cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Thursday, September 10, 2015

Arigato Nipon (11) - Watami Restaurant



sambung balik ye cerita Japan... might be my blog boleh direfer for those yang nak ke sana nanti.. tapi maybe not so details lah.. kira N3 yang boleh direfer sikit.. or just maybe  sekedar sharing cerita i di Japan. 


ok lah... kan siang tadi dah ke Bamboo Grove.. cerita kat S I N I yeeee..  agak petang baru kami sampai Ryokan.. mandi, rehat, dan bersiap nak keluar semula. sebab kami nak makan. kami just nak lepak - lepak but at the same time nak try seafood kat Kyoto ni.. 


Puas cari ala kadar. heeeeee... kami tak jumpa mana - mana yang sesuai buat kami.. then tanya kat reception counter dan terus dibagitau kami boleh ke satu restaurant yang ada berdekatan ryokan kami.. 





adalah setengah kilo kami berjalan.. udara  masa tu memang curlass lah. sejuk wei.. sedap sungguh.. hari ni tak hujan tu yang best. kalau hujan sure kami gegel masa berjalan waktu malam ni.  Akhirnya sampai kami di sini.. kami ke Wa-ta-mi.










mostly food yang disediakan adalah seafood. 






kita pass kan kat pakar memilih menu for us. layan kan je..  tak cukup cash, kita tenyeh duit plastic. ready je.. 























suka interior di resto ni.. 














muka yang tak sabar nak makan.. 











i hardly remembered air apa yang order ni. heeeee





semua raw kalau tak silap.. ya ampunnn... sweet sungguh.. (kalau kat mesia, i tak jamah pun). 






just fall in love with the food presentation .. memang curlasss..






ini apa pun tak hengetttt.. sotong goreng kot..






ini salmon. 










ikan grilled ni kannnn.. wallaaaa.. superb!!!






seafood fried rice.. licinggg.







ada 2 tiga jenis lah  for our dinner.. memang best.. kenyang sungguh.. mana yang kami dah makan dan rasa sedap, kami order lagi. heeeeeee....









muka - muka happy lepas hampir habis makan..






time to go.. kena amik kasut dulu.. ini depa letakkan dalam boxes ni. 






bayar dulu yeee..






malam masih muda..






















 since masih muda tadi tu, we all decided nak ke town city.. dekat - dekat Kyoto Station.. Nak shopping sikit dan lepak minum coffee. ingat nak naik subway, eeemmm... bila tgk ke bawak tu, terus tahan cab. heeee.. tak kuasa nak turun naik lagi dah.. capek banget.. 






masuk Uniqlo.. soooo shopping time..


then lepas tu kami terus ke Starbucks for coffee.. Kalau kat Mesia  tak pernah masuk dah Starbucks ni.. but since ini je yang kami nampak di area Kyoto Station  ni, so, masukkk.. pekena coffee ice je.. Bayangkan sejuk - sejuk we all blasah ice. heeeeee... 










betapa creative nya orang Jepun.. ini bukan real tau.. hiasan je..

ok lahhh time  untuk balik ryokan.. nak sleep -  sleep.. lepas coffee, tahan cab, dan tiba di ryokan..kemas diri dan tidurrrr.... kumpul energy sebab esok kami nak ke Nara.. nak main - main dengan deers.. okk.. zzzzzz..


9 comments:

  1. assalamualaikum yan, yang raw tu rasanya kaknoor tak boleh lah, mmg pesen lama sikit kaknoor ni, tapi kalau anak2 mmg suka snagat dgn makanan jepun, mungkin selera orang muda kot kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam kak.. kak nor saya ni pun mmg tak makan.. tp yg ni mmg best.. pelik gak saya... tapi saya makan bersungguh.. mmg tekak org muda kak.. esp anak yg yg sulung tu... taksud sungguh Japanese food..

      Make $35 per hour : http://bit.ly/elance_web

      Delete
  2. bawa kawan sejati waktu kesulitan boleh gunakan ....hehehe yg penting perut mau kenyang

    ReplyDelete
  3. Hero tu sukalah dpt japanese food
    Apa lagi presentation bukan main menggoda lagi:)

    ps: alhamdulillah kami sihat semuanya tapi agak busy jugalah Yan anak-anak exam. biasalah... tak senang duduk kami mama-papa dibuatnya.

    ReplyDelete
  4. interior design kalu kedai2 jepun ni mmg lawo2 kan kak... simple tp cantik...

    pastu hidangan makanan dia mmg lawo2... kadang menu tu simple tp presentation tuh yg fuhh

    ReplyDelete
  5. Waaa...sedapnya kak. Aduhai....saya dah berpuluh2 kali dah mention kat hubby, teringin nak bercuti ke Hokkaido. Kena cukupkan wirid 44kali ni...kot2 la dia lembut hati. Hehehehe

    ReplyDelete
  6. makanan jeoun simple yet mengenyangkan dan portion tu untuk sorang.. sedapp :))

    Korang Tau tak?

    ReplyDelete
  7. salam yan...bettambah semangat nak gi japan ni eheh

    ReplyDelete
  8. Kat sana Starbucks dah mcm kedai mamak ehh kakak...
    Berlambak2... Hehhehe

    ReplyDelete

cliks..cliks