergaya dan tampak sexy gitu..lepas that lady tangkap 2 gambar, langsung Chef CiJu bisik - bisik.. "You tak kenal ke that lady?". i jawab, Takk.. she said, itu lah scandal Ady Putra. sumpah i memang tak kenal.. depa gelak - gelak kan i.. I TAK KENAL.. nak wat cam no kan.. ghopa - ghopa nya depa tu datin dato.. mana i nak kenal pun.. tak kesah lah.. asal kan depa bahagia.. 


i makan dan minum ni je kat sini.. i like the salad dia.. ok teruskan story.. we all kat sini lagi sampai kurang lebih pukul 8.30PM.. i pulak sambung jengah - jengah kedai - kedai di JPO ni.. 

tetiba terdetak dalam hati nak bagi Hubby gift.. i memang jarang bagi gift to him. kalau Hubby memang lah banyak yang diberikan nya.. tak perlu tunggu birthday pun... dan i memang baru banyak sangat dapat memacam.. tu yang terfikir nak buy something for him.. i nak cari wallet for him.. masuk Braun Bufel.. memang i lah yang selalu i beli.. tapi ada orang tak setuju, Chef CiJu.. dia kata i kedukut. so we all keluar dan i terus ajak ke Salvatore Ferragamo. Memula masuk macam phobia.. tapi the salesperson in charge terus senyum dengan we all...tenang - tenang, i berkenan.. agak berbaloi sebab discount agak banyak. 


kurang lebih cam ni lah rupanya.. actual price dalam RM900 cam tu, tapi after dicount dapat lah dalak RM620.. puas hati bila dapat beli and i dan - dan tu terus bagi je kat Hubby.. semyum sumbing lah dia..


lepas tenang yang Hubby punya, i terus tenang - tenang yang i punya pulak. heeee..tak pe lah.. tak beli lah kot. sebab baru je dapat new handbag dari Hubby.. maybe next eid kot. heee. plan gitu yee... so those yang suka this brand, boleh lah harga nya.. yang macam i pegang tu, lepas discount just dalam RM2600. ok sangat lah kannn.. almost 40%, and some dalam 30%.. reasonable price for branded handbags lah.. apa -apa pun , i was so happy dilayan oleh si mamat ni.. Thanks a lot..

Pergi ke JPO sebenarnya teringin nak jengah Kak Zakie.. tapi kannn.. i terlupa pulak bila dah ada di sini.. tup - tup ari dah malam.. tak dapat lah nak singgah.. lagipun kami ramai sangat.. lebih ramai dari tahun lepas Kak Zakie.. tak pe.. nanti i roger - roger kalau ke JB ye kak.. INSYALLAH.. 

16 comments:

  1. meriahnya jalan ramai2. kalau hari raya part ni yang saya tunggu... berkonvoi adik beradik

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lah.. seronok sakan... lupa segala..lagi2 makan pun sedap je..

      Delete
  2. hahaha..kalau saya pun, mmg tak akan kenal scandal si artis tu...not only me, Fiza pun ! hahaha

    Tgk wallet tu, baru sedar dah lama betul saya tak beli wallet..wallet yg ada ni pun hadiah hantaran masa kawin tahun 2006 dulu! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ, dah kena tukar tuuuu.. ke nak kena ada hantaran baru. heeee...upsss.. sprry Fiza. heee...

      akak wallet je lah yg selalu beli for hubby. other thing x biasa..

      Delete
  3. seronok nengok akak sefamily supink2.... selamba je tp berhasil hehehe....

    ReplyDelete
  4. salam k.yan..seronoknya dpt berjalan brsama2...semoga bahagia milik kita sampai syurga.....
    p/s:skandal adi putra?dil lgilh x tau...hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear Dil...

      memang seronok.. sakan kami.

      he..hee... Dil kena cari lah ye.hee

      Delete
  5. Dh lamer nk ke jpo...tpi blom kesampaian....

    ReplyDelete
  6. JPO bila le Aina nak sampai...ehehehee...

    ReplyDelete
  7. Kak Azian,
    Selamat Hari Raya..
    Lauk Sardin adalah hidangan yang paling sedap bila dah masuk raya kedua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamta Hari Raya dear Yong.

      Yess. the best ever kan.

      Delete
  8. Banyaknya hasil tangkapan... saya pi JPO haritu... rasa mcm nak beli mcm2.. tapi end up blk tangan kosong... huhhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke.. akak rasa banyak gak lah yang boleh dibeli.. cuma fulus je lah kan. heee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

cliks..cliks

Share it