cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Tuesday, September 15, 2015

Haze please go away...

Sampai bila kita harus menghadapi masalah jerebu ni..bernafas  dengan selesa semakin susah. My ontel ada problem sikit dengan breathing ni..bukan asthma..tp takut lama kelamaan akan jd masalah asthma pulak.

Dalam setahun kita dah berkali - kali menghadapi masalah jerebu ni..budak2 lah yg teruk..i rasa hospital dan clinic sure ada banyak case coz of this haze..


I mengambil keputusan tak bagi anak2 sekolah even sekolah depa ni beraircond..still kalau bebudak ni suka sangat main di luar class bila recess time. So better lah duduk rumah...ehhh..tup - tup kata sekolah diarahkan cuti ari ni..sambung lak dengan cuti esok..berbahagia depa..



Masjid biru yang hilang terus kebiruannya pada pukul 12.30pm hari ni.

Apa - apa pun i susah hati lagi ni...jerebu dlm hati..blog masih tak leh upload any pics thru my lappy..so that s why i guna handphone ni..


Apa -  apa pun berdua'a agar ALLAH pulihkan kembali udara segar kita..maka jagalah udara kita..jagalah.. 

13 comments:

  1. Aamiin Ya Robb. Che Mid dah sakit tekak dan batuk-batuk teruk ni. Harap tak jangkit pada anak-anak. Take care semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah che mid.. anak2 sume i paksa banyak minum air.. ada yg batuk dari hari tu jadi tak baik2 lah..

      Delete
  2. bukan di bandar saja di kampung pun teruk jerubunya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekurang2nya di kampung masih banyak pokok2 kan Nieda..

      Delete
  3. kalau sebelum ni dkt kl, selangor n negeri2 di belah pntai barat jer yg kena.. tapi musim ni boleh kata satu malaysia pn kena... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ahlam.. merisaukan sungguh.. sedih negara kita yang kaya dgn tumbuhan hijau pun tak boleh menampung tahap pencemaran ni..

      Delete
  4. semoga Allah turunkan hujan untuk hapuskan jerebu..aamiin..

    stay healthy, drink plenty of plain water..

    ReplyDelete
  5. I really like to travel,.It's a best way of recreation.
    "travel4moments"

    ReplyDelete
  6. I like your post & I will always be coming frequently to read more of your post. Thank you very much for your post once more.
    Travel hacks

    ReplyDelete
  7. This is something really an amazing and nice post,
    dreamtripslife

    ReplyDelete

cliks..cliks