cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, December 24, 2013

shopping time with Abang Luqman at Paragdim.

Story on December 18, 2013 - Wednesday afternoon.
Paradigm Mall, Kelana Jaya.


Heiii... baru ada kesempatan lagi nak tulis - tulis kat sini.. sebenarnya ni i cuba selit - selit sikit time nak berbelogging.. Ambik peluang rehat kejap kat counter kedai ni.. sambil perati anak - anak buah buat kerja. heee.. Mandur singa ada dalam kedai.. depa pakat takut je.. macam mak tiri kata nya. so, i bagi depa rehat dari pemerrhatian i, then i pun update lahh..

Ni nak cerita pasal kami ke Paradigm Mall di Kelana Jaya.. I baru je kali ke dua ke sini.. Masa memula sampai di sini agak rushing gitu.. so kurang menikmati suasana bershopping. first time pun bukan shopping lah.. takat nak tengok tempat je.. So, this time i pergi memang nak shopping lah.. Memang nak cari barang i and barang Hubby.. 'Barang private'.. heee..heee...

Memula pergi tu of coz kena makan dulu lahh..tak tau nak makan kat mana pada mulanya.. tapi masa memula ke sini i tau di sini ada Uncle K.. so, ke situ je lah gamaknya.. senang..


mencari - cari tempat or port yang bagus dulu.. 


bila dah dapat kita lepak dulu.






sementara tu Abang Luqman pun snapped lah views yang agak interesting.. memang menarik lah.. 


dan pandangan ini juga. memasing dengan gadgets.. hiiii.. haru kannn.. cam ni.. dari mak sampai ke anak. heee..


sambil menanti sesuatu.. heee...

food pun tiba, jommm tengok apa yang dimakan oleh kami..actually all dah ada favorite food kalau ke Uncle K ni.. so no need to fikir - fikir lah kann nak makan apa..


me with Chapati and...


Layer Tea.. Abang Luqman too..


he too Nasi Goreng USA..


the rest ada yang makan Tandori with Lamb Curry.. (tapi kata depa Curry Lamb dia tka sama macam di Shah Alam. Lepas makan we did anything which needed to do first then shopping time.. yeahhhhhhh.. i dah gatai tangan nak shopping.. dah lama tak punya uang besar. heee.. i dah lama puassa tau.. puasa since dari Ramadan until lasst week.. huuuhhhh... terpaksa you.. dah namanya orang berniaga.. ada waktu kena lah ikat perut.. But now.. wa nak joli sakan.. heeee..


lepas tu ronda - ronda around.. saje lah bergambar kat situ.. 


terus lah dengan mission i.. nak cari harta benda dalaman. heeeee... we all ke Mark & Spencer. Lagipun i nak cari socks Hubby.. Nak replenish yang dah usang - usang tu.. dah tak de rupa.. plus ada yang tinggal sebelah lah.. Bibik i yang ni macam makan socks.. beratus dah habis hanya pasal socks.. fening i.. sungguh.. bila i dah settled, depa ni pulak yang bershopping. 


searched kat sini, macam tak puas hati je.. depa planned nak ke tempat lain. i memang dah tak larat.. my mission accomplished. so i needed rest..


singgah di sini. depan M&S je.. i ke coffee cafe..Lega tekak. lega kaki.. lega pinggang.. hhhhh


Abang Luqman pun menyopping since yesterday i tak shopping with him.. so hari ni time for him.. 


Oklah ... time to go.. many things to do.. tu yang sambil buat apa yang patut... faham - aham je lah waktu ni.. so busy.. class pun banyak yang i postpone.. kena replace next year.. tak pe.. yang penting semangat.. yuk semua.. positive thinking.. kita mampu buat.. jumpa lagi.. ma'asalama..


14 comments:

  1. Musim nak buka sekolah ni mesti kak yan busy bangat kan? Mahsyukkkkkk tu...org ramai beli baju sekolah...hihihi..

    Saya & Fiza teringin nak try Uncle K kat shah alam tu..sampai ke sudah tak try lagi...apa meal dia yg sedap & recommended ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biadalah tu DZ.masa ni kalau tak betul2 buat sale pakai nampak melopong lah setaun kan..

      Kalau kat uncle k akak suka makan chapati dan nasi goreng kambing dia...drink mesti vietnamese coffee. Or layer tea..

      Delete
  2. Sekolah nak buka ni, memang sibuk nyopping..tapi pada Che Mid takde anak nak sekolah dah..tinggal deeja kecik tu je, tahun depan mula tadika..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lahh tinggal berapa hari lagi kan.. kejap je masa berlalu.

      Delete
  3. sibuk di kedai sbb budak2 nak masuk sek la ye kak...take care kak

    ReplyDelete
  4. Ni mesti ramai pergi membeli-belah kat kedai akak ni, tu yang happy dok fikir camna nak salurkan duit lelebih tu ya :) Apa-apa pun, happy shopping kak.

    ReplyDelete
  5. Sibuk di kedai akhir tahun dan shopping mampu menjadi terapi terbaik kelelahan begitu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg agak sibuk sikit.. but now dah kurang sikit. org dah nak ke sekolah dahhh..

      Delete
  6. pi canggih putra heights pagi tadi shopping barang sekolah anak2... jauh kami nyopping tau tak jumpa pulak kak yan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh.. awak menyopping ke sana tak bagi tau akak. akak mmg jarang ke sana. kecuali kalau ada certain things.

      next time bagi tau yeeee....

      Delete
  7. Been a while since visiting Paradigm Mall. How I miss Malaysia food indeed.

    ReplyDelete

cliks..cliks