cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 6, 2017

De Palma Kuala Selangor berwajah baru.



ini kiranya sambungan cerita lepas balik dari kenduri kawin kat kampung tu tau. 
Kan i bagi tau i tak terus balik. 
Sebabnya? sebab ada yang nak solat zuhor. 
tapi tak nak solat kat masjid. 
memasing dah belengas badan seharian kat majlis kawin tadi tu. 
(sebenarnya saje je nak ngabis kan duit yang tak seberapa tu)..
heeeeee

Hubby pun kata check in kat mana2 hotel lah di area Kuala Selangor ni. 
bila buat comparison sana sini, Hubby cakap ambik lah De Palma.
Ambik villa. 
Sebab we all pernah stayed kat villa De Palma ni. 
Sementara bilik2 yang lain kami kurang berminat sebab condition agak teruk. 
Lantai berkeriak keriuk.
Toilet pun memang tak maintain. 
since ahli rombongan agak ramai, we decided nak ambik 2 villas. 
Tapi pihak hotel macam pujuk2 suruh ambik chalets saja.
I told Chef CiJu (sebab dia yang buat reservation) i tak suka chalets. 

Once tiba kat DePalma, Chef CiJu pun ke reception counter. 
We all sebenarnya bukan nak stay over nite pun. 
takat lepak2 sampai maghrib. 
nak mandi, 
nak relax kejap. 
Masa berurusan di sini, I pun mencelah.
masa dioffer chalets terus i cakap, "Ehh.. i tak nak. Biliknya kan teruk."
"last time we all stayed kat villa dan rasa sedikit selesa".
Receptionist pun cakap, tapi chalets pun ok puan. 
selesa..
I pun potong lagi cakap. Ye ke.. bukan dah burok bilik2 tu. 
"Tak pe, puan tengok dulu gambar."
Tu diaaaa..
cantik2 dah weiii..
"kemalu - maluan besar i tauuuu"..
heeeeee..
Kalau Mak Bedah bercakap, memang sinis. heeeee
terus we all ambik 2 chalets. 
Untuk satu bilik ada harga2nya. 
tapi kat kitarang dia bagi satu bilik RM200. 


Ini junior suite kalau tak silap. 
Ada 2 twins and double di ruang satu lagi. 
agak besar lah. 
Kira kalau i anak beranak, memang boleh ambik satu chalet je..
Ini first area.




ini satu lagi. 
queen bed. 


bilik mandi separated. 
i suka style cam ni. 
bersih. 



shampoo semua ada. 


Ini tempat verangan. 


sink ni kat luar. 
boleh ambik idea ni kalau i nak repair bilik ayor i nanti. 
kan tak suka bilik ayor basah2 ni. 


ini pasti ada lah kan.
i tak pulak terfikir nak ambik gambar rupa chalets dari luar. 
tapi kurang lebih macam yang lama je. 
Interior dia yang dah diupgrade kan. 
suka i. 
Sebenarnya memang kalau balik ke kampung Kuala Selangor ni, De Palma adalah pilhan kami yang utama. 
Kenapa lah sampai nak ambik2 bilik kalau balik kampung ek.
Bukan apa you. 
We all dah macam dikatogeri kan warga OKU kot. 
heeeeee.
sebab kalau nak guna toilet memang nak kena yang sit punya. 
tak boleh dah nak squat2 tu. 
mau tak bangun terus. 
esp bila i dengan masalah i ni lah. 
lagi satu, kan kalau kat hotel, boleh lepak sakan. 
heeeeeee
since we all checked out on that day gak, we all keluar lepas maghrib.
Rasa sayang katil i tu you,
tapi nak buat cam ne kan.
MyDaddi bagi tau, ubat2an dia tak bawak. 
soooo, checked out laaaa.


tapi sebelum balik ke Shah Alam, Hubby kata jom kita makan kat tepi laut, Pantai Remis. 
Ini adalah kedai favorite kami. 
Tapi dia serve memang lambat.
anyway, since kami memang dah tau dia serve lambat, kami called siap2. 
Mintak makan itu ini. 
the owner ni dah kenal kami lama dah.
rasa2 nya almost 5 or 6 years kot. 
Now kedai nya dah cantik sangat. 
Pantai Remis dah banyak perubahan. 
Ini kedai dia. 
Kedai No 4.
Kedai Abang Rosli.


Dara2 pingitan. 
heeeee
Jom kita tengok apa yang dijamu malam tu. 


Hubby's favorite.
Kerang rebus.


Ikan goreng garing. 
sedap ni. 


Asam Pedas Sembilang. 
Sayang nya some isi ikan agak rosak. 
Bantut i nak ratah kepala ikan sembilang ni. 


Kailan Goreng Ikan Masin. 
Sedapppp.


Ini apa tah ni. 
Kepah ye..
Favorite Chef CiJu. 


Ketam Goreng Berlada. 
Favorite MyDaddi.
Miss kat sini Udang Goreng Kunyit kot.
Itu i makan banyak. 
I takut2 sikit dengan seafood ni. 
tapi tetap makan lah. 


ALHAMDULILAH..
rezeki kami malam tu. 
Kebetulan anniversary MyDaddi and MyMommi. 
kira celebrate lah kunun2 nya ni. 
heeeeee
Semoga mereka sentiasa dilindungi rahmat ALLAH. 
Sentiasa sihat2. 
sentiasa ceria2
keep energetic. 
dan sentiasa bersemangat travel2 gitu. 
bila makan2 cam ni, teringat i kat buah hati berdua di Bandung tu. 
I rinduuuuuuu..
ALLAH peliharalah mereka di sana. 
YA RABBB.

14 comments:

  1. Seronok jalan-jalan dengan keluarga macam ni...lepak-lepak, makan-makan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam tu lah kami kak.. kalau tak reramai, memang tak sah.. esp Zamberi.
      dia memang suka ajak makan2 macam tu.

      Delete
  2. Replies
    1. depa dah upgrade kan hotel kat sini.
      tu yg nampak baru interior nya.

      Delete
  3. yelah kan kak yan, kadang kite nk selesa itu yg nk stay kt mana2... klu nk pg tandas awam tak selesa pulak klu nk mandi atau membuang... bila ddk hotel atau chalet ni blh lepak2... rehat2 sampai tertido heheheh...

    itulah blm apa2 sudah kata burok kn udah kemalu2an

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah Dana.. takut gak kengkadang tu org fikir kita ni mengada2 kan.
      tapi mmg terpaksa lah..

      kannn.. dah kemalu2an. heeeee

      Delete
  4. Kalau dah jalan2 mesti nak makan2 kan. Best la chalet tu tp tak dpt tdo lak. Next time kan ada.

    ReplyDelete
  5. dah upgrade selesa la kan...yummy seafood...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selesa dan mmg sagat cantik..

      Food sebab seafood fresh2.

      Delete
  6. mungkin chalet dah cantik sekarang lepas dapat feedback customer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah tu..dah lana x duduk sini..tup2 dah ok...mng sini je lah pilihannya

      Delete

cliks..cliks