cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, October 16, 2012

Guest from Kashmir, Mr Fahad Ali

Still remember my N3 about my fren from Kashmir yang i terserempak di Sunway Pyramid. Yesterday he and his wife came to my house. He arrived in the afternoon. I asked him, any request ke tak. I mean food. tapi he said no need. just tea.. satu lagi i sendiri tak tau nak jamu apa. well kalau my guest tu Malaysian, maybe bit easier. ini orang Kashmir kan.. tekak tak sama.
i just bought benda - benda goreng. sebenarnya i mencari cempedak goreng. favorite Mr Fahad. but, unfortunately i tak dapat cari..so sad..
 we planned about many things. INSYALLAH.. 
 before he left, tangkap gambaq lah kann.. 
 INSYALLAH, if ALLAH permits they will come again in future. 
Mr Fahad came tidak dengan  tangan kosong.. banyak benda yang dibawak nya.. Ini chocolate for Abang Irfan..
 and whole almond. ada 2  bungkus macam tu..
ada gak shireen. gula - gula.
ada whole walnut
ada walnut kernels dan juga saffron.  Abang Irfan pulak ada gift for Mr Fahad. Abang Irfan gave surah Yassen which he really wanted to give to Mr Fahad..ALHAMDULLILAH, Abang Irfan's niyyah termakbul.. 


Thanks to Mr Fahad  and wife yang sudi came to my house. Mr Fahad  helped me a lots when i was in K a s h m i r. I wont forget..JAZAKALLAH UL KHAIR..Sebenarnya i ada plan nak buat meet up antara Rozita and Mr Fahad and those yang nak ke Kashmir samada this year or next year.. Kalau ada yang berminat nak jumpa in real with Mr Fahad.. pls mesage me or call.. 
************************
Volume 8, Book 73, Number 10 :
Narrated by Abu Sufyan
That Heraclius sent for him and said, "What did he, i.e. the Prophet order you?" I replied, "He orders us to offer prayers; to give alms; to be chaste; and to keep good relations with our relatives.

38 comments:

  1. haiippp... haaiippp... saya pon nak pi jugaakkk...!!! jgn tinggal dakuuuu..!!

    ReplyDelete
  2. tumpang seronok, meet Mr. Fahad and wife. Insyallah jumpa di Kashmir nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wamboii macam dah dapat green light jer!!!

      Delete
    2. ALHAMDULLILAH kau dapat jumpa dia Na..

      Delete
  3. Wah dh smpi tetamu yg akk tunggu2 tu yer.. bestnyer ade kenalan dr luar.. moga silaturrahim berpjgan yer kak.. :-)

    ReplyDelete
  4. wah seronok nyer jumpa kawan2. saya boleh pergi kashmir dalam mimpi jer dear azian elias

    ReplyDelete
  5. Biarkan daku bermimpi dulu berada di Kashmir... kena simpan pitih dulu...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Azian

    kecik ajer orangnya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam Bro Rozali..

      dah dia berdiri sebelah anak saya yang tingginya 6' memang lahh..

      Delete
  7. nampak berisi sikit mr fahad kan :)
    ala la la...nak kena pujuk hubby dulu ni
    supaya merestui unk ke kashmir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak. mmg nampak berisi.. baru 3 minggu kawin tu. heee...


      INSYALLAH lah kot boleh lah tu pegi nanti..

      Delete
  8. dieorg dah balik dari langkawi ye kak yan.......
    best nyer ..dapat tetamu istimewa.....pastu siap dapat makanan istimewa....terutama whole walnut tu.......ohsemmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi Remy. dia balik this friday..

      whole walnut tu akak suka buat decor2..hee

      Delete
  9. As salam Kak yan,

    Marya terpegun melihat rumah Kak Yan... Cantik :)

    Pernah baca cerita Kak Yan dulu rasanya tp masa tu kita tak seberapa nak kenal rapat...hehehe... hopefully boleh jumpa kak Yan bila balik Msia nnt... insya'ALLAH... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Marya..

      ALLAHHH..itu dalam gambar.. cantik lah.. kalau tgk in real, SERABUTTTTT..heee

      FOR SURE
      i memang nak jumpa u. MEMANG...bial Marya balik Malaysia...

      Delete
  10. as salam kak Yan

    seronoknyer tetamu dr jauh dtg... mcm2 buah tgn mr fahad bg yek... org kata bile org berbudi kite berbahasa.... murah rezeki akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang seronok lah. ye lahh. akak ke rumah dia ssampai 3 kali masa di Kashmir tu. siap makan pagi, makan malam, dan makan tenghari lagi. hee

      Delete
  11. Wahhh...dah sampai dah org jauh. Good idea jugak tu nak jumpa Mr Fahad Ali..nanti saya mesej akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia balik ke KL balik on Friday.. So kalau boleh, dia nak jumpa on Friday.. dia balik ke Kashmir on Monday.

      Delete
  12. siap bawak hadiah mcm2 lagi..baik lah mr fahad ni

    ReplyDelete
  13. bestnye....senang la nk melancong sana yea...rietta sangat suka nuts....teringat ada beberapa pack lg dlm peti sejuk lorm goreng....huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULLILAH.. i had a great time there. i ada org yg i really trusted.

      Delete
  14. Teringin nak join tapi ada misi lain le pulak yah memerlukan komitment yg tinggi. Tengok gambar2 kak yan gi Kasmir tu hati bagai digamit2 utk pergi. Insyaallah lain masa dah kumpul duit banya2 boleh pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah boleh nnt tu aina..simpan je duit.

      Delete
  15. wah mr fahad buat kunjungan balas ye.. kak patutnya bagi dia rasa taste of m'sia, truly asia.. ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mai ptg..then depa ni agak different sikit style makan. mmg blur betul akak..tu yg mkn cake je tu.

      Delete

cliks..cliks