cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, November 15, 2013

Breakfast di Kuala Selangor dan ikan fresh di Jeram



Story on November 2, 2013 - Saturday morning.

Sebenarnya dah rancang since Friday nak breakfast kat Kuala Selangor. Hiii.. cam tu Hubby.. ni pun dah ajak nak ke sana esok for breakfast. tapi i dont think boleh pegi since i ada reunion tomorrow.. takut tak sempat. ok lah nak cerita hal last two weeks tu.. 

Pepagi dah ke sini. nak layan Nasi Lemak dan Roti Canai.. aduiii. cam ne lah badan tak melambut.. hhhhh.. dah  resmi tekak sedap je. apa tak nya.. melambut pun melambut lahh. asal hati senang kannn.. 

Kami tiba around 8.45am.. pun warung dah penuh dah.. punya lah ramai cutomers Wak Minan ni.. yang bestnya warung dia biasa - biasa je.. tapi yang best tu, agak nyaman sebab bawah pokok besar.. tu yang best walau panas mengigit.. anyway tengok lah apa yang dijamu di sini.. 


Warung Wak Minan... ada sesiapa yang dah pernah sampai??


Kami tangkap ni dulu. Nasi Lemak seringgit.. memang sedap.. suka sangat.. tak cukup satu tau. sure tiap sorang paling sikit kena amik 2 bungkus.. Trust me.. you will do the same thing.. hee..hee.. so kena lah pegi..


kalau nak tau. yang ini yang paling sedap.. sebab kat situ ada dua tiga jenis nasi lemak yang dibuat oleh orang yang berbeza.. so yang ini yang kami tau.. i mean kami kenal tukang masak nya.. 


Ini mamat menunggu sesuatu.. jadi dia diam dulu, sedangkan kami dah lama makan segalannya.. 


he's waiting for this. Roti Canai depa ni memang class youuu.. sangat sedap.. i took heeee.. 2 kepinggggg... aduiiii..


yang menyedapkan Roti Canai tadi tu, ni haahhh.. SAMBAL dia.. so kalau makan nanti, mintak sambal lebih.. wallaaaa..


Oklahh...okkk.. cerita lain lah.. nanti kita ulang lagi ke sini.. tak jauh pun.. kalau ikut  LEKAS highway tu dalam 45 minutes je.. 


time to say good bye. bagi chance kat orang lain breakfast gak. heee. kita ke tempat lain pulak.. okkk..





kami ke Pantai Remis.


Chef CiJu tak melepaskan peluang grabbed this ketam.. suka betul dia..


we all tengah suka makan telur ikan ni. tapi katanya banyak cholesterol. eemmm..


yang ni dalam RM35 per kg. 





macam - macam ikan, sotong, udang yang dibeli.. macam biasalah.. kurang lebih dua tiga ratus habis kat situ tapi dalam quantity yang bamyak.. tak macam kalau belanja di Pasar Mak Datin, Pasar Seksyen 6. RM100 hanya boleh bawak balik seekor dua ikan. kat sini, sepeti gitu.. tak percaya, pegi lah ke Pantai Remis Kuala Selangor. 


lepas tu kitarang saje je menghabiskan minyak kereta. heee. ronda - ronda area kampung.. dan nampak banyak betul serai ditanam.. berjumpa pulak yang sudah siap dibersihkan dan mungkin untuk dijual kepada peraih.. murah sangat wei.. seikat  besar tu just RM1.10. ingat nak lah beli tapi rupa - rupanya  cukup - cukup je untuk peraih.. aduiii.. ingat kalau beli, boleh i sedekah kat jiran - jiran dan boleh lah buat fresh juice. elok untuk antioxidant.


pusing  punya pusing, tengok - tengok dah tengahari.. lapau you.. terus kami heading ke arah Tanjung Karang.. Kami ke Warung Ibu..


Rumah ni dulu dah usang.. tup - tup now dah dicat baru. nampak cantik.. 


Abang Luqman pekena Nasi Ambeng..



Nasi Ambeng



but  i just took this.. Soto. sedap dan banyak. tak terhabis memakannya.. tapi tak leh lawan yang Pasar Sungai Buloh punya. 


tempat ni memang famous lah.. 



deretan bekas for Nasi Amabeng.. Lepas makan terus balik ke Shah Alam.. satu hari kami berjalan.. tiba Shah Alam almost at 3.30pm.. tak terus balik weiii. heee..heeee.. we all went to Plaza Masalam.. i needed to pick up my abaya dari satu kedai ni..



ni dia. dulu kedai buku SMART. now dah diganti dengan kedai Abaya.



dan terus menyambil beli set RONASUTRA.. pernah dengar.. i change to this product coz this product boleh serap air. meaning kalau take the ablution no need to wipe the make up. unless kita pakai mascara lah..  sangat suka.. how? nanti you all find out sendiri ye. heee..



makin tumbam kan. hhhh


ingat nak terus balik.. tup - tup Hubby ajak mengopi kat B level. layan je lahh..



kedai baru ni tau..

 ok lahh. time to pulang ke pangkal jalan. heee.. dah penat sangat. time to relax.. okkk see yaa..

20 comments:

  1. Sedapnya nasi lemak seringit tu,betul tu klu Nurul pun mesti paling kurang mkn 2 bungkus...
    Ikan2 pun fresh kat situ.

    ReplyDelete
  2. time well spent kan hehe btw yang telur ikan tu erkkk :/

    ReplyDelete
  3. Oh my, sambal tu nampak sedapnya. No wonder nasi lemak tu tak cukup satu Kak Yan.
    Udang RM35? Murahnyaaaa. Last week saya pergi pasar kat PD, udang saiz tu dah jadi RM42 sekilo. Huhuhu
    Telur ikan apa tu kak? Nampak macam bestnyaaaa. Masak lemak jangan pedas sangat, letak serai, letak daun kunyit mesti best
    Kak Yan tempah abaya kat situ ke? Kedai baru ekkk. Nampak menarik.
    Lastly, kalau seharian berjalan dengan family macam tu memang best kan. Chop, ikan2 yang dibeli tu letak dalam cooler ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang udang tu sangat murah kat situ. yg besar sikit dari tu pun takat RM42 je..

      telur ikan duri dear. sedap sangat. kami beli sekilo gitu..

      akak beli je abaya tu..nampak agak berkenan just warna lah bukan hitam...

      Ikan tu akak letak dalam polysterin.

      Delete
  4. oh ronasutra ni boleh menyerap air, nak survey la product ni

    ReplyDelete
  5. Seharian I ngekor u all jalan2, tapi u all makan kenyang, I makan angin telan liur jer la :p nasi lemak tu,hmmmmm. Seafood tu pun.... hmmmmm. Segar2 murah sangat tu.

    ReplyDelete
  6. Pantai Remis kuala selangor...ingat pantai remis, tg karang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pantai Remis Tanjung Karang? i tak pernah ke sana lah pulak.. instead of Pantai Remis some panggil Pantai Jeram.

      Delete
  7. saya sampai dah situ, tp x sempat makan roti canai, nasi lemak biasa sedap sangat sambal dia, nak kena pi lagi sekali, nak makan roti canai,

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt u kena pekena tau.. dont miss..sure u mintak 2 keping.. kalau boleh boh, boh tiga sekali. heee.. tak rasa [un makan dia.. sedappp..

      Delete
  8. Berbaloi kot kalau jalan jauh2 mcm nie.. benda semua murah.. nasi lemak daun pisang kat KL tak dapat RM 1.00 lagi dah..
    Hasil laut yang fresh macam tu.. memang kene borong.. telur ikan tu tak pe la sekali sekala makan..tak yah takut coletrol :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he.. cuma rasa letih lah kan.. sehari tu..

      Delete
  9. seronoknya jenjalan...... saya suka kalau dapat merayap camne... cuci mata isi perut, bestnya

    ReplyDelete
  10. Wah3... Agak terliur tengok nasik lemak tu... Nak2 balut daun pisang lak kan...
    **tak tau lak saya k.selangor ada pantai remis.. Sebab tau kat perak jer ade pantai remis.. Hihi...

    ReplyDelete
  11. Bestnye kak yan seharian merayap..jeles tau ..kita bru ada bby kecik ne kna duk umh je dulu..x pernh lg smpai pntai remis..menarik rupanye kt situ kn.

    ReplyDelete

cliks..cliks