cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 9, 2013

Kerteh Seafood Restaurant, Terengganu.


I wanna share about this resto.. not in Shah Alam or KLs ye.. ini i jumpa masa ke Terengganu.  Why nak share ye.. selalunya kita share about something good, something bad.. cam tu lah kan.. so i wanna share about this resto adalah sebab this resto ni memang best.. Highly recommended lah. Just i tak tau lah either it is pricey or not. sebab this restp ari tu ada orang belanja kitarang. just wanna share that this resto sedap.. 


we arrived here at night.. tak leh nak cerita pasal cantik or not surrounding dia.. hujan renyai masa ni.. at first we sat outside the shop.. agak panas di dalam resto..then food pun tiba.. all the menu, telah dipilih for us.. we just ordered the drinks.. 


first dapat tengok ni.. Tu dia kari kepala ikan.. sedap weiiii.... dapat 2 portions lagi..


sayur - sayuran yang segar je rasanya..


telur dadar yang tak boleh tidak memang kena ada. 


Sambal Sotong yang best gitu..


Kailan Ikan Kering.. 


Ikan Steam dia pun marvelous. 


yang ni gak. Ikan Tiga Rasa.. 


memang best.. yang tadi tu kami makan di luar.. tengah syok - syok makan, hujannn.. lari masuk dalam kedai.. walhal masa memula sampai tu kitarang dah disediakan tempat di dalam.. but dalam bit stuffy. tu yang lari ke luar..heee.. pindah balik..

see.. memasing memang sangat puas hati. sangat sedap.. terima kasih pada orang yang belanja kami makan.. rezeki masa memula tiba di Terengganu.



sebab sedap makan tadi tu, kita panggil tukang masak.. haaahhh.. tu dia tukang masaknya.. nak tau di mana kedai ni.. Area dia lepas kawasan Paka ( api nyala - nyala tu..).. lepas masjid, terus lagi..then perhatikan belah kanan dari jauh nampak Petrol Pam SHELL, so resto ni berhadapan dengan SHELL ni.. belah kiri kalau menuju ke arah Dungun.. Cuba lah.. memang disarankan.. sedap.. memang tak rugi.. tambah - tambah lagi kalau ada orang belanja.. heee..

nanti i ceritakan lah hal kami di Terengganu.. Sian kan orang Terengganu. banjir. Harap bersabar dengan ujian ALLAH..

22 comments:

  1. Memang terbukti sedap.... semua licin tinggal tulang jew. Dannnn memang kalau org belanja berganda2 sedap dia hihihi

    ReplyDelete
  2. lauk sayur tu yg paling memikat hati saya.... best nyer ada org belanja kan.... heheheh

    ReplyDelete
  3. Ada lagi satu kedai di kawasan belakang Mc Donald Kerteh tu, Kedai ikan bakar, pun sedap gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt kena pegi lagi lah gamaknya tu bro Abil.

      Delete
  4. mmg sedap kak kedai nih.... maklum kg mertua kt kerteh heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke Dana.. tak tau lah pulak ada sedara kat sini. heee

      Delete
  5. Pagi2 tengok gambo makan yang sedap, terus perut yang lapar jadi bertambah lapar. :)

    ReplyDelete
  6. Kalau dah namanya orang belanja sis, seharusnya sedap :) Tapi sambal sotong tu memang berganda-ganda nampak kesedapannya!

    ReplyDelete
  7. yg plg feveret sambal sotong...sedapmyer...

    ReplyDelete
  8. Makan sedap di waktu hujan.. memang kena.. tak perasan lauk dan nasi dah nak habis...

    ReplyDelete
  9. yan..i pun sama. telur dadar tu macam satu kewajipan

    ReplyDelete
  10. uish memang kebabom laa tengah lapar ni ishk2

    ReplyDelete

cliks..cliks