cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, October 14, 2012

TGI's Friday and CiLi bufday..

Selamat berhari minggu semua.. Hari ni sangat bersemangat i nak buat N3 ni.. ye lah takut idea hilang dan penyakit M menyerang lagi.. Ini i nak cerita hal semalam.. benda yang dirancang dan tak dirancang telah terjadi.. Yesterday, CiLi punya birthday.. So, i decided to give her a treat. Sambil makan - makan...
 so we went to Sunway Pyramid. ramai  gak orang di sini..
kebetulan lift yang kami guna kan keluar - keluar kat sebelah tu TGI Fridays.. Emmm.. malas nak ronda - ronda untuk cari tempat makan.. On the way menuju ke meja kami, i sempat bisik - bisik to on of the waiter untuk buat surprised to CiLi bagi brownie with candle.. saja suka - suka..
 ini lah bufday gurl..CiLi.
 ini menyibuk gurls.. heee
 i memang suka this. ALMOND CRUSTED SALAD.
 CHICKEN with cheese pilihan Abang "Imran..very rich
 ini lak punya CiLi.. also ada cheese punya..
ini favorite..RIBS..i shared with the rest..i mean with Chef CiJu..
 orang dah tak sabau dah..
after we finished our lunch, i noticed one of the waiter brought something to us.. ahaaaa..this was the moment..bukan brownie tapi ice cream and ada candle .
 sebelum tu she was asked to give some speech.. u diaaaa... ada speech2 lagi.. heee
 well yang dua ni amat lah menyibuk.
then kami pun keluar sambil cuci mata...
siap bergambar lak dalam toilet. i saja je nak ambik gambar kat sini.. CLEAN TOILET... ada cerita di sini. heeee...syyyy...i love this toilet.. memang bersih. dan teruja nya ada toilet bowl dia.. very the canggih.. kalau siapa tak tau pakai, harus tak buang air or tak dapat bersuci.. heeeee....
 kami jalan - jalan lagi tapi tak menyoping sampai lah i terpisah dengan Chef CiJu, Abang Irfan and Abang 'Imran. I pun just lepak sambil duduk je.. The rest pegi ke Toy r Us. 

Sambil i borak - borak dengan CiLi....dan jamu mata tengok pelbagai ragam manusia depan mata.. sambil tu i pun menoleh ke sisi kiri. ALLAH HU AKBAR...Something yang i tak sangka - sangka. Depan mata i, someone who was so familiar...Tergamam i. really tergamam.. Actually this person memang ada di Malaysia now.. Honeymoon. baru sampai Malaysia 3 hari lalu.. He called me last Thursday bagi tau dia and wife ada di Malaysia..and i invited him to come to my house. tapi maybe next week.  tapi i memang amat - amat tak sangka...siapa yang i jumpa tu ye....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



i jumpa Mr FAHAD ALI and his wife. SUBHANALLAHHHH.. memang hati i macam terdetik ketika masuk ke shopping mall ni.. entah -entah jumpa dia.. ye lahh orang sedang bercuti kann...MAHA SUCI ALLAH.. perancang segala. walhal kitang he decided to come to my house nanti.. tapi boleh kan i terserempak di sini... I CANT BELIEVE MY EYES.....Mr Fahad and his wife will come to my house next week. INSYALLAH after they back from Langkawi..until now i macam tak sangka.. then boleh senyum sorang - sorang pasal benda yang tak sangka - sangka ni.. Maybe some of u tak tau siapa MR FAHAD ALI ni kan.. well, i lah my Tour Guide masa i kat K A S H M I R . My good helper..
***************************************
Volume 1, Book 2, Number 9 :
Narrated by 'Abdullah bin 'Amr
The Prophet said, "A Muslim is the one who avoids harming Muslims with his tongue and hands. And a Muhajir (emigrant) is the one who gives up (abandons) all what Allah has forbidden."

32 comments:

  1. Salam K Yan

    Bab toilet tu memang suker....
    Wah....Org Kashmiri datang yer....namastee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toilet tu canggih manggih sangat.rs2nya kalau my mom guna, sahih tak cuci buang air..heeeee

      Delete
  2. mmg jodoh lah..boleh jugak jumpa kat shopping mall tu yer.

    ReplyDelete
  3. aku tumpang terharu, kau tersermpak dgan Fahad. btw bday aku nxt mth. hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Na... aku memang terperanjat eruk betull.. mmg tak sangka.

      oo ye ke bufday kau next month.. kau nak belanja aku kat mane?? hee

      Delete
  4. eppy bday buat cili gurl !!!

    wahh seronok lah budak2 tuu , merasa makan bday kek ekeke ..
    enjoy
    aah lah kak .. memang rejeki nak jumpe kat sini kan ..
    kalau saya punn x sangka
    dia dah sampai malaysia yee .. seronoknyaaa jumpe kenalan kita yg banyak bantu kita kan akk ..

    ReplyDelete
  5. best nyer kak yan.... lupakan pasal makanan tu jab..... tapi pasal pertemuan tu...ohsemmm...... dari jauh bertemu dan kembali bertemu.....silatulrahim yg tak putus......

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Remy.. ALLAH is the best planner. kitarang plan nak jumpa nanti2, bila dia dah balik dari Langkawi. tup - tup jumpa kat mall..

      Delete
  6. misti le ingat kat Mr Fahad Kashmir ni...oooo dia ada kat msia ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kak.. dia ada kat sini sampai Oct 22, 2012.. hope to meet him and his wife kat rumah i nanti.. INSYALLAHH...

      Delete
  7. tahu siapa dia.sebab baca kisah u kat kashmir sampai habis.

    ReplyDelete
  8. wahhhhhhhhhh..kak yan boleh jumpa Fahad Ali..:)

    Itu lah namanya rezeki kak...sebesar2 sunway piramid tu, boleh jumpa...Saya ada terbaca kat FB status dia pasal dia baru kawin kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulahhh..ALLAH pun plan kan.. Only HE knows...

      yess. dia baru kahwin about 3 weeks ago.. honey moon kat sini..

      Delete
  9. Salam kenal kak yan.Terima kasih singgah blog atie ya.nanti lapang2 nk baca n3 kak yamn yg lama2..mesti best trutama percutian kak yang ke kashmir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gak dear...

      sila kan dear.. hope u will enjoy it..INSYALLAH..

      Delete
  10. bestnyer mkn2 kt tgi kak, dh lama tak gi situ... makanan situ mmg best2 n portion dia besar betul kan... hehehe teringat masa mule2 mkn situ... nyesal tak share...

    dh mmg di takdirkan jmpa kt situ...msti rasa teruja dia lain sgt kan...

    ReplyDelete
  11. big portion diarang ada.. walau dah share tu pun rasa masih banyak lagi..


    itu lah dana. siapa sangka..

    ReplyDelete
  12. my hubby kata kalau kat tgi friday, kalau birthday memang dia orang buat surprise sakan tapi nmpk nya tak de lah 'sakan' sangat pun... heheheh...

    ReplyDelete
  13. saling mengenali lagi ek kak.yan..hubungan ukhuwah terjalain x mungkin dilupakan kan?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH we r like brother and sister.. like family..tak mungkin i lupa...

      Delete
  14. Allah memang aturkan akak jumpe die kat situ..heheh... anyway, i tgh semangat nak update blog jugak tapi ya ampun, line menduga kesabaran..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah kan Maya.. ALLAHU AKBAR... segalanya DIA.

      jangan malas2 ye...

      Delete
  15. wah..bestnye tgk pic mknan tu..terliurrrr..hehe
    wah akak, mmg kebetulan yg x disangka yer...bole plak terjumpa kat mall...semua Allah dh aturkan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling suka ribs tu lah kann..

      Itu lah.. mmg tka sangka.. sangat - sangat

      Delete

cliks..cliks