cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, December 2, 2013

Marche and Piala Malaysia punya penangan...

Same day dengan Pertanding Piala Malaysia. 

Hari ni ingat just nak stayed at home. tapi tetiba Hubby ajak keluar.. nak pegi lunch. tapi time tu dah agak lewat lah.. keluar - keluar je dari rumah, terkejut  bila sampai kat Bulatan Pesiaran. Stuck.. traffic.. kenapa?? Laaaa.. baru tau yang hari ni kan ada bola sepak. ya ampunn.. jammm... 




Kat NKVE menuju arah Klang, stuck.


see???


memang kalau nak patah balik dalam waktu singkat, sure kami akan makan jam.. so we decided went to The Curve.  Kami nak pergi ke Marche. Lagipun memang dah agak lama tak ke sana.. 


macam best je dessert ni..i took something here. 


drinks - fresh fruit. i tak tahan.. masam. 


kids memang tak lepaskan peluang.



i took this.. nak makan sayur je..




Hubby took this. Lamb Shank.



Ini budak sangat lah suka at first with the pizza..


but frustrated bila he noticed the cheeze sikit sangat. heeee



but the rest tolong habiskan.. licing gak.


last sekali Hubby amik ni.. i tak makan pun..

Lepas makan we didnt go to anywhere.. terus je balik rumah. tapi we didnt take NKVE or Federal Highway.. mau je makan jamm nanti.. so lalu jalan jauh..lega akhirnya sampai rumah without any traffic problem.. and heard the news Negeri Sembilan menang..

18 comments:

  1. Jem punya pasal..sampai ke marche.. enjoynya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee... ingat nak pekena resto tepi2 rumah je.. tapi semedang dah keluar tu, why not kann..

      Delete
  2. hmmm.... cam best je... kena try ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. mmg sedap.. kitarang sesekali lah ke sana.

      Delete
  3. Dilema bila ada bola sepak sama je kat bukit jalil tu...

    ReplyDelete
  4. Tak pernah lagilah sis makan kat Marche ni walaupun rajin berumahtangga kat The Curve nih. Napa eh boleh terlupa pulak! Tapi mmg tak boleh tahan bila sis letak food pic kat sini, meraung-raung dalam hati nih!

    ReplyDelete
  5. piala malaysia kak? bkn pahang ke yang menang. saya pun x sure. tp time final piala malaysia tu kami ke kelantan. punyala ramai fans kelantan turun shah alam. jem pulak kat sana huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee.. betul lah tuu..

      semua jalan arah ke Klang n Shah Alam.. tak bergerak langsung.

      Delete
  6. Sedapnya smua makanan tu...lapar...lapar uhuhuhuhu

    ReplyDelete
  7. Marche ni yg ada patung lembu kaler hijau putih kat luar kedai tu kan kak? Hihihi...selalu lalu depan resto ni, tak sempat nak singgah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeee.. betul lah tu. kena singgah lah nanti tu..

      Delete
  8. Assalamualaikum. Kak Yan, saya pun terperangkap jugak dengan traffic jam pagi tu, ingat nak pegi pasar tani kat parking stadium tu, x jadi, patah balik. wah... bdk baju merah tu boleh tahan drama king ya... hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. loooo ye ke. kesian betull..

      ooo bujang tu mmg cam tuu.. ada je. dia..

      Delete

cliks..cliks