cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 8, 2017

Our Dinner at Laman Grill, Laman Seri, Shah Alam.



Last Tuesday punya cerita.
Bukan ada apa2 special pun hari tu. 
Tup2 Hubby offered makan luar.
Yang special sikit katanya. 

I lak sebenarnya macam malas..
tak tau lah selalunya kalau lepas office i memang malas nak keluar lagi. 
Ntah macamana i setuju. 
We decided nak makan kat Laman Grill. 
Hubby kata dah lama tak makan sesama. 
Walhal dah makan kat Pantai Remis tu last 2 weeks kan. 
Saja je. 
Montang2 pocket dia tongah lobat.
Kita layan kan je lah. 
Numpang sikit kannn.


pegi tempat dia ni haahh..


tetiba masa tangkap2 gambar ni MyMommi cakap, kesian tak ada budak 2 tu ye..
alaaaaaa..
kang nangis kang. 
tak apa. 
nanti ibu ke sana, ibu bawak you all makan puas2 ye..


dua2 tengah merindu. 


Ok lah..
tengok air i dulu. 
Sedapppp


air depa..
Strawberry Milk Shake. 


I ordered ni dulu. 
I makan dessert dulu. 
Sedap Bread Pudding dia. 


Love the decor. 
Habis i ngap benda2 decor ni. 
Jakun betul. 



then time to eat. 
My Lamb Shank. 
Wallaaaa



Ini Hubby ordered.
Salmon apa tah.


Abang 'Imran punya. 
Tak boleh lari dari burger. 



kesian kat MyDaddi. 
this resto tak sediakan anything based on rice. 
sedangkan MyDaddi tak ada nasi, bukan makan namanya. 
Then i asked to the manager..
Dia bilang, no worries.
nnt akan dibagi. 
Then bila the waiter ambik order, terkejut dia kami mintak nasi. 
but then i bagi tau yang manager kata boleh order..
then she said, oooo nasi kitarang. 
I kata i sanggup belikan apa2 food yang boleh disamakan dengan 2 pinggan nasi. 
tapi she said, it's ok. 
depa boleh je bagi nanti .
ALHAMDULILAH..
ALLAH saja yang boleh balas kebaikan depa ni. 


while waiting. 


and time to go. 
sebenarnya for me and Hubby western yang sedap di tekak kami adalah di Subak. 
Tapi nak ke sana tu, mak aiiii. jauh. 
di sini lebih dekat. 
nanti lah boleh ke sana. 
apa2 pun kita punya pilihan kan. 
pilihan bila pilihan tekak sesuai dengan keadaan pocket. 

i share all this bukan nak menayang kata makan bermewah2. 
still kami sefamily ni suka makan di rumah.
sesekali lah kan. 
masak best2 then jamu family or might be kengkawan. 
tu  pun bukan besar2an. 
I share kat sini so that those yang belum sampai lagi tu boleh pegi lah kan.. 
share the tips. 
satu lagi kenapa i bebel cerita ni. 
I pernah kena sound lah kat blog ni kata bagi tau semua orang makan bermewah2...
tak terfikir ke kat orang yang kurang kemampuan yang tak makan. 
patutnya bersedekah kat depa tu..
anyway, tak baik buruk sangka kann..
kalau sedekah mana boleh tayang2 kan. 
heeeee..
sangka baik je lah..
semoga ALLAH pelihara hati2 kita. 
pelihara iman2 kita. 
pelihara jiwa2 kita. 
biar kita hidup penuh dengan kasih sayang. 
i suka share kat sini perihal keluarga kami bukan menunjuk2 tapi itu lah hakikatnya..
sekurang2nya ada yang ter inspired gitu.
betul tak?
jawab sendiri2 lah kan.

Ok lah..
dah nak dekat Raya Haji ni.
U all dah prepare apa nak masak?
i lak kena tanya Chef CiJu. 
Ramai sedara mara akan berkunjung nanti ni. 
Selamat Hari Raya Qurban in advance.
INSYALLAH..

22 comments:

  1. ada pulak kata gitu ye..kan ke blog tempat bercerita dan berkongsi.tapi bagus betul restoran tu sanggup masakkan nasi walau takde dalam menu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah sis..rajin pulak dia mengomen tp kondem kita lah.. x pe baik sangka je lah..

      Itu lah bagus betul..sgt2 dihargai.

      Delete
  2. nak berkongsi cerita pun payah ye..mcm2 org ni..
    dah nama pun blog yan's family, frens travel & FOOD jurnal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..hee...manusia ni kan dear..mcm2..tak pe lah..buat tak tau je. Asal u all suka je apa i merapu kat sini..heeee

      Delete
  3. Eh...bukan raya haji dah lepas ke? hehehe

    Itulah macam kakcik pernah coret kat blog 'kita kongsi apa yang kita suka dan kadangkala untuk panduan orang lain juga'...tapi ada orang tak boleh terima. Peliknya, ke blog kita juga dia datang baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..haa..itu lah kak.. actually cerita ni dah buat lama.. tup2 nak up cerita lain pulak.. dah tu lupa date nya

      Delete
  4. Kan....bukan nak bangga2 dapat makan tempat makan mewah. Just nak bagi info. Takde pun mention "aku mampu makan sini korang takkk.?" Lagipun nak share kenangan bersama keluarga..which is lagi mahal dari harga makanan tu. I tak pernah kena tegur tapi ada yang bagitahu sipi2 je i dengar..haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mention cam tu, lg teruk.kena kot.. heee

      Delete
  5. Takpe Kak Yan at least bg kami yg duduk nun di hujung tanjung ni, boleh la try tempat ni bila masa keadaannya ada special day.. Nak merayau cari kdg takde masa.. Thanx for sharing Kak Yan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye mulan. Betul tu.
      Nnt boleh je mulan ke sana.

      Delete
  6. sesekali layan diri org masakkan, seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. tak larat nak masak memacam tu kan.

      Delete
  7. Alah sibuk pulak nak spund org kat blog..grrrr! Get a life la pengomen tu..ehhh marah bagi pihak ..kekekek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu lah idzwa..tp bior kan lah depa...bior kan depa nyalak je lah. Be happy.

      Delete
  8. sis...abaikan orang yang menegur tu
    blog is for sharing bukan nak tunjuk mewah2
    orang yang susah kadnag nak baca blog pun tak mampu, so dia tau ke sis ada share kan
    yang penting kita positif dan tlg org susah tu betul sangat ckp sis takkan nak cite dlm blog ye dak
    adoiiii
    tersukan sis sharing..i suke baca review makanan haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye..yeee..betul2.. i pun mmg x kesah sgt pun.. tau niat sebenar i pun.

      Org suka makan lah kata kan..heee

      Delete
  9. allahu, lame tk jenguk kak yan.
    ade jugak yang sound cam tu? hahaha. iye memang ade point tp tk semua mcm tu. blog tempat nk share. anything. bukan menunjuk. kalau tk brkmmpuan, nk wt cm mane. dh tu tkkn kak yan nk publish jugak yg derma derma ni. aiyokk. mintak para blogger positif la ye.

    lamb shank tu nmpk sedap. tp kena tny kak yan jugak la dia punya kuah ok ke tak. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biaq pe lah depa tu..janji kita tau apa kita buat kan..

      Mmg lamb shank dia sedap..tp sedap lagi subak..

      Delete
  10. tujuan kita share tempat makan tu bukan nak tunjuk bermewah2 kan, sekadar berkongsi dengan orang lain mana tahu ada yang nak pergikan.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, sesekali belanja ibu bapa, family, sanak saudara, ada keberkatan dlm rezeki..kita happy, mereka pun happy, seronok tgk akak selalu meraikan keluarga, kawan2...I'm inspired..niat yg baik teruskan, yg komen negatif tu abaikanlah..

    ReplyDelete
  12. Ada ke orang komen macam AE? Tak sangka ye.... Yelah, nama pun manusia. Janji niat kita bukan untuk menunjuk ye Yan. Masa hari jadi suami kalau tak silap, saya pun teringin nak makan kat sini. Tapi tak jadi. Sebabnya tetiba jadi bakhil haha.... Rasa mcm sayang pulak makan steak mahal mahal. Masa tu terasa baik makan yg biasa biasa tp banyak kali... tu perasaan masa tulah haha....

    Nampak sedap gak lamb dia tu...

    ReplyDelete

cliks..cliks