cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Wednesday, September 16, 2015

Wedding Nadia aka Chef Koya.



Still having problem nak upload pics from my lappy.. Habis sume links i delete. Still tak menjadi gak. dan upload pics thru phone lak sometimes ada problem gak macam tak boleh jadi draft.. heiiii.. tu lah kalau bukan pakar kan.. nama je blogger.. tapi kurang arif bab - bab yang bersangkutan.. yang tau bukak blog, then set a new post masukkan gambar then tulis then publish.. bila ada problem mula lah tanya sana sini.. 


anyway, since problem still on and i tried many times uploading some pics of wedding's Chef Koya dan akhirnya berjaya put that in draft.. so i tulis thru lappy dan pics thru phone.. terpaksa i tinggalkan kejap cerita Japan since all the pics i put already in the hard disk dan terpaksa gunakan lappy.. so better i N3 kan wedding my cousin.. dengan pics yang tak boleh banyak. 


ok lahh..kita sembang sikit pasal majlis pernikahan Chef Koya.. simple ceremony.. she had it at Blue Mosque Shah Alam pada hari Jumaat dalam pukul 6.00PM...hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat je.. satu lagi, chef Koya ni dah tak ada ibu since she was so young. i tak ingat bila ibu dia meninggal akibat dengue  berdarah. 






tangan pengantin memegang hand bouquet hasil dari keras tangan i.. penat gak memerah otak nak adjust sana sini bunga - bunga ni.. dan ALHAMDULLILAH menjadi gak lah. even tak sehebat mana.. sekurang - kurangnya jimat sikit belanja.. hand bouquet dari fresh flower kalau tempah sure mahal kan.. 






ALHAMDULILAH BARAKALLAH... dengan sekali lafaz sah mereka sebagai suami isteri. 






Ini adalah mahar dan cincin dari pihak lelaki.. i tolong touched up kan.. mahar bernilai RM300 dan sebentuk cincin bermata berlian.  cantik tak bekas silver tu.. i bought it in Kashmir .. dah banyak kali disewa beserta bekas - bekas yang lain. 






 7 hantaran dari pihak lelaki tetapi i yang make over kan.. buat sikit touched up then sehari sebelum majlis diserahkan kepada pihak lelaki.. Mertua Chef Koya pun tinggal di kawasan perumahan yang sama.. 






 berbalas 9 hantaran untuk pihak lelaki.. i oso lah yang buat. heeeeeee...






Gambar ni saja i letak untuk iklan. heeeee... Chef CiJu tu masih kosong lagi... kalau ada yang nak isi borang boleh lah...



ALHAMDULILAH setelah selesai semuanya kami pun balik ke rumah dan majlis resepsinya berlangsung esoknya.. Dua'a mengiring Chef KoYa.. semoga menjadi isteri solehan dan punya keluarga yang bahagia penuh sakinah, mawaddah wa rahmah.. AMEEN AMEEN YA RABBB..

24 comments:

  1. cuba akak tanya blogger mialiana.com minta tlg dia fix blog prob akak.

    wow pandainye akak menggubah hantaran ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahh.. faezah.. actually my mac yg problem sebab akak dah try guna lappy HB, ok je, guna handphone ok gak dan recently guna pc hb pun ok..just i cant upload thru my lappy.. so means that i need to ask MacKeeper lah. nak buang virus kot..

      Delete
  2. hi my dear
    I'm Ahmad from Luxor - Egypt
    how are U ??

    My Email:rashidyahmad@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi.. M good ALHAMDULILAH... nice meeting u here.. Egypt is my dream place.. hope one day i cud go there.

      Delete
  3. Semoga Allah SWT merahmati dan memberkati pasangan mempelai ini dan mempermudahkan urusan jodoh Chef Ciju...

    ReplyDelete
  4. Assalam

    Semoga mempelai diberkati, dimurahkan rejeki dan di kurnia anak anak solleh. Amin.

    ReplyDelete
  5. Salam. Selamat pengantin buat buat Chef Koya.. Bertuah badan dapat penggubah hantaran pro mcm kak yan!
    Dan semoga Chef Ciju punya turn pulak tak lama lagi. Ameeen...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam dear... he..heee.. penggubah pro ye.. heeee...perosak ada lah...

      Delete
  6. tahniah pengantin baru....semoga kekal bahagia hingga ke jannah.

    ReplyDelete
  7. Aina nampak agar2 yang Nekcik buat!!! Doa moga kedua mempelai berbahagia sehingga ke Jannah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..hee ada orang intai intai agar agar kita laah....takpe nanti klau Aina nak nantu gitau ye..kalau lah ada umur panjang dan masih mampu..ha..ha

      Delete
  8. barakallah...cantik je hantaran dr k yan.hehe..

    ReplyDelete
  9. Subhanallah..akak masih aktif blogging ye.. saya ni barulah nak memblog balik, tapi dengan blog baru :)

    kak..i suka mahar & cincin pihak laki tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAH.. masih active tapi ikut mood.. baru je lepas terdampar di tepi laut.. now ingat nak belayar balik.. tup2 piccas lak buat hal..

      Delete

cliks..cliks