cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Friday, September 15, 2017

My old fren, my new fren, Shima.


Satu lagi tempat makan. 
Hee..heee... 
ko kan yan. tak de keje lain. 
Makannn je keje ko. 
Cam ne badan tak macam giant. 
bosar tinggi lak tu. 

Heeee..
dah tuuu. 
kata blog pasal makan, jalan, kawan and family kan. 
I just love to share lah. 
my activities. 
my passion. 
my frens,

dan kali ni i nak share waktu yang i isikan dengan meet up my  old and new frens. 
Kata orang berkasih biar satu, 
berteman biar beribu. 
ilang satu ganti lagi satu. 
Ehhh.. tak lah..
biar lah berteman beribu2. 
itu lagi baik kan. 
sampai bila2.

I ni memang orang nya suka berteman. 
malah sometimes kawan tu dah macam family sendiri lah pulak. 
ye lah nak buat musuh buat apa kan. 
semoga2 teman2 ni lah yang akan cari kita bila depa tak jumpa kita di syurga nanti kan. 
tolong cari  i kalau you all tak jumpa i di syurga so dapatlah kita bersama2. 

Oklah.. 
ini cerita i meet up with my kira2 old tak old lah. 
My fren, Shima. 
she went to Kashmir. 
itu lah yang mendekatkan kami. 
KASHMIR. 
saja nak lepak2, cerita2 dan makan2. 
Kami ke cafe KUEH. 
yang ada di Seksyen 13.
segala neka kuih ada. 
even mahal, tapi puas hati lah. 


Ada Roti Jala. 
Curry Ayam dia, WALLA!!!!
sodappp. 
pekat, dan sångat berasa lah. 
Just love it. 
Kami share berdua. 


then kami ambik kuih2 lain. 
I just love the Keria. 
And Pulut Serimuka Durian tu, sedap.
But i like hasil tangan Chef KoYa lagi. 
sedap nyaaaa.


Sebelum i sampai, Kak Shima kita dah ordered Banana Cheese. 
Sedap gak. 
Tapi rasanya yang kat Bason, Seksyen 9 tu lagi sedap. 
Tapi licin gak yang ni kami ngap2 berdua. 


and our Coffee Latte kot ni.


Ini lah Kak Shima kita. 
Love sharing stories with her. 


itu tarikh kami ngedate ye. 
Lama kami sembang. 
siap balik rumah i berhantar lagi tu dengan Kak Shima kita ni. 
Thanks beb..
Next time we meet again ye..


Upssss!!!.
apa ke hey nya ada gambar Abduls ni?
heeee...heee..
saja je nak share kat sini, My Abduls kat Bandung dah ada sorang lagi anak Malaysia yang sama2 belajar di Darrut Tauhid. 
Orang Kuala Kangsar. 
Belakang Abang Luqman tu. 
sebelah Abang Irfan. 
Nak jadi cerita i ada menegur mama nya soal visa pelajar Fauzan melalui whatapps. 
Akhirnya kami janji nak berjumpa waktu Mamanya datang ke Kuala Lumpur. 


Ini lah orang nya. 
Shima jugak namanya. 
Kami bersembang sakan bercerita hal anak2 kami di Bandung sana. 


meet up di KPJ Tawakal K.L. 
Hari nya sama dengan tarikh tragedy anak2 tahfiz yang terlibat dengan kebakaran tu. 
Sedihnya hati kami.
Sama2 mengalir air mata mengenangkan anak2 tersebut.
Sambil kami pun teringat kat anak2 kami di Bandung. 
Semoga ALLAH sentiasa melindungi anak2 kami di sana. 


Sebelum jumpa Kak Shima i sempat makan di Restoren Haslam. 
Milik Yusuf Haslam.
Restoren lama dah ni. 

Inshallah i akan ke Bandung melawat anak2 di sana. 
Hati benar2 disalut rindu. 
Hati jugak sekarang ni disalut sayu terutama sejak berita kematian anak2 syurga semalam. 
Semoga2 anak2 syurga sedang bergembira di sana. 
INNALILLAH..


6 comments:

  1. Semoga anak-anak itu sedang bergembira bersama bidadari syurga...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  2. Sedapnya, nak juga😋

    Ya, turut terasa dgn tragedi tersebut, lagi menyedihkan bila tahu siapa pelakunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap2 kueh2 tu. i suka.

      itu lah dear.. mmg sedih.. kenapa lah jahat benar hati depa2 tu.

      Delete
  3. dua-dua nama Shima..hihi..org kpg teman, org kuale..
    sedih mengenangkan anak2 kecil pergi dlm keadaan sedemikian..

    ReplyDelete
  4. Nasib baru lepas makan nasi kerabu kalau tidak harus terliur tengok kuih dan pisang cheese tu. Hari tu ada gak makan Pisang cheese kat Jom Bali. Rasa muak pulak sebab pisang dah masak sangat lepas tu pulak dia goreng guna tepung naik sendiri....aduhai...

    Seronokkan sekali sekala dapat dating dengan kengkawan ni

    ReplyDelete

cliks..cliks