cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 2, 2013

Sahara Tent and Ice cream at Plaza Masalam.


Story on November 19, 2013 - Tuesday nite

Hari ni Hubby dah flied to KK.. so we decided to take our dinner outside. we went to Plaza Masalam. kat sini baru decided nak makan kat mana.. terasa dah lama sangat tak makan nasi arab. so we went to Sahara Tent. in fact also a year plus dah tak masuk Sahara Tent ni.. bukannya apa.. we all feel so bad dengan service depa ni.. depa serve agak lambat.. the food memang i tak nafi kan.. i suka food kat Sahara Tent. memang superb compare to Resto Zam zam.. 


they really craved for arabic food. 


Abang Luqman took Mandy Lamb.


see the Lamb maaa.... so yumm.. yumm..laziz..


tukang masak coti panjang.. layan je lahh..


this boy with Nasi Beryani Ayam dia..



the chicken so banyak lahh.. memang puas sangat for them ni..


he's bit different hari ni.. mintak mushroom soup. tapi at last makan balance dari semua orang..


since i avoiding rice, i mintak ni je lah.. something with the chicken..forgot the name already.. but i loved this so much.. i took with the bread.. soo nice.. 


dekatkan sikit lagi dengan chicken ni.. 


almost finished.. but i gave some to the little 'monster' .. heee.. sapu je dia..


arabic tea as usual kalau dine here. 


plus i took Lentil Soup.. bit watery compared to Nasi Hadramot.


ingatkan lepas makan terus balikk.. haiii.. menyinggah pulak makan es krim.. ni lah depa ni.. 


i tumpang sekaki.. tapi tak banyak.. duduk tak sampai 30 minutes, depa ulang 4 kali.. haru tull



something special about this ice cream.. nitrogen ice cream...so fine the texture.. i love the flavor. mint flavor i like most.. ok lahh.. ni je.. nanti update lagi.. daaaa...

20 comments:

  1. Menarik, kalau ke KK nanti bolehlah try makan dekat sini

    ReplyDelete
  2. Chef CiJu cuti memasak tapi bila makan di luar dia dok perhatikan resepi.
    Nanti dia aplikasikan dlm masakan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee...gitu lah kot kak.. selalunya cam tu lah.. dia selalu tanya dgn sy.. tpi saya kata.. ntah.. hee

      Delete
  3. salam kak yan, wah macam taste sama ngan kk yan je ni, chicken n mushroom n mint ice cream..my faveret too.hihi

    ReplyDelete
  4. Sahara Tent tak pernah cuba lagi tapi kalau pi Zam Zam tu memang makan syer berdua...banyak sangat portion dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih sedap Sahara Tent compare to Zam Zam... zam zam macam ada bau sikit.. semuanya mmg big portion.

      Delete
  5. salam,
    terimakasih dtg kat rumah mama. Mama memang selalu ke sini, mama suka dgn kisah2 yg dipaparkan. Mama search kisah lama2. Best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...

      Masyallah.. tq dear.. yg lama2 tu kelakar gak bila baca balik. hee

      Delete
  6. lauknya byk (ayam), mkn ayam jer pun dah kenyang tu rasanya

    ReplyDelete
  7. kalau makan nasi di rest. arab, mesti tercari2 kuah utk dicurah pada nasi... huhuhu
    Tak puas rasanya tanpa kuah berladung, tercekik.

    ReplyDelete
  8. Sedaplah sis your food tu...chicken+mushroom yang tak tahu nama tu....terliur pulak. Mint ice-cream pun alahai my favorite, ulang berpuluh kali pun takpa ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss.. sangat sedap..

      bab ice cream tu kannn. ya ampunnnn..

      Delete
  9. Seronok tengok family Kak Yan. Sentiasa bersama. Nikmat bersama ahli keluarga tu memang tak ternilai harganya.

    Kak Yan, how's CH? Takder harapan kembali pulih ke? I love that place so much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH...


      about CH. so far better stay away lah.. maybe kalau u teringin sangat nak p, p waktu panas dan guna jalan lama. jalan tapah..

      Delete

cliks..cliks