cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 27, 2017

Farmhouse, Lembang, Bandung



Heyyyy, apa khabar semua hari ni. 
Sihat semua..
Ya ALLAH.. 
lepas balik dari Bandung, i sakit. 
Diarrhea you.
Hari Rabu sampai Malaysia, esok badan dah tak sedap. 
sengal segala tulang.
esoknya pulak baru i diarrhea. 
teruk sangat. 
hilang 4 kilo air dalam badan. 
buat injection kat clinic, tak jalan.
sampai ke saat ini pun sebenarnya masih tak betul2 sihat.
tapi ok lah..
dah boleh makan minum itu ini sikit2. 
pedas2 je lagi tak berani nak makan. 

Ok lahhh..
nak cerita sikit activity kami masa di Bandung. 
Tak ke mana2 sangat. 
We all jalan2 sikit je. 


Pagi hari ke dua i di Bandung, i ajak Abang Luqman ronda2 sekitar kawasan Cihampelas. 
alaaaaa bukan ke mana2 pun. 
i just walked around hotel. 
masuk area2 tepi2 rumah orang. 
kasik keluar peluh sikit. 

Sempat pulak we all beli food tepi hotel tu. 
Abang Irfan kirim Kupat Tahu. 
Tekak orang Bandung dah anak2 i ni tau. 
So lepas ronda2 tu beli lah untuk dia. 


Then at 8.30am we went to the Lemongrass Restaurant for our breakfast. 
Not bad food kat this hotel. 
so tak payah lah i nak bawak semua makan kat luar. 
lagipun kan ada coupons. 
i just added another 2 persons je for the food. 
Sorang dalam Rph100,000.
ok lah tu. 


muka2 bahagia nak meronda. 
Itu supir kami, Mas Iyan.
sebenarnya dah macam keluarga sendiri. 
dia lah tempat anak2 memintak bantuan kalau ada apa2 hal.


we all ke sini. 
ini bukan gambar yang i tangkap. 
tak sempat.. 
so cilok dari google. 
maaf lah ye.. 
just nak dpt kan gambaran dr luar area ni. 
tak sempat nak tangkap masa memula tiba. 
dah balik tu pun tak sempat sebab sibuk kepanasan. 
thanks ler mr google. 


lepas beli tickets, terus masuk ke area ni. 
suasana masih nyaman. 
memang agak terik.
tapi berangin2 lah. 
so ok for me. 

Mamat ni pun bergaya lah dia. 
dah pandai sekarang dah. 
orang dah ada IG lah katakan.
even tak dapat bawak keluar phone dia, dia tinai phone orang bukak IG dia. 
lepas geram nampak. 

heeeee



Abang Luqman gak.
tak nak miss.


merpati dua sejoli ni punnnn.
MyDaddi and MyMommi beraksi tu. 


Uppppssss
Mak Bedah pun nak jugak. 



lepas tu sampai area ni.
depa ni agak creative laa..
so mencuba lah


tengok lah tu.. 
remain acting kan.



Abang pun sama gak.
nak acting gak.
tapi abang ni suka gelak.
kureng sikit dia. 


still tak jadi tuuu.
heeeee...


then kami masuk ke area ni. 
Gembok nihh.
he.,heeee..
ini lah.
padlock. 
dah jadi macam trend benda ni kan.
mana2 ada.
tourist attraction lah katakan.



Atok and cucu2 takat ambik gambar je lah..


sakannnn.



kami ambik gambar je lah gamaknya.



dan lagi.


suka kawasan ni. 
sebab agak sejuk di sini. 
banyak pokok2 besar. 



Ini kedai souvenirs. 



keluar dari kawasan tadi tu. nampak depa ni.
heeeee...
tengah makan u.


auwww...
Mak Bedah gambo lagi yeeeee.
jangan mare.


dapat lah tangkap satu rumah hobbit ni. 
terlampau ramai lah pulak bergambar kat sini. 


Memang panas lit2  lah waktu ni. 


muka macam nak terbakar. 



panas pun panas lah kan. 
Abang Luqman nak gambar gak. 


Mamat ni gakkk.
mana boleh kan. 



menuju ke area ni. 


redup sikit kat sini. 


Jom masuk ke dalam ni. 



macam2 ada daaaaaa...
tapi kalau beli nak bawak balik cam no?
tak songgup nak mengeleknya.


cantik kan. 


tak payah lah beli tu. 
baik kita beli food. 
sedapppp..


jalan lagi.
explore this place.
kami more on tangkap2 gambar lah.



verangan gitu.


dalam resto di sini. 



cantik suasana.


nak beli apa pun ada.
rupiah je sediakan. 



penat dah jalan2. 
kami lepak kay this cafe.



emmmmm.
ini orang sedang acting2.


jom minum.


kat belakang cafe ni boleg tengok bunga2.




rumah orang kampung di sekeliling.





tak lama lepas tu kami balik. 
tapi tak lah balik ke hotel.
kami pegi makan siang dulu.
sempatlah beli sikit2 buat buah tangan cucu2 MyMommi ni.

Cuaca yang agak kering dan panas ni buat i rasa tak selesa.
ingat lepas makan nak balik bilik dulu. 
rehat then keluar lagi. 
so tunggu ye apa activity kami lepas ni. 
okkk. daaaaa.





14 comments:

  1. Kak lain kali bawak face mist. Memang terbako muka tu sembur face mist kasi lembap sikit. Saya pakai Innisfree. Saya pun tak tahan cuaca panas. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo ye ke.. nnt lah.kalau ke mana2 akak guna benda tu.. thanks for the info.

      Delete
  2. Makin kacak bujang2 tu bila dah kurus...hehehe

    Ada juga tempat2 menarik hendak dilawati di sana. Macam tempat kita jugalah, kan? Orang luar yang datang lebih tahu tempat2 menarik di sini berbanding kita. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee...irfan dah makin tinggi dah kak..

      Betul sgt kakcik..kalau sy, i city belakang rumah tu pun pernah sekali je jejak.. tu pun waktu memula..sekarang ntah cam ne rupa agaknya ye.

      Delete
  3. Design rumah macam kat Bukit Tinggi Pahang. Cantik kawasannya.

    ReplyDelete
  4. Bener banget Kak Yan. Apa-apa memang ada, tinggal rupiah ada apa ngak ? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya kan Gun. Jd kalau ke Indonesia, sediakan rupiahnya banyak2.

      Delete
  5. Berapa tukaran rm Dan rupiah sekarang kk yan?

    ReplyDelete
  6. ehehe anak-anak akak dah duduk sana dah suka makanan sana.. comel je hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah siti.. bagi hint tu kat akak, org sini pun cantik2 bu.

      Delete

cliks..cliks