cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, November 30, 2013

After 28 years - STTJ

Story on November 16, 2013 - Saturday
Melting Pot, Concorde Hotel

All the sudden someone added me to the whatapps group.. ex gurls sttj.. STTJ stands for Sekolah Teknik Tuanku Jaafar, Seremban, Negeri Sembilan. Mostly yang stayed kat hostel.. and i was the head Aspuri masa tu.. we were quite close. ye lah. some saru class, satu hostel and yet satu dorm lagi... cuma we havent met for almost 28 years.. but some of us dah selalu jumpa.. only few lah yang i dah tak jumpa.. ada yang almost 28 years dah. ye lah after SPM, all gone. mostly datang dari different states.. jadi after SPM, balik negeri memasing.. ada yang studied overseas lah,, ITM lah, merata.. 

So, we decided to meet at Concorde Hotel Shah Alam.. happy lah i kan.. dekat tepi telinga je.. we met at 12.30PM till 5.00PM.. seee.. punya lah lama.tapi memasing macam tak cukup time nak sembang. sangat seronok. especially yang dah lama tak jumpa tu.. Ok lahh. i tak tau nak story apa sangat. just wanna put all these in the memory.. 


Masa memula jumpa.. Rupa tu some dah lupa. apa tah lagi nama..in fact i tak kuasa pun nak amik ambar food.. sibuk semuanya bersembang. 


sakan memasing kan..makan pun tak berapa nak sangat. sebab sibuk sembang..


semua dah beza sangat..


sorang dua memang i dah lupa betul muka. walhal satu kelas. heee..



my buddy Azah Mustafa.. Zaiton bawak bodyguard, anak dara dia...Shikin almost 28 i tak pernah jumpa..  the rest dah selalu..

Photography session.. 




Almost time to go.. but all the sudden our fren ni sampai.. memula tersesat.. tapi kuat semangat.tetap cari this hotel even kejap je dapat jumpa.. suka sangat..my classmate also my hostelmate. Anis.




Ini my classmates. in 1984/85 di STTJ.. in fact only one here was the outsider. semuanya stay di ASPURI.. and i was the KETUA ASPURI. heee... kami berpisah.. tapi puas dah jumpa even not all came to the event. tak pe lah. maybe later.. semoga ukhwah terus terjalin. AMEEN..

22 comments:

  1. wowww best nye dpt jumpa kwn2 lama....mula rsa rindu zaman blajar dulu T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. even dah 28 years.. still rasa macam baru je lepas. SPM..heee (tak sedau diri kan.)

      Delete
  2. Sekarang ni anak bongsu acik sekolah STTJ sedang SPM..5hb.nanti last paper.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke... tu kira our super duper ntah apa2 tah ye. heee...

      Delete
  3. best nyer dapat reunion… mesti best sgt2….
    masa lepas SPM dulu, selalu juga reunion dgn kwn2 masa raya.. tiap kali kali, jumpa ramai2 dan beraya rumah cikgu2… tapi sejak semua dah kawin dan kerja, dah lama tak gather ramai2… masing2 dah ada komitmen masing2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH..seronok bila dapat jumpa balik. macam2 cerita.. macam tak cukup masa je..

      Delete
  4. mesti banyak cerita dan memori dulu2 diungkap balik..... bestnya

    ReplyDelete
  5. wah kak yan kemain lg ketua aspuri rupanya.hehehe
    bersembang ni pagi sampai ke malam memang tak habis habis pun ngan kengkawan lama ni
    semua cerita baru lama nak diungkap kan?
    btw ni link kalau kk yan nak ye http://blog.torchbrowser.com/how-to-personalize-your-facebook/

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee.. rasanya sebab kita ni besau sangat kot. hee.. tu yg jadi ketua aspuri..

      thanks dear for the link..

      Delete
  6. wah mesti seronok... maaf xleh nk komen pjg2 kebusyan sgt ni ! mengejar waktu lunch tuk terjah laman kawan2 !

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok..

      singgah pun dah terima kasih dear..apa tah lagi comment..thanksss..

      Delete
  7. Wah, selepas 28 tahun memang banyaklah yang berubah kan, sis. Kalau saya tak kental ni nak jumpa kengkawan lama...maybe sayalah yang paling banyak berubah. Apa-apa pun memang seronok bila dpt berjumpa kembali macam ni. Rasa happy + syahdu semua sekali pun bertandang dalam hati nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat seronok. macam2 cerita.. ye lahh.. memory lama..

      Delete
  8. lamanya kan kak...mesti mcm cerita yang ada..

    ReplyDelete

cliks..cliks