cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, October 28, 2012

Jalan Kenanga

Last Wednesday i went to Jalan Kenanga.. U all tau tak tempat apa ni.. this is whole seller area. Syurga beli belah for peniaga.. I went there for my own reason. nak cari barang, bukan nak shopping. Segala mak neka ada di sini. Heaven for fashionita lah kata orang. But of coz mostly barang China lah kannn.. 

 Quite some times i dah tak ke sini. If not dulu almost every week or every month kena ke sini..
 i ke sini sebenarnya.. bought hangers and mannequin. ini lah kedai yang dituju  pegi masa kami  memula bukak  K e d a i    C a n g g i h . (ALHAMDULLILAH kesemua ke  tiga - tiga kedai kami, alatannya  kami beli kat sini je..)
 accessories pun banyak kat sini.. cuma i tak tersinggah.. cuaca amat terik..
fashionista place lah..cuma kalau nak beli, kena beli secara wholesale lah.. paling kurangg 6 helai.. 
now this place bit tersusun. just problem kat sini, PARKING.. usually we have to make double parking. HAVE TO...if u orang yang kurang tahap kesabarannya, tak payah lah mai sini..
sempat lah pulakk.. heee.. cantik tak tuudng yang i pakai ni..
perut rasa agak lapar. kalau difikir - fikir kan of coz this area bit susah nak cari food melayu or senang cakap halal food lah kan. dah area Cha Ya Nun Alif.. food stalls memang berlambak je dekat area BOMBA depan tu.. tapiii.. we decided to go to new building, KENANGA WHOLESALE CITY.. 
Banyak floor kat sini. besides shop lots yang menjual terus,  retail shops, depa also ada jual whole sale.. tapi, biasa lah kan.. Bila dah tempat sedap cam ne, harga pun dah tak sama macam Jalan Kenanga even this place dalam satu area. 

For those yang nak ke sini, nak cari makan, just pegi ke 3A floor. cuma ada satu kedai makan yang agak proper lah kat situ.. or else u all boleh ke floor 7. ada food court katanya.. I tak pegi. We all dah lapau sangat, so we went to SAJIAN ENAK.. 
 Resto ni agak besar. Neat. Clean. Hak milik Orang Melayu.. senanggg..
I took Kedondong Asam Boi..
Che CiJu took Nassi Goreng Daging.. Sedap katanya..
I lak, Mee Goreng Mamak.. 
After our lunch, kitarang jalan - jalan sambil cuci mata.. Still banyak kedai yang kosong kat sini. Tapi tu lah.. memang penuh yang orang DIA.. i think 3A floor ni yang ada ramai gak orang KITA... ke i yang kurang infos about this.. Ok lahh.. badan dah penat sangat masa ni.. Terus balikk.. So many things to be solved.. Mudah - mudahan ALLAH bagi tenaga yang kuat pada diri I ni.. INSYALLAHHH..
 ********************************************
Volume 1, Book 3, Number 59 :
Narrated by Ibn 'Umar
The Prophet said, "Amongst the trees, there is a tree, the leaves of which do not fall and is like a Muslim. Tell me the name of that tree." Everybody started thinking about the trees of the desert areas. And I thought of the date-palm tree. The others then asked, "Please inform us what is that tree, O Allah's Apostle?" He replied, "It is the date-palm tree."

43 comments:

  1. Salam aidil adha
    Akak selalu Dengar org duk bcakap psl jkn ni
    Tapi x pernah pergi

    ReplyDelete
  2. baru sekali jer ke situ...punyalah susah nak parking keta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess..BIGGG PROBLEM.. n sometimes traffic lahh..

      Delete
  3. Salam yan.yan dulu pernah blajar kat m4p penang ke? Sorry kalau silap.

    ReplyDelete
  4. Dari rumah I ke situ memang lah dekat. Tapi I belum pernah sampai. Dulu I keja di area Pudu (Majestik) tu jer. So area situ, I memang dah tahu majoriti orang China banyak berniaga.

    Orang kita, kebanyakan pegi ke situ utk beli dalam kuantiti yang banyak, e.g. time nak buat kenduri kahwin or nak meniaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah tu.. kalau yg paling dekat usually paling jarang or sometimes tak pernah jejak langsung. hee

      wholesale area.. verieties..

      Delete
  5. Salam aidiladha k.yan...

    Belom sampai lagik kesini.

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya kak azian.... seminggu sebelum raya saya ke kedai yg jual hanger & patung tu... selalu saya ke sini beli hanger yg bulat dengan penggantung baju yg besi tu... tapi masalah parking la kat Jalan Kenanga ni... kalau lori dah parking alamat sesak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. u ada kedai yee..


      Parking is big problem here.

      Delete
  7. Kak, ella membesar di situ-flat San Peng. B4 KWSC tu bukak, i used to see a lot of people buying clothes at the shop lot. Masa tu i kecik, ikut mak p pasar sambil jeling2 kedai baju. Kedai baju moden je yg ada. Busana muslimah belum femes lgi time tu. Nostalgia sungguh la kak. Tempat jatuh lg dkenang .. ini kan pula tempat i grown up. Alahaiiii ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo flat San Peng tu yeee...mmg very the very close to that area lah kan..

      Macam2 ada kan..now dah cantik dah..

      Delete
  8. yan, berkenan tudung labuh tu!!! kat sp ni susah nak cari tudung labuh yg stylish

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke.. tunggu yee.. nnt i share with u..

      Delete
  9. assalamualaikum...
    yan dekat mana jalan kenanga tu..

    ReplyDelete
  10. Kalau nak berbisnes boleh le gi sana tapi Aina walaupun dok Kl berbelas tahun tak pernah sampai sana.

    ReplyDelete
  11. sy dh spai kompleks kenanga, nk jln setingkat2 tu amik masa gak ler, rambang mata tgk baju sana sini..lastly satu baju pon x beli hehehe

    ReplyDelete
  12. Best.. Provided ada org drop off & amik semula lps shopping.. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. exactly.. so no need nak risau about parking.. shoppinggg je..hee

      Delete
  13. hi salam kenal jugak..wahhh bestnye tp sy x dok KL huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe.. so kalau mai sini, add dlm itinerary..

      Delete
  14. Wah mcm menarik je kt sane tu.. sy belom pernah smpi ctu pun,.. harus pegila nanti... thanks sharimg yer kak... btw air asam kedondong tu sungguh menggoda lah hihii :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tpt tu mmg tpt syurga bershopping dgn harga murah. tapi u have to buy in bulk.

      Delete
  15. last ramadhan k.ani n the girls shopping kt Kenanga Wholesale jer n buka puasa kt restoren tingkat 3A tu ler....sedap gak food dia tp x byk choice. Yg penting tmpt bersih. Area kenanga tu mmg byk pilihan kan tp tulh kena bli lebih dr 5 utk dpt harga borong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. cuma tpt parking dia teramat bususk lah kak..

      Delete
  16. salam kenal juga,x pernah pergi sini..:)tp mcm best aje..

    ReplyDelete
  17. rindu kak yan! busy sket skrg ni... take care kak yan yg gorjes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I miss u too darling. Baby sihat? u too take care..

      Delete
  18. Tak pernah sampai lagi area tu... mesti murah2...

    ReplyDelete
  19. Sam Peng Flat! baru i tahu tempat tu namanya Jalan Kenanga..masa dok kuarters di TUDM sg besi dulu memang situ tempat p pasar...tapi rasanya dah setahun tk .ke sana..

    ReplyDelete
  20. salam k.yan,
    saya pun pernah ke sini..parking kat atas memang tinggi
    tak sampai-sampai
    hari tu saya pusing dari atas sampai ke bwh pkai eskelator
    tapi bila nak balik terpaksa naik lif sebab letih
    besar sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi parking kat bawah tu berbau sangat lah kan.. amat2.. tak sanggup nak lama2..

      Delete
  21. AsSalam.. Saya search temlat utk jual patung terus terjumpa blog awak. Boleh saya tahu harga patung disana? Terima kasih.

    ReplyDelete

cliks..cliks