cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Saturday, May 30, 2015

Arigato Nipon (7) - Jam House and Cherry Blossom at Aburanokoji Dori and Ebisu-gawa Dori



Lepas bersuka ria dengan Sakura.. cerita di SINI.. we strolled down the Nijo Dori. (Nijo Street).. saje je kan nak bunuh masa. heeee.. so jenjalan lah macam kampung sendiri.. yang penting, suasana memang best waktu tu..nyaman sangat.. cuma sesekali angin sejuk singgah ke muka.. tangan dalam pocket je... 


memang seronok lah kami.. santai - santai je.. sesekali ada kereta yang lalu.. 





Nijo Dori aka Nijo Street. 






berdepan dengan simpang empat ni. 






rumah  - rumah di sini bercampur - campur.. ada yang nampak macam nit traditional.. ada yang bit modern.. 










comel je kan..






sebenarnya kami tetap menyusuri jalan ni sebab tadi masa tengah bersakura kami ada ternampak signboard about Jam House.. apa Jam House ni? ada jual jam? ooo takkk.. vegetarian cafe.. sooo kami yang tengah kebuluran ni, terus lah mencari dan mencari.. and i think it was about 500M dari jalan besar tadi tu lah kami jumpa this cafe.. so jommm kita masuk yeee..







jomm..lapar. laparrr... bukan lapar lahh. heeee..kebulurannnn.. 






satu hape pun tak faham.. tak faham apa pun..






decor in the cafe. 






simple dan cantik je di mata i. 














the bar and also the counter. 






masa kami tengah tunggu our food, one Japanese couple pun masuk dan minum coffee.. comel lak tengok depa.. 


tengok apa yang kami pesan... 






curry pumpkin with white rice. sedap weiii.. ini Chef CiJu yang ordered.. then i pun ordered lagi satu.. puas dapat makan nasi ni kann.






at first i ordered ni.. tapi macam tak cukup. heeeee... tu yang ordered Curry Pumpkin with White Rice tu.. 






and Black Coffee. yang ampunn.. pahit sungguh.. tak pe.. bertenanga kita kannn..we spent plus minus dalam RM180 kot for our simple late lunch ni.. yang penting perut dah kenyang.. then we continued strolling down this area.. kami membelok ke kiri setelah melalu Nijo Dori.. kami melalui Aburanokoji Dori...







ingatkan kita ni je yang syok tangkap gambar rumah - rumah orang di sini.. Japanese ni pun sama cam kami.. 






sakan tau depa ni. heeeee..






normal view along any road di Japan ni..






traditional look..






modern look.. termasuk yang tengah tu.. also modern look. heeeee









yang ni traditional look lahhhh...






















i like this.. kedai gonting rambut je pun.. tapii.. cantik sungguh..










tengok jam, almost 6.30 PM dah.. dan kami pun dah hampir ke penghujung Aburanokoji Dori.. dan langsung melalu Ebisu-gawa Dori. nak bersakura lagii.. kasi pecah camera lah gamaknya..














jumpa depa. ingatkan at first tu, Japanese,, rupa - rupanya Hongkie.. tak pe lah janji depa pakai cam tu.. cantik pulak.. 










tak dapat dibayangkan i and Chef CiJu in that costume. heeeee






okk. time to go.. jomm..






jomm..






ehhhh... tak lagi tuuu..






he..hee.. i lak.. 






dan lagii..






dan lagii..






ok..ok.. cukuppp..


nanti i cerita pasal Nijo Castle ye.. perut dah kenyang, kaki dah relax sikit. dan kejap lagi nak explore that castle.. plus malam nanti nak jumpa my Japanese fren di Osaka.. katanya dia ada bawak sorang lagi our fren dari South Africa.. dari Cape Town. soo tunggu yeeee..



12 comments:

  1. Cantiknya tempat2 tu <3 especially pemandangan bunga. sesuai nk ambil gambar cantik2, hehe

    ReplyDelete
  2. Inilah yang dikatakan jauh berjalan luas pemandangan. Seronoknya meneroka tempat orang...:)

    ReplyDelete
  3. Suka tengok setiap pemandangan yang ada dalam gambar ni. Bestnya dapat jalan-jalan ke sana.

    Salam singgah sini. =)

    ReplyDelete
  4. suka tengok rumah-rumah Jepun...yang traditional lagi menarik..

    ReplyDelete
  5. Assalam kak yan,
    waaaaaaa
    dah lama iols tak terjah sini
    seb baek entry jepun tak abeh lagi
    sempat lagi nak komen bertingkek2 he3

    p/s: mahai nyer la hai makan simple sampai rm150 kan3..negara orang terma jerla, ater lapor yer dop he3

    ReplyDelete
  6. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum,

    cantiknya sakura

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. Huhuhu bestnyaaaaaa......... Cherry Blossom... Takoyaki........ Ya Allah Ya Tuhan ku, berilah dan buka lah jalan serta rezeki aku untuk menemui cherry blossom ni.........

    hihihi......... kalau dah namanya Jepun memang satu keping sampah pun tak der nampak... bersih sungguh

    ReplyDelete
  10. Thanks to share such an amazing post.I am ready to spend my vacations in Kashmir!
    Kashmir tour

    ReplyDelete
  11. Bestnya sis pi time sakura..!!! Nak pergi lagi lah! Nak pi time sakura... cantik2 picture sakura tu...

    ReplyDelete

cliks..cliks