cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 23, 2013

Shopping di Setia City Mall dan dinner di Dancing Fish

Story on Tuesday, December 17, 2013. 
Setia City Mall.


Saje je memula tayang kasut.. i baru beli kasut you. heee.. saje nak bagi mood travel. i bought this nak ganti kasut yang i dah pakai about a year ago.. kasut masa i pergi ke Kashmir.. Dah lusuh dah.. Well dear.. i pakai kasut wong lanang.. tak de nya pattern - pattern bagai.. jantan look gitu. heee.. tapi tak lah terlalu macho lah agak - agak lah. sebenarnya apa yang i mau adalah keselesaan.. 

Hari ni i nak try kasut baru gitu. heee.. nak pergi shopping di Setia City Mall. lagipun dah lama sangat puasa shopping.. since berbulan lamanya.. pocket kering kontang.. adat orang berniagalah kannn..


I beli BONIA.. tak pernah pakai BONIA.. tapi yang ni kasut orang lelaki.. Harga asal RM490.. tapi ada 50% discount.. dapat lah dalam RM200 lebih.. plus i tambah in sole.. kira nak kasi ok lagi..i bought in SACC.  lagipun kan tahun depan nak travel.. ke mana ek??? hee.. tungguuu..


ini budak memang tak suka bergambar.. so i curi - curi tangkap gambaq dia.


memulakan perjalanan, we went to Setia City Mall. we all ke H & M.. kiddos sibuk nak cari jeans and t shirt. rembat lah dah spent about RM200 gitu.. then we went for dinner.


tau di mana ni..emmm ke Dancing Fish.. mesti nak makan yang ni. kerepek Belinjau dengan Sambat Terasi.. alaahhhh sambal belacan gitu..


interior ni dah lain sikit.. kalau dulu we liked to sit there. but now they moved the big sofa ke sebelah kanan pulak.. 


ini dia buah hati Chef CiJu.. size oun dah nak sama. heee.. upsssssssss..anyway.. jom tengok apa yang kitarang makan dan minum.. We enjoyed the moment. 


Air Bandung for both Chef CiJu and Abang 'Imran.


Abang Irfan suka ni. Lemongrass Tea..


this is what i like.. Iced Honey Lemon.


Look at our food..


i like this very much. Bebek Goreng.


dan i makan Chicken Soup.


Masa kitarang tengah makan, Chef this resto pun masuk. bersembang lah kami.. ini lah Chef Dancing Fish.. Moslem guy.. so dia dah sahkan food kat sini Halalan Toyyiban. Dah kerja with this resto belasan tahun.. En Zul kita.. bersembang dengan kita and shared many good tips.. SECRETTTT.. heee


we tried this new menu.. sedap weiii.. esp i like the salad tu.. simple salad and yet sodappp..


tambah lagi.. tak cukup mamat - mamat tu makan tauuu..


kami shopping lagi.... sambung lagi after dinner sampai kan pintu Parkson dah nak tutup. heee.. sakan..


masa i menunggu, depa sempat rembat some food. hhhh lepas makan, makan lagi..


ok lahhh... itu kaki sudah penat.. itu kaki mau rehat.. itu kaki tengah practice jalan lama dan jalan banyak.. itu kaki mau travel jauh - jauh nanti.. kena banyak jalan.. even penat gagahkan jua.. yeahhhh...semangat mesti ada.. 

22 comments:

  1. Bonia best!! Walaupun mahal, tp selesa. Tahan lama pulak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya lah. usually yg mahal ada quality.. so tahan lama. i mmg sangat2 jarang guna bonia.. rasa2 handbag kawin tahun 96 dulu bonia, then ada sekali dua beli kasut and sandal.. susah ada size. yang ni kasut lelaki.. tu yg boleh beli tu..

      Delete
  2. assalam k.yan...sht ke?lma x chat2 kn?hrp ceria skmo...wahhhh...bestnyer shopping n mkn...terapi....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear..

      alaaa.. shopping sikit2 je. lepas gerem. heee..

      Delete
  3. Dancing fish tu resto serve indon food ke k.yan ? Waaaa...nak ke manakah ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. almost 3/4 the dish adalah bercirikan indonesian food. nak ke mana ekkk.. nanti lahhh...

      Delete
  4. kasut jantan pun jantanlah janji kaki tak sakit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul dear... hee..heee.. jjantan pun jantan lahhh.. mmg snagat selesa gitu..

      Delete
  5. Saya suka kasut Bonia. Kasut, handbag..semua pun best. Dan, saya pun selalu pakai kasut jantan Kak Yan...hahahahha. Janji kaki saya sihat....hehehehehe. Oh...foodnya nampak sedap2 belaka di Dancing Fish tu. Bila chef sendiri keluar dan sembang, rasa happy jer kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaki akak ni sangat besar dear. kalah kaki org jantan heeee... tu yg rasanya lebih selesa guna kasut org lelaki plus my kaki ni sentiasa tak sihat je.. so better lah macam ni..

      Delete
  6. Replies
    1. hee..hee.. adalahhh... tgh kumpul duit nii..hee

      Delete
  7. Musim orang bershopping skrg ni Yan... ehem... musim back to school, krismas dan time ramai yang dapat bonus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear..


      sale sana sini.. i pun busy gak lahh...

      Delete
  8. Sedapnya nama menu tu Kak Yan, Bebek Goreng :)

    Rasa-rasanya itu kaki mahu ke manalah ye kak sampai kena praktis jalan-jalan sampai penat nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan takat sedap nama, sedap rasa gak..


      he.hee.. ke benau mana ekkk..heee..

      Delete
  9. Wahhh Kak Yan nak makan angin lagikah? Tak apalah akhir tahun dah bertungkus lumus dengan bisnes reward diri sendiri dengan percutian pulak.

    ReplyDelete
  10. Namastee K Yan
    OOO.....nak nyongket tahun depan yer...Jai ho...meera maann hindustani..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah dear.. just mintak2 kesihatan mengizinkan..

      Delete

cliks..cliks