cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, October 18, 2012

Shopping at Setia City Mall and lunch at Dancing Fish

Ini lah my activity yesterday.. I at first tak nak keluar pun.. Normal lah kan. bila keluar, dan masuk shopping mall.. sure kena serang penyakit.. Penyakit menyopping. tu yang malas nak keluar. But then, kena force dengan Chef CiJu, keluar lah kitarang. Actually we went out right after fetching Abang Luqman yang baru je habis PMR.. Merdeka katanya.. So, layan je lahh.. Kitarang ke Setia City Mall..
 Abang Luqman insist  wanna buy something here.. Layannnn..
nak beli sweater.. haiiii.. orang dah bujang niii.. dah tua berfesyen2 lah gitu..tak pe lah.. lagipun he needed one as we are going somewhere in this coming November. Beli kan untuk dia dulu... Lagi 2 abduls tu, later lahh..Nak kemana ek???? tungguuuu..dekat - dekat je..
 at last ini yang dipilih.. terbang RM99..
i pun sama lah menyopping.. I suka this place. MissT..Korean stuffs. cantik - cantik, cute - cute. Bila dah penat tuuuu.. Makan lah yang dicariii...
Kami ke sini.. DANCING FISH.. pernah ke you all  ke sini? sebenarnya this resto serves Sundanese food. The first  resto ada kat Bangsar. Before i entered this resto, i asked the waiter, HALAL ke tidak. Dia kata halal. this belongs to Indonesian and Chinese. Then i tanya lagi cook dia siapa.. The waiter said, MALAY MAN. ALHAMDULLILAH, we pun masuk. Located at UG ye.. Upper Ground.
 this resto memang ada Indonesian touch. 
 bit modern.
 mild starter depa bagi Emping Belinjo gitu. enak sih ditambah dengan Sambal Terasi nya..
Enaknya...Ini Bebek yee.. Bebek itu Itik.. Satu lagi yang i begitu yakin this resto halal, when we ate the bebek, tulang bebek tu bersih.. Maksudnya bebek itu disembelih dengan cara yang betul. Isi nya pun sangat lembut.. amat - amat lembut.. Sukaaaa.
 Kitarang amik Flatter ni...
 Ada Tauhu Goreng. and i m sure this is Tauhu Sumedang.. Sedap sangattt.
 ada Chicken Sate.
ada Cumi - cumi.. Sotong lah tu kan.. I tak makan Cumi - cumi ni sebab i dah makan Bebek tadi tu kan.. Ingat ye... Tak elok kalau makan daging disekalikan dengan Seafood. Ini Abang Luqman yang makan..
 Ini macam Rojak.. Belimbing nya sauce dia sangat lah sedap.. I makan ni dulu sebelum makan. Ingat kan.. sebelum makan digalakkan makan  buah dulu. Bukan buah kemudian.. 
 And the sauces, amat lah sedapppppp..
 I love this Soup Buntut.. heeee...Soup ekor yaaaaa....Di Indonesia dipanggil Buntut..
 and ada Yellow Rice...Pun amatttt sedap..
masa dah habis made the order, Abang Luqman ke belakang resto. Cuci tangan. Masa all the food dah diserved, i noticed ada Ikan ni.. Rupa - rupanya dia ke belakang tadi tu sempat diordernya Ikan ni.. heee..pandai betull..
 I took Hot Honey Lemon
 Barley Lemon
 Lemonade
Ini lah budak yang tengah melepaskan niat selepas exam..Layan je lahhh..
we enjoyed the moment.. Chef CiJu sibuk menyoping. Abang Luqman pun sibuk dengan H&M. i menyopping gak akhirnya.. Lingerie yang i usha. Nanti i will story about lingerie..Share about the product and  sharing the place lah.. bukan saya apa yang i beli.. heeeee. Balik rumah, hujan lebat. sedapnya tidurrrr..
*******************************
Volume 9, Book 90, Number 351 :
Narrated by 'Abdullah bin Zaid
The Prophet said, "But for the emigration, I would have been one of the Ansar; and if the people took their way in a valley (or a mountain pass), I would take Ansar's valley or their mountain pass."

38 comments:

  1. Ya betul, memang sepatutnya kita kena makan buah dulu setengah jam sebelum kita makan nasi.

    I suka, nasi tu isi dalam cawan camtu. Cute sangat. Luqman nampak sangat tinggi dah ya? Ke mana nak cuti tu? Macam kat negara yang sejuk sejuk jer? Nanti story aaarrr

    ReplyDelete
  2. tu lah.. kalau tak dapat 30 jam, 10 mt pun ok kot.. hee
    Nasinya pun sedap AA,

    Luqman tu tingginya 6 kaki AA...

    tak pegi luar negeri AA, dlam negeri jeee..

    ReplyDelete
  3. Kena pg ni k.yan! Sedap nampak nyeeee.. Mmg fm pon amal kan mcm k.yan utk elak penyakit. Tapi baru setahun due ni tahu. Ade kira2 nya, tapi lupa. Yg senang ingat, makanan darat fm x mkn dgn mknan laut sekali. Senang wat centu terus :)
    Wah school holiday kan nov, selamat berjalan k.yan n famly..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu FM..sharing something good itu amat bagus..boleh sama2 practice.

      alaa..tak holiday mana pun.. dekat2 jeee..

      Delete
  4. Replies
    1. ALHAMDULLILAH...and INSYALLAH.. tekak akak lah sedap jee...hee

      Delete
  5. sume sedap2... teringin nyer nk try, sbb dana tak penah try makanan indonesia yg sunda nih... pastu tgk ikan tu msti rangup kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. well dana, indonesian food almost sume nya sedap... menyelerakan..

      Delete
  6. Salam K Yan...

    O....camtu yek nak tau deme sembelih betul....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak tau sembelihan itu betul atau tidak, tgk kat tulang ayam atau itik yg kita makan. If bersih je..memang sah lah sembelihannya tu.. yg bit worried now, akak suka beli ayam salut ramli..tapi penuh darah kat tulang dia tu. sangsi pun ada..susah hati..

      Delete
  7. best2!..bukan stakat luqman lps gian ni..skali ngn mama2 die lps gian PMR..hehe

    ReplyDelete
  8. tudiaaaaa...merdeka pi hnm tuu...eheheh..... teringat tahu kat indonesiaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee.. itu lah anak2 sekarangggg..yr generation.

      Delete
  9. Cuti2 lagi ye kak yan...tak sabar tunggu cerita selanjutnya.

    ReplyDelete
  10. semuanya nampak menyelerakan..nanti boleh try kalau ke setia city mall

    ReplyDelete
  11. cantik kan setia mall tu... lain la dari yg lain..

    next time bring me oso aaarrr...

    ReplyDelete
  12. Salam kak...saya follow akak :)
    bestnya akak dpt gi round the world..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Nurul..
      thanks for following.

      ALHAMDULLILAH.. tak world lagi lah dear..

      Delete
  13. Menariknya tgk restoren..nie makanan pun nampak sedap2.. sungguh menyelerakan laa.. :)

    ReplyDelete
  14. sup bontot..sup bontot..sure itu yg i kejar dulu..hehehe

    ReplyDelete
  15. Kak Yan..best kan..kan..Setia City Mall tu...Alin pun ke Miss T tu sb comel2 n murah2

    ReplyDelete
  16. phewwww...lap lap peluh saya sebab ingat kak yan nak share pasal lingerie nye...hahaha!!!

    nanti kite singgah dancing fish tuh kalau ke sana. mau terai bebek nya!

    ReplyDelete

cliks..cliks