cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, December 18, 2013

Ini activities kami weekend lepas.

Story on Saturday - December 14, 2013
di Jeram, Pasir Penambang,  dan Tanjung Karang.

Lama sangat dah tak update my blog ni.. hari ni ada pulak yang tegur kenapa lama tak update.  bukanya apa tau.. i m soo busy.. memang sangat busy plus health yang agak merudum lately.. dua'a kan i ok ye.. jadi bila dah ditegur tu terus lah i buat N3 ni.. jom meh i bukak cerita kami minggu lepas.. semuanya tak dirancang bersungguh - sungguh pun. On Friday, december 13, 2013 adalah birthday Chef CiJu.. so ada di antara kami merancang nak keluar makan kat somewhere lah gamaknya... tempat  favorite Chef CiJu tak jauh lah.. dekat je.. Jeram je.. tapi memasing tak nak lah pergi Jeram then lepas tu terus balik Shah Alam semula.. makanya decided nak stay semalam di Kuala Selangor..Tambah lagi hari ni pulak birthday Abang Irfan.. sekali celebrate je lahh kan.. 


Lepas cari - cari hotel, terus Chef CiJu kata why not stay kat new hotel yang ada di kawasan Pasir Penambang. so, terus lah i usha - usha di Booking.Com.. dapat lah buat reservation di APPS Hotel. Ambik 2 Twin Beds.. Maka geraklah kami dari Shah Alam kurang lebih dalam pukul 2.00PM.. gitu - gini  layan kerenah semua, akhirnya sampai di Pasir Penambang dalam pukul 5.30PM.. kami pun terus checked in. This hotel is a  very new hotel,. baru 2 minggu launched. Sure semuamya serba baru..

Hotel yang kelihatan dari jauh.. senang  nak cari.. Kalau menuju ke arah Tanjung Karang, this hotel belah kanan. dekat dengan Giant besar di Pasir Penambang.. Right after Jambatan Sungai Selangor.. (betul ke Sungai Selangor ek. heeee).

Masuk bilik, kami lepak sekejap.. planned nak keluar balik lepas maghrib. malam ni kami dah planned nak makan di tepi Pantai Jeram. I m sure most of you dah tau our favorite makan place yang ada di tepi Pantai Jeram tu. Nak makan kat sini, we all memang akan call terlebih dulu. almaklum warung abang ni memang sangat - sangat lambat and yet sangat - sangat sedap. tu yang kami main call dulu dan tempah dish apa yang kami nak makan.. tiba je terus lah makan. just order drinks. 


Tapi sebelum ke sana tu, sempat lagi kami singgah di kedai bundle. heeee.. saja sesuka you.. kiddos kata nak searched jersey.. eemmm.. shopping gitu u. RM50 tu gak terbang. RM5 selai.. sooo. tangkap kurang lebih 8 helai gitu.. layan je lah..okk.. kita makan dulu.


Abang Luqman melaram dengan baju bundle.. heee..

Lepas tu kami terus ke sini... janji antara 8.30 hingga 9.00PM.. elok lah kann. so hopefully kami tak akan menunggu lama. 

Tiba je, dah terhidang.. 



Kawasan warung Abang Rosli  ni dah mula terhabis.. agak teruk lahh. 






Ketam.

Aduiii.. kenyang sangat you.. we spent kat sini dalam RM265 for all the food.. lepas tu terus balik hotel. nak menikmati suasana yang indah dalam bilik. heeee.. hotel baru ting - ting you.. kita tidur dulu yeeee..

Abang Luqman sedang berisiterehat.. kepenatan lepas kerja..heee
*******************************************

Esoknya - Sunday 15 December 2013

Dah duduk di area Pasir Penambang ni  of coz dekat sangat dengan Kuala Selangor.. sooo brekfast kami ke Warung Wak Minan lahhh. since malam semalam memasing dah sebut - sebut pasal breakfast di warung wak minan. 

jomm tengok apa kami makan  di sini.. 


 Memang terangkat..

Dalam banyak - banyak nasi lemak di situ.. ini yang paling best.

Sate yang memang kami semua sangat suka.

 Kasi dekat lagi..

 Ini tokey roti canai tu..

after breakfast terus kami ke hotel balik.. suasana agak cerah pagi ni.. balik hotel dan terus checked out.

 Indahnya alam.

 kami tak terus balik. we all heading ke arah Tanjung Karang. nak tengok padi. Last time pegi, padi tengah menghijau.. sure kali ni dah bamyak dituai..sampai ke area ni memnag pun dah hampir semua kawasan sudah dituai. sampai lah kami di area sini..masih ada lagi padi yang menguning.. terus semua excited nak tangkap gambar. tpaiii.. sooo hot. 


 sampai lah kami di area ni.. Kami makan tengahari ni sini.


Lepas makan terus kami balik.. agak penat rasanya sebab cuaca yang agak panas.. itu lah cerita kami di minggu lepas. tu lah cerita i minggu ni. harap - harap  mana yang tunggu cerita tu puas hati lah ye. heee...see yaa..

18 comments:

  1. Hapy birthday buat Chef CiJu dan adik Irfan..
    Meriah dgn makanan bila jenjalan berkeluarga macam ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq kak zakie.. sgt best di jeram.. pd kita la.. hehe

      Delete
  2. Wow..sangat bagus percutian ni..sangat sempoi tapi enjoy..!! Tahniah!!

    ReplyDelete
  3. syok2 jln2 kak.... pastu dpt lah mkn2, dpt gambar2 tempat yg cantik2....

    ReplyDelete
  4. Happy Belated Birthday buat Chef CiJu & Irfan....

    Seronoknya jenjalan and makan-makan....
    Bundle Family ni cam merata-rata tempat ada...
    I pun suka gak layan ke bundle...
    Kalo ada rezki, dapat yg cantik & berkualiti pada harga rege murah kan sis...

    Alaahaiiiiii... bestnya tengok padi menguning tu...
    Terkenang zaman dolu-dolu :D ......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq on behalf of them.

      Memang seronok sakan kami. Layan je ke mana2 kalau kami outing..

      Padi tu mmg tgh menguning sangat..sukaa..

      Delete
  5. sate kerang ke tu..sedapnya.lama x makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sate kerang ni kws org jawa je kot yg ada...

      Mmg best..lain dr yg lain.

      Delete
  6. Kak Yan...semoga segera sembuh yer. Amiin.

    ReplyDelete
  7. glurpppp...semuanya nampak sedap sekali

    ReplyDelete
  8. meriahnya makan2 kalau ramai2 mcm ni..

    ReplyDelete
  9. salam kak yan!

    missed u! banyaknyaaaa saya nak qada' baca entry2 lama2 ni tak terbaca dah ... huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. Saya tak pernah sampai lagi Tanjung Karang, Jeram dan Penampang ni Yan... Teringin nak pergi tapi tak ada genglah!

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday buat Chef Ciju dan Irfan. Seronok aje tengok akak sekeluarga walaupun takda plan jalan-jalan macam ni.

    ReplyDelete

cliks..cliks