cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, November 3, 2013

Pekena TGI's Friday after long journey and bad traffic.

Story on October 26, 2013 - Saturday


Cerita ni dah almost a week.. cepat betul masa berlalu kan sekarang ni.. ingat nak buat cerita pasal hari ni.. tapi bila tengok - tengok folder, gambar last week masih berlambah tak dibuat entry.. aduiii.. Chef CiJu bising gak sebab i tak rajin up N3 kat blog lately. nak tak nak i gagahkan gaklah.. takut tertinggal banyak cerita.. anyway, kisah yang terjadi last week.. Hubby ajak keluar sebab nak tengok Abang Romeo 1 Hubby yang tengah dimake up kan dalam workshop. thot Hubby nak juai. tapiii... seemed he wants to keep the car still... aduiii.. mana nak park nanti i pun fening.. 


muka Abang Irfan yang tengah boring dan lapar.heee


stress berat. 

Sebenarnya Hubby promised nak bawak lunch after dia tengok Abang Romeo 1. Tapi sebelum tu dah amik masa agak lama sebab we all ke tempat lain dulu di PJ. Then baru lah tengok Abang Romeo 1 di Kuchai Lama, kemudian baru lah ke Subang Jaya..Kami ke Subang Parade sebab nak makan di TGI's Friday. Tambah dengan bad traffic.. ya ampunn... Just imagine that we went out dari rumah at 2.15PM dan hanya dapat masuk Subang Parade at 5.45PM.. lapar tak?? lapar lah kann..


Kami ke TGI's Friday..tengok interior..depa tengah prepare nak celebrate Halloween.


nampak sawang lelabah tu.. menarik pulak tengok.. 


ok lah.. sebelum makan, jom tengok manusia yang kelaparan..


walau starving, tapi tetap happening kalau depa ni.




saje nak interframe dengan my heroes. dah bujang - bujang dah semuanya.. cepat betul masa berlalu.. rasa dulu depa ni semuanya kecut - kecut belaka, nowww.. Ya ALLAH.. Kembang..heeee

okkk.. jom tengok menu of the day.



the drink memang marvelous. sangat suka.. 


starters - i suka ni.. malah semua suka. Mushroom apa tah.. 


Nachos - licing sebelum i merasa. heee.. sekali toleh dah licing..


so i just makan Ceasar Salad lah..


we took two serving untuk ribs ni.. sedap weiiii..


dah namanya tekak melayu, nak nasi gak.. we took Herb Rice.


Something like sizzling lah.. ini for Abang 'Imran..


this was for Abang Irfan.. quite a big portion lah.. 


and this for Abang Luqman. pun punya lah banyak dan besar.



see... licing.. memang buruk kalau makan dalam keadaan perut terlalu lapar.. habis semua kami ngap.. 


sakan depa ni..

Almost at 6.30PM baru kitarang habis makan. dan malam ni pulak  i ada undangan, maka tak dapat lah nak window shopping kat Subang Parade ni. jadi lepas makan, buat apa yang patut dulu, then almost maghrib terus ke kenduri my fren yang akan menghantar anak - anaknya ke Pesantren Darul Habib di Sukabumi..


tak sempat dan malu nak amik gambar kat surau ni, tapi sebagai memory i took this pic. depa ni kawan - kawan Abang Irfan dan Abang 'Imran dari Tahfiz Asiqs. depa dapat jemputan for this majlis. suka dengar depa bersalawat.. ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. semoga semuanya maju ke hadapan.. AMEEN..
********************************

14 comments:

  1. emmmmm terus lapar nampak semua makanan yg sedap nih

    ReplyDelete
  2. Sdp tuh kak menu2 tengah lapar..tp mmg nak nasikjugaklah camaner pun kan..:)

    ReplyDelete
  3. Assalam
    Bagusnya. Selepas menikmati santapan perut , bertenang-tenang pula dengan santapan rohani ... Alhamdulillah .LIKE's :)

    ReplyDelete
  4. Kak yan nampak sedap sandwich.....hihihi
    Handsome2 hero hero

    ReplyDelete
  5. cjuu..kalau dapat makan...tak hengat hengat kat nekcik ye...nanti kau zura!!

    ReplyDelete
  6. wahhh... sedapnya semua 2.. terus terlapar jadinya nih...huhahah

    ReplyDelete
  7. Salam kenai jugak.....jauh benar berjalan....abang romeo 1 tu...sejenis keta kah...??

    ReplyDelete
  8. Kalau lapar sis, letak apa pun depan mata semuanya makan ajelah. Terliur tengok Abang Imran punya food. Nampak sedap!

    ReplyDelete
  9. Salam kak yan... eynda pun lunch kat TGIF Subang Parade sabtu lepas... air tu memang best! :-)

    ReplyDelete
  10. sedap nye menu2 tu sis. Byk nye cheese. X penah lagi pegi tgi fridays. Bleh tahan gak tengok harga menu2 dia.

    ReplyDelete
  11. sedapnya tengok makanan ;)

    Salam Perkenalan, Salam Ta'aruf, Salam maal hijrah 1435

    datang follow sambil melawat dari blog baru~
    blog lama http://sanisahsabu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Kak kalau makan kat restro spesis cam gitu portionnya memang besaq kan. Kena syer2 gitu.

    ReplyDelete

cliks..cliks