cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, November 18, 2013

Masih dapatkah lagi kita melihat bunga - bunga indah di Cameron Highlands di masa depan.

Last  visit ke Cameron Highlands last last two weeks. seronok dapat melihat bunga - bunga segar di sana.. indah.. tapi masih dapatkah i melihat nya lagi di masa hadapan? kita tunggu je lah...  for the time being kita lihat je lah dulu the pics which i took during my visit. 

Mostly i took the pics kat Taman Mardi.. jomm kita tengok. 


kena lah amik gambar dulu sebelum merayau di Taman Mardi ni.


hari ni memang agak cerah..


cantik suasana di sini..


eeemmm... pasangan tua ini mengambil kesempatan. heee


banyak tempat boleh lepak - lepak di sini. 


tempat lepak yang ni lagi best..siap boleh makan strawberry.


makan lagi depa..


boleh gak beli benih bunga untuk dibawak balik.




ok lahhh.. jom tengok bunga..




macam comel je, macam cantik je..


ada merah..


ada kuning.




pokok bunga ni, harga dia RM50 sepasu..








pokok apa ni?




bunga yang i paling suka..





saje nak letak yang ni.. ini buah Markisa.. rasa macam lain je dengan yang i biasa tengok kat Indonesia.



atok with cucu - cucunya..


38 comments:

  1. Entah la dapat ke lagi kita tengok bunga2 cantik kat Cameron Highland masa depan... kalau kita tengok sekarang ni pun Cameron Highland tak sejuk macam dulu lagi.... dah banyak pokok2 ditebang dan bukit2 diratakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak sejuk tu tak pe lagi.. cuma kalau dah tak de jalan nak ke sana tu je yg sangat susah. malah sangat berbahaya.. sedih betul.

      Delete
  2. Amin, banyaklah berdoa....moga kerajaan mengambil tindakan yang sewajarnya.

    ReplyDelete
  3. wahhh...santekkk!!!...dah byk kali g CH tp x penah pegi pon tmn mardi nie...next time harus terjah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH kalau semuanya ok kat sana, boleh lah pegi singgah ke Taman Mardi.. memang seronok sangat.

      Delete
  4. Kedudukan topography yg membahayakan kalau tak ada tindakan segera memang bimbang akan luput di masa akan dtg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak. mmg seram bila tgk tanah kat sana.. esp lereng bukit.. habis..

      Delete
  5. Bile tah nak jejak kaki kat cni. Sop3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYALLAH.. one fine day.. itu pun kalau Cameron masih boleh dipertahankan..

      Delete
  6. Assalam
    Melihat gambar-gambar bunga itu sungguh menawan dan menyejukkan mata jer.

    ReplyDelete
  7. kakak...
    hamboiyaiiiii....bestnya g sana...kite pun suke sgt g sini...tp kl dr rumah yan, akan lalu bertam tu...tak tau laa jlnnya OK ke tak...patutnya 23hb ni nak ke sana...so terpaksa kensellll....
    yg duduk dlm stroller tu sape kak...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertam tu yang tak elok kat bawah tu aje kot.. kawasan bandar dia tak teruk mana lah kot.. itu lalu Tapah kan..

      dalam stroller tu anak adik lah yan..

      Delete
  8. salam kak yan,
    bulan mac yang lepas kami sekeluarga stay kat taman agrotek mardi atas tu ...
    nyamaaannnnn!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear..

      oo kat situ ke.. ada hotel ke kat situ?

      Delete
  9. tempat dah cantik.. datang dgn satu family mesti lagi best kan.. riang dan meriahkan lagi keadaan :D
    memang layan la tengok bunga2 tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess... absolutely lahh.. memang menarik dan meriah kitarang.

      Delete
  10. seronoknyer family akak.... mmg bestlah dok cuti2 kt CH nih... jgn lah sampai CH ni ditutup yek kak... rugi kite tak dpt tgk lg bunga2 cantik kt sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahh... mmg tak best lahh.. tpt menarik hilang nanti.

      Delete
  11. Kak Yan agak2nya bunga2 tu kan bila bawak turun dari sana masih galak berbunga spt tu tak?

    ReplyDelete
  12. tengok dengan sayu. sedih mengenangkan nasib secret garden saya ni... :(

    ReplyDelete
  13. Cantik2nya.. masa makchaq pi tak ambik gambaq, tak bawak kamera..

    Tempat ni sesuai bawak budak2 sebab cuaca nyaman ja kan.. budak2 pun tak meragam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang tu... cuma kena ingat selalu lah yee.

      Delete
  14. pasangan tua? hikhik...bagilah gelaran lain..

    p/s tak kuar pun no hp yan..nanti saya beri no tel saya no

    ReplyDelete
  15. Kalau takde tindakan drastik, lagi 10 tahun CH hanya tinggal sejarah

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum k.yannnn..lama x komen....sampai mesir,baru boleh..huhuhu....semoga ada tindakan yg diambil pihak yg terbabit..dapatlah anak2 dil melawat nanti..huhuhu...
    p/s:tersentuh hati tengok gambar makayah akk n gmbr atok n cucu2nyer..miss my family.....:-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam dil..

      thanks sudi singgah.. itu lah..kita pun tak tau apa akan jadi pada Cameron Highlands di masa depan..


      p/s: INSYALLAH ada rezeki Dil akan balik lagi ke Malaysia..

      Delete
  17. As salam Kak Yan........

    cantik sungguh bunga2 tu......yg pelik tu...buah markisa tu....pasai pa...warna purple selalu tengok warna oren je...!!!!

    ReplyDelete

cliks..cliks