cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 8, 2012

Meet up with EGSK members

Mem Ira selalu complaint.. i just like to take pictures of the group tapi tak pernah nampak dia all the pictures.. heee.. sometimes memang i tak load the pictures in FB.. dah malas nak letak dalam FB.. just put in blog or my page je.. So now i nak tayang pictures masa depa mai rumah i for tea time.. Tak ramai member EGSK yang mai.. just depa ni sebab they are  my neighbors too.. 
i was so happy coz they could manage to come even it was quite late   lah. Ye lahh..sebab weekdays lah katakann. On Friday.. Actually i ada invited some of the bloggers yang tinggal around Shah Alam or just nearby... tapi memang bukan rezeki lah kannn.. tak pe.. tengok je lah ye  what i served for them...
 Fresh from the oven.. Walnut Cake. 
 Bread Pudding with Walnut. saja tak bat kuah for this pudding. 
 Macaroon Daddy Ziyyad.
 for heavy food, i served Nasi Sausage.
Ini lak Opor Ayam.
with lauk Kosmot..(Ini recipe dari Chef CiJu). Dish ni memang selalu ada masa Eid Ul Fitr. gambar ni pun i cilok dari album Raya 2010.. sebab i took gambar bit blur..
Esoknya ada balance lagi lauk Kosmot. I pun buat Pancake dan makan sama Kosmot.. Sedapppp..

ALHAMDULLILAH the members balik almost maghrib.. They were happy.. Then i hanya boleh tapau kan bread pudding and walnut cake je... coz half of Nasi Sausage i gave to my neighbor belakang rumah... Kira puas lah depa makan dan boleh buat dinner..i buat cam tu sebab my neighbor said she tak boleh mai rumah lah with the family...tak pe, INSYALLAHH nanti - nanti..
************************************
Volume 3, Book 47, Number 780 :
Narrated by Abu Huraira
The Prophet took a camel of special age from somebody on credit. Its owner came and demanded it back (harshly). The Prophet said, "No doubt, he who has a right, can demand it." Then the Prophet gave him an older camel than his camel and said, "The best amongst you is he who repays his debts in the most handsome way."

28 comments:

  1. Sayalah antara bloggers yg takder rejeki itu.. Har3

    ReplyDelete
  2. murah rezeki kak yan... jamu kenkawan dan jiran makan.......
    best mkn ramai2 nie.....terasa keseronokannya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah..nnt pun akak nak ajak remy mai rumah..nnt yeee...

      Delete
    2. best nyer.... tertiba remy rasa segan sangat.......malu la kak......

      Delete
    3. laaaaaaa...malu kenapa??? tak ada idung keeee???

      Delete
  3. saya2 angkat tangan ni yg belum ada rejeki ...hehehee... kak yan jangan serik ajak2 tau!

    ReplyDelete
  4. bestnyer kalo leh jd tetamu kak yan..pasti balik kenyang tersandar..macam2 ade!..hehe

    ReplyDelete
  5. laaaaa cenggini nk jadi jiran kak yan lah..

    ReplyDelete
  6. dh nk lunch time nih,,, lapo nengok segala menu yg sedap2 tuh

    ReplyDelete
  7. bread pudding rietta sangat suka...tapi biasa yang ada kuah...without walnut....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. tapi yg ni kiarang buat agak soft dan basah sikit. tu yg tak payah pakai kuah..

      Delete
  8. Murah rezeki selalu berjamu makan jiran dan teman-teman. Yang pasti memang sedap pun!

    ReplyDelete
  9. Kek tu...buat ceq pejam celik pejam celik terkebil2...

    Moga ALLAH sentiasa memurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  10. As salam Kak Yan...

    Jujur Marya suka cara Kak Yan pakai Shawl gitu... Nampak ayu je... Beli kat Pakistan ke kak? Cantiklah... suka sgt2 :))


    Nnt if Marya balik Msia akak jgn lupa jemput kami ke rumah tau...tau... :)) hehhee nak rasa semua masakan akak yg looks yummy & classy tu :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam marya..

      oo ye ke marya. tq dear..itu sume dari kashmir my dear.. sume my shawl from India..akak nak juai tau..

      INSYALLAHHH..happy u receive u dear...

      Delete
  11. EGSK tu apa kak yan? sorry lah blur sikit nih... by the way, nasi sosej tu nmpk sedap, share lah resepi kat sini... heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. EGSK stands for Estima Group Selangor Kuala Lumpur.

      insyallahh i will share it one day..

      Delete
  12. salam kak yan...
    waaa...sedap tgk lauk n kek tu...murah rezeki kak yan jamu org makan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam dear..


      ALHAMDULLILAH..the guests happy.

      Delete

cliks..cliks