cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 2, 2017

Aston Tropicana, Bandung.


You all yang suka ke Bandung suka tinggal area mana?
me first time, agak jauh dari town. 
ikut package lah katakan.
belum pandai sangat. 

now, almost 6 times i ke sana, i dah pandai dah.
Google maps membantu i. 
i pilih area Jalan Cihampelas.
Senang bebeno. 
Kalau malas nak keluar, suruh je anak2 belikan. 
Banyak hotel kat area tu. 
harga reasonable kat situ.


this time we all duduk kat Aston Tropicana Hotel.


We checked in petang. 
tapi masa sampai masih tak siap lagi bilik. 
kena tunggu another 30 minutes.
Badan aku sudah capek banget. 


Kawasan sekitar. 


ada welcoming drink. 


Naik ke tingkat 2 for breakfast area. 


menunggu Chef CiJu buat check in. 


tengok bilik dia ye. 


Safety box, freezer bar, kettle, mineral water, cawan.
semua ada lah. 


Ini bilik i and anak2.



our twin beds. 
malam kami rapatkan.


Chef CiJu dah suruh buat siap2 sebelum kami masuk. 
the bed besar. 
so no need nak ambik extra bed. 
jadi sempit pulak bilik. 


Bath tub. 






Clean je. 
i like this hotel. 
you all boleh tengok Website dia ye..
Kat SINI
reasonable lah kalau pilih di hotel. 
senang. 
affordable lah. 

20 comments:

  1. dekat dgn tempat makan menjadi pilihan saya jugak tu kak :D

    ReplyDelete
  2. yes.. keutamaan kan..
    hey, how r u.. lama tak menyapakan.. nnt akak ke yr blog..

    ReplyDelete
  3. 6 kali dah ke sana ye...blh jd tour guide dah tu.
    Jalan Cihampelas malamnya meriah..lokasi strategik dan accessible...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..hee..cam tu lah. Kalau u nak ke sana, moh sekali.

      I mmg suka cihampelas.

      Delete
  4. tu diaa smpi 6 kali... tp mmg cantik dekonya

    ReplyDelete
  5. Sangat bagus bilik dia Kak Yan. Comfy nampaknya tu. Saya rasa saya lena repeat ke Bandung lagi lah. Last pergi sibuk jaga family. Next time kena pergi untuk self satisfaction pulak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg akak suka. Luas n bersih..i suka.

      Moh kita pergi sana berjimba.

      Delete
  6. wah kak yan pergi bandung mcm balik kampung kak yan je kan...terbaekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu lah gamaknya wahida.
      bila depa dah kat sana, rindu tu terus nak tgk tickets.
      heeee

      Delete
  7. Wahhh.. cantiknya hotelnya. kemas dan nampak selesa je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat selesa.. then mudah nak bergerak pun.

      Delete
  8. salam kak yan, mcmana nk hubungi k.yan yer..nk tnya psl Kashmir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Sha.
      sorry akak baru bukak blog akak ni. and baru nampak yr message.
      u can call me here 0192129958.

      atau direct message the tour guide +919796759999


      Delete
  9. Cantik betul tempatnya ^^ makanan pun nampak sedap2

    ReplyDelete
  10. Jalan Chihampelas tu famous kan ? semua senang access. hehe CT tak sampai Bandung lagi =)

    ReplyDelete

cliks..cliks