cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, October 23, 2017

Celebrate anniversary ke 22 di Subak.



Salam semua..
sorrryyyy..
lama tak update blog i ni. 
bukan apa..
macam2 hal lah..
esp about office lah.
getting busy lah kan..
towards to the end of the year. 

anyway, tak payah lah nak elaborate bersungguh lah ye. 
heeeeee
Nak khabaq mai ni..
Semalam kunun2 nya menyambut anniversary gitu. 
Yang ke 22 tahun. 
tak sedar dah 22 tahun.
Masyallahhh..

So beriya2 lah nak celebrate.
Alaaaa. bukan nak buat party ke apa ke.
Just nak keluar makan.
Beriya2 nak keluar tengahari pada mulanya..
tapi kan nowadays ni panas nya membahang, kami bertangguh - tangguh nak keluar. 
Akhirnya at 5.00PM baru keluar rumah.

Plan asal macam nak makan kat Marcher. 
Heeee.. 
Half way, CiLi bagi tau, resto tu dah lama dah minggat..
sungguh lama lah kami tak makan luar ni. 
maka tak tau kedai ni dah lama tak wujud. 
then after that kami decided nak ke arah area Sungai Penchala. 


Kami ke sini. 
Our favorite place even bukan lah mai ke sini every month. 
Heeee....hee

Bila almost sampai area IKEA, i felt like macam tak best je makan berempat. 
teringat kat 2 abduls lagi. 
Kalau ke tempat2 macam ni, mesti ramai2 dengan depa. 
sometimes even ramai lagi like ajak CiTi lah. 
Kata orang tu the more the merrier. 
itu lah kami. 

Then terus Hubby kata ajak lah CiLi.
tapi since kata CiLi malas nak join, terus kami kata ajak Nekcik and Tokpucu. 
lepas memujuk, they agreed to join us. 
Happy lah kami. 
So, all together we all dalam 8 orang..
ahhhh!!!!..
seru sih.


Jom kita tengok kawasan sekitar.
A bit changes kat depan ni compare to the last time kami ke sini. 
Maybe 3 4 tahun lepas kot or maybe lebih time tu. 


pokok bunga makin besar2 gitu. 


we all masuk kat area ni sebab nak ke restroom dia. 
kalau masuk dari bahagian ruang makan tu, kena panjat tangga pulak. 


bahagian laman dia. 
reception area. 


nak ke area ruang makan. 


reception counter.


Ingatkan nak makan berdua je. 
Tapi sure tak tertelan. 
sebab tak seronok.
heeee... sebenarnya di kat bahagian atas selepas restroom. 


Di sini kami pilih. 
besar gitu. 


Kami ke SUBAK. 


Ini lah bahagian belakang yang perlu kita guna tangga kalau nak ke restroom dia. 


Once berjumpa gini lah muka semua. 
sengih sampai ke telinga. 


kekurangan 2 abduls. 
ini depa dua sama umur. 
Anak sedara dengan mak sedara. 
Mak sedara yang cumel.


Ini lah hosts nya. 
heeeeee
we all dah 22 tahun bersama.
tapi kalau plus waktu kawan2 dulu, jadi 32 tahun lah.
mak aiii. 
3 decades tu. 
kami jarang bergambar berdua. 
so bit pelik je gambar. 
heeeee


beriya2 memasing bergambar. 


dari zaman sekurus2 dulu sampai zaman yang kilonya bertambah2,.
semoga kami terus kekal hingga ke akhirnya.



dan ini lah another 2 buah hati yang jauh di mata. 
latest pic dari depa sebab semalam depa dapat outing ke Bandung. 
sempat wish we all masa video call. 
"KALAU IBU ABAH TAK TOGETHER MAYBE KITARANG TAK ADA. THANKS FOR BEING OUR PARENTS. AND THANKS FOR SENDING US BELAJAR KAT BANDUNG".
so cute wish nya. 
kalau ibu abah tak sama, u all bukan namanya Muhamad Luqman Mohd Zamberi lah. 
Not Muhammad 'Imran Mohd Zamberi and the last one maybe not Muhammad Irfan Mohd Zamberi. 
heeeeee..

miss them so much esp at this important moment. 
i wish i had wings and cud fly there at any time. 
ALHAMDULILAH they are enjoying their moment there. 
Abang Irfan dah masuk pre tahfiz. 
dah mula menghafaz.
Abang Luqman with the tafsir one.
These are all the gifts from them. 
ALHAMDULILAH.. ya rabbb.


even tak dapat makan sama2, depa makan berdua waktu ni. 
plus i asked them to buy some donuts from JCo Donuts dan agih2 kan to their friends. 
saja lah suka2 kan. 
ALHAMDULILAH depa happy. 
Syukur. 



Ok lah cukup kita bebel2.
Kita go for makan2 now. 
Tokpucu took this drink 
Lemon Asam Boi kot. 
Ini dalam RM12.


I took Coconut Lychee drink. 
RM14 satu.


Some ada yang mintak Cappuccino  lah. 
Latte lah. 


Air CiJu. 
Ice Cappuccino dalam RM11.


Our starters. 
Mushroom & Cheese Bruschetta.
Satu ni dalam RM18 and we took 2 plates. 



Cheese Nachos dalam RM26.00
still i rasa ours lagi best. 
tapi kat sini dia punya rasa bit lain. 
Anyway, acceptable.
Licin pun kami ngap. 


Hubby requested this. 
Tempura Calamari RM18 per serving.
pun sedap. 
habis hari ni kami ngap je laut dan darat. 
Haa..haaa



Crispy Popiah RM18 and we took 2 plates. 
ALHAMDULILAH.. starter pun licin.
then tunggu pulak our main course. 
lambat gak depa served.
tapi starter adalah penyelamat perut kami yang kelaparan ni. 



Nekcik and Tokpucu took this. 
Nasi Goreng Subak. 
satu dalam RM30.
Kata Nekcik puas hati Nasi goreng dia. 
serba lengkap. 


and semua orang enjoyed Tom Yam dia. 
RM25 per bowl. 
tapi agak besar lah. 



paling win. 
Sea Bass Fillet. 
Semua dok mengagak, nama melayu ikan ni.
ini dalam RM52.


Ini yang diambik Hubby. 
Beef Rib Rendang.
RM38.
Hubby puas hati dengan food dia. 
siap tambah nasi lah tu. 
Bila i tengok balik receipt tak pulak dia charged on extra nasi tu. 


Ini second win. 
My Lamb Shank.
sedap weiiiiii. 
Mak Bedah bahagia. 
sepinggan Mak Bedah makan RM68 ni. 
tapi i tell you, i memang puas hati. 
tak rasa muak.
the gravy was so good. 
ada rasa sikit2 pedas.
pergghhh..


Boneless Chicken Leg RM42 pilihan CiJu.


Ini Abang 'Im punya. 
tak boleh lari dari pasta. 
Spaghetti Meatballs. 
RM45.


sama taste dengan Ci Eni dia. 
Ini Carbonara RM40.
CiLi punya yang tak ada gambar. 
sebab dia dapat paling last and that time we all tengah enjoy makan. 


Sebelum kami balik, kami pekena Sago Gula Melaka. 
Ambik satu je.
Share2 kami makan.
sebab dah kekenyangan. 
Lawan Teh Tarik and Coffee.
Why i put the price too. 
Just nak share harga nya.
Memang dah berubah harga di sini. 
not like 3 or 4 years back lah. 
tapi nak cakap, memang berbaloi.
everyone said, the food superb.


Ha..haaa.. 
saje je kan mengada menayang cincin kat sini. 
sebenarnya Hubby cakap nak bagi hadiah. 
amboiii..
Mak Bedah jadi kembang. 
Dia kata u suka nak cincin ke nak gelang. 
alamak, dengan rakusnya i jawab, apa kata dua2 sekali. 
ha..haa..
sebenarnya i prefer cincin.
tapi nanti kita tengok lah belas ekhsan Hubby. 
ditanya lagi apa specific design. 
i kata, hantar je ke mana2 designer jewelry, i pilih je. 
hee..hee.. over kan. 
tak pe lah.. 
kita berserah je lah. 


Ini lah our picture bersama. 
dah nak balik baru teringat nak ambik gambar sama2. 


dah turun ke kereta pun masih busy sembang. 


take2 picture lagi. 


dan lagi. 


dan lagi..

ALHAMDULILAH..
thanks to Nekcikm Tokpucu, CiLi and Cik Eni sudi join kitarang. 
kalau tak, sure hambar je gathering kitarang. 
Thanks to all the dua'a to us. 
Semoga kita semua nanti dikumpulkan bersama di sana. 
AMEEN YA RABBB..

40 comments:

  1. semuanya sedap2 belaka tp tgk harga....terbeliak hahaha x pe setahun sekali kan kak.. apa2 pun happy anniversary.... cantik cincin cam cincin dlm titanic ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang agak mahal. tapi 3 4 tahun sekali anies. heeeee.. pilihan semua.

      Delete
  2. Happy anniversary Yan dan Zam. Semoga di dalam rahmat Ilahi sentiasa dan selamanya... :)

    ReplyDelete
  3. happy anniversary kak yan.
    semoga perhubungan kak yan kekal hingga ke jannah.
    happy nampak kak yan and the others semua dpt gathering ...
    makanan pun nampak sedap.. cincin tu nampak cantik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..
      ameen ya rabbi. food mmg superb. cincin tu cincin lama dah tu. heeee

      Delete
  4. Kak, Sea bass tu ikan siakap laut kalau tak silap, tapi ada jer orang panggil siakap bela tu pun sea bass jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke. memasing siap mengoogle. tak mendapat lah gitu. heeeee
      anyway, sea bass tu mmg sedap sgt.

      Delete
  5. happy anniversary kak yan..moga bahagia kekal till jannah.
    btw food semua nampak sodap sgt sgt..
    n cincin ngan jari kak yan cantik sgt sgt sgt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear. amen.

      boleh nnt u cuba ke sana.

      cincin antique dah tuuu.

      Delete
  6. tahniah akak dah berjaya mengekalkan kebahagiaan selama 22 tahun.. bukan senang tu.. tahniah.tahniah.tahniah . happy anniversary kak yan

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah.. mmg bukan senang..
      macam2 dah dilalui..
      semoga semakin tabah melaluinya.

      thanks again.

      Delete
  7. selamat ulang tahun kak yan..semoga ikatan yang dibina berkekalan sampai ke syurga firdaus..suka tengok akak..bersewi-sewi gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMEENNN... AMEEN YA RABBBB.
      thanks dear.
      bersewi - semi sebab ada yg menjanjikan sesuatu. ha...haaa

      Delete
  8. Tahniah sweet couple and happy aniversary, semuga berkekalan till Jannah. Semuga kebahagiaan sentiasa menyinari kehidupan Yan sekeluarga. Baca ucapan 2 abdul kat bandung mata masuk habuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..ameenn..
      ucapan yg sincere sgt kan.

      Delete
  9. tahniahnyer 22 anniversary tu kakYan., mugo berkekalan amin ya robbal alamin..

    'subak' dh dekat2 namanye mcm 'starbuck' je., khannns ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak. ameennn ya rabb..
      kurang lebih lah tu wak. heeee

      Delete
  10. Happy Anniversary K. Yan. Du'a from us...and your family for both of you. Sweet sangat. Terpancar cinta nan suci tu kak. Jeles saya...kikiki.

    Anyway, semoga berbahagia till jannah. Amiiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. Ameen2 ya rabbi. same goes to u Insyallahhh...
      muahhh..

      Delete
  11. eppy anniversary kak, moga kekal bahagia hingga ke syurga....

    yelah nk sambut ber 2 je msti rasa lain kan, kene ramai2 baru lah meriah, lagipun akak ni jenis yg suke ramai gather2 kan

    alahai terus rasa lapo nengok segala menu tuh kak... harga tak pyh kita pikir sgt sesuai ngn standard restoren nya, n jnji sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dana.. amen ya rabbi... same goes to u too.
      memang kena ramai2.. kalau tak mmg pelik lah..
      harga tu pun sebab makan kan 3 4 tahun sekali pun. sesekali boleh lah Dana.

      Delete
  12. Tahniah Dan happy anniversary.semoga terus bahagia hingga ke jannah

    ReplyDelete
  13. Happy anniversary ye semoga bahagia til jannah.. nampak best la makanan Dan suasana Di situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear... mmg tpt ni best and food mmg superb. Itu ikut citarasa kami lah.

      Delete
  14. hepi anivessary Ziyan n Zam ..semuga sentiasa kekal bahagia di dunia hingga akhirat bersama insan insan kesayangan..amin amin a ya rabb..
    and also thanks a lot for the lovely and wunnerful dinner...
    i is alegik makan kat tempat exclusive..balik terus naik gegata you!!
    anyway luv u alls

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nekcik.. ameennn ya rabb...

      Ooo ye ke dpt alergic..siannya.

      Delete
  15. hppy anvrsry k.yan n hubs..bahagia till jannah aminn

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah untuk 22 tahun itu kakak.. semoga sentiasa bahagia for more years to come. seronoklaaaa dapat jumpa lepak ramai2 cenggini. i miss my frens too huwaaa =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear...
      sesekali kumpul2 kan.. mmg best.

      Delete
  17. Alhamdulillah...moga terus bahagia kak. HAPPY ANNIVERSARY!
    Suka la tempat makan akak ni, ala2 makan dalam taman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amen..
      thanks dear..

      we all sesekali lah ke sini..
      suka tptnya and the food too.

      Delete
  18. Alhamdulillah. Happy anniversary kakak. Semoga kakak dan keluarga sentiasa barakah

    ReplyDelete
  19. wah.. best. nampak sedap semuanya. sesekali elok sangat raikan makan bersama-sama macam ni. Eratkan lagi hubungan kekeluargaan.

    Jemput baca artikel terbaru saya Zaleha Awaluddin

    ReplyDelete
  20. Happy Anniversary AE....moga jodoh kekal bahagia hingga ke syurga. Akhirnya dapat jugak tengok AE suami isteri. Saya pun tahun ni 22 tahun kawen, tahun 1995 kan.
    Pernah pergi sekali ke sini, tapi tak makan sebab tengok harga terus kenyang haha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Hainom. Ameen.
      Ha..haa terus x jd ye.. harga mmg tercekik kita. sesekali je berani.. kalau tiap.bulan mau gugur rambut.

      Delete

cliks..cliks