cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Monday, September 26, 2016

Soft opening Kedai Canggih Kelana Jaya



ALHAMDULILAHHH..
BARAKALLAHH..
Last Sunday, Sept 25, 2016 kami telah sempurna our fifth shop soft opening at Giant Kelana Jaya. 
Majlis bukan lah gilang gemilang.
tapi sekadar berkumpul sésame staffs, friends and family.
kami buat ala kadar sahaja..
but still untuk sesuatu majlis pasti  berbagai persiapan  perlu dilakukan.
tak kira bosses, or staffs or  admins, we helped each other for this event. 


all the staffs dari semua outlets sama2 bergotong royong meniup balloons. 
budget tak besar, so kenalah tiup sendiri ye..
anyway, sure depa happy berhempas pulas tiup ballloons tu. 


see, kan suka tu. 
heeeee..


bila dah siap, ada yang creative.
cam ne nak hias kan dalam kedai.
thanks to Miz Mimi.
pandai dia. 
and My Abduls tolong lekat2kan.



ada staffs dari Wangsa Walk, dari Shah Alam, dari Kelana Jaya.
bertemu mereka buat pertama kali. 



Thanks to Farah (Wangsa Walk) bersusah payah menghadirkan diri ke Kelana Jaya. 




lepas kemas2, so here they are. 
Abang 'Im pun dikira staff hari ni coz he willing to help us. .
bolehlah sebagai introduction to him.
Kalau Abang Luqman memang dah banyak yang dibantu di kedai. 


ALHAMDULILAH..
majlis kami diketuai oleh Ustaz Hafiz. 
Ustaz muda ni sebenarnya dulu adalah ustaz  My Abduls mengaji di rumah.
masa depa kecik2 lagi. 
after so long tak jumpa, depa jumpa kat sini, terkejut ustaz tengok My Abduls.
besar2 dan tinggi2. 
hilang  ustaz bila berdiri dengan depa ni. 
anyway, kalau ada apa2 majlis berkaitan dengan hal2 kedai, i berhubung dengan beliau.
segalanya dimulai dengan dua'a dari beliau. 


And ini lah mak mak daras. 



16 tahun dah kami bekerjasama.
sama2 mengharungi rintangan dalam perniagaan.
orang tanya cam ne boleh kekal.
well ini lah namanya jodoh.
ALLAH bimbing kami.
bukan tak pernah gaduh.
pernah.
tapi kami professional. 
hal office habis di office. 
lepas office we are still friends. 
mungkin itu petua lah kot. 


suka betul kami potong cake kalau ada majlis. 
heeeeee..






sumbat kak..sumbatt



tepek lah gambar kami ni lebih2 kan..
kenangan ni. 
kena tepek ni. 




Ini lah cake yang dibuat oleh Chef CiJu. 
Italian Cream Cake.


Kami bantu membantu dalam penyediaan food for this majlis. 


beli buah kat Giant je. 


Chef CiJu buat brownies. 




Roti Jala ditempah. 
Not bad. 


Ini Nasi Lemak ni i beli di Pasar Seksyen 6.
Sebenarnya main dish kami sediakan  Salted Egg Spaghetti and Mem Sue buat Mee Goreng. 
sayang lak tak de gambar. 


bila opening of coz dapat bunga dari suppliers kami. 


ye lah.. kami dah deal with them almost 16 years. 
takat sebesar ni apa lah sangat kan. 
heeeee


tengok lah anak2 dara kami prepared the main table. 



ALHAMDULILAHH.. majlis bermula jam 3.00PM dan berakhir jam 5.00PM.
walau ada jemputan yang tak dapat menhadirkan diri, kami semua bersyukur majlis berjalan lancar. 
semoga ALLAH sentiasa memberkati perniagaan kami.
semoga ukhwah sesama kami sentiasa kekal harmoni. 
all our staffs dah macam anak2 kami.
that's why kami menggalakkan staffs panggil kami aunties saja.
semoga kami semua sentiasa dalam berkasih sayang.
AMEEN.

28 comments:

  1. assalammualaikum azian,

    tahniah ya. moga terus suksess dan bertambah maju serta mendapat keberkatan dunia dan akhirat...aminn...

    ReplyDelete
  2. Wah tahun depan mesti jauh jalannya nii
    Apa pun didoakn sukses serta diberkati Allah
    Congrats Iron Ladies!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macihhh...
      Tahun depan still recovery period. Dekat2 jo.

      Delete
  3. tahniah kak... moga terus maju jaya

    suke tgk akk ngn 2 org lg rakan kongsi.... hepi bersama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dana.

      Tang happy2 kami happy2.. kalau gaduh kami gaduh betul2..heeeee

      Delete
  4. tahniah kak yan. kedai kak yan kat wangsa walk pun ada ke? apa ya nama kedai? boleh singgah bebila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai akak ada di Plaza Alam Sentral, Giant Bukit Tinggi, Giant Putra Height, Wangsa Walk, and Giant Kelana Jaya.

      Boleh singgah ye.

      Delete
  5. Tahniah semuga kedai canggih semakin berjaya seantero malaysia

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Amen..
      sorry baru jengah n3 yang lama2..
      harap2 boleh reply all.

      Delete
  7. gudluck kak yan..moga moga lepas boleh bukak makin banyak cawangan ye.. :)

    ReplyDelete
  8. tahniah kak yan dengan pembukaan cawangan ni :) may allah ease everything in ur life and business :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. ALHAMDULLILAHHH.. doakan terus ye brother.

      Delete
  10. Alhamdulillah semua urusan sudah selesai. Tahniah kakak dan partners

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...akak kalau tunjuk memang terliur tengok...heheh ssedapnya nampak kek chefjue....huhuhu

    ReplyDelete
  12. tahniah kak yan n the team... ada ms nnt sy sggh...sy da penah smpi yg kt giant putra height tu... ;-)

    ReplyDelete

cliks..cliks