cliks..cliks

Pages

Followers

Intai - intai sini

Search here too

Sunday, January 25, 2015

Small Gathering for staffs Kedai Canggih/Region Apparel..

Almost 2 weeks dah persekolahan dimulakan.. maka dah 2 minggu jugalah our shops lega dari hiruk pikuk kerenah customers..Macam - macam yang ditempuh oleh our staffs.. suka duka.. semua ada.. dan all the directors berasa sangat berbahagia dan berterima kasih kepada semua staffs yang telah bertungkus lumus menjayakan acara tahunan our shops, BACK TO SCHOOL....ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. tanpa kerjasama  dari mereka, kami bukan siapa - siapa.. Dah 14 tahun dan bergelumang dengan business ini.. semuanya berkat usaha dan kerjasama dari semua pihak terutamanya our staffs di Region Apparel... yang permanent or even temporary.. 


Sepatutnya ada lah sikit acara makan - makan yang biasanya kami buat. .. tapi semua nya belum dirancang.. entah macamana, Chef CiJu informed me that she wanted to cook something to the staffs.. even Chef CiJu not working with me, but the bonding among my staffs and her, a bit close lah.. since dia memang suka bab masak - masak ni, she promised to cook for the staffs.. tu lah maka last Monday or Tuesday kot she cooked for us.. ALHAMDULILAH... thanks Chef CiJu... free je.. kita bagi chance Chef CiJu bersadaqah kan.. heeeeeee.. ok lahhh.. tak perlu kata apa - apa, jom kita tengok apa yang disajikan oleh Chef CiJu.








Chef CiJu masak Spaghetti yang ni haahh... Ada kuah2 tu.. then ada big prawn.. ALHAMDULILAH..memang depa kat my shop suka semuanya.. tu yang Chef CiJu jamu kan yang ni..






Chef CiJu buat gak yang ni.. Apam Solo.. ye lah.. semedang Chef CiJu kan solo, maka, apam ni pun jadi solo gitu.. apa - apa pun memang sedap.. tapi i lagi suka kalau intinya lagi banyak....Jom kita tengok pulak muka - muka yang ceria bila menjamu selera.. 




















Abang Luqman pun buat part time kat my  shop.. ye lahhh. gara - gara nak travel ke Japan kann.. tu yang dia beriya - iya kumpul duit.. 







sehingga licing mangkuk spaghetti  tu depa ngap..  ALHAMDULILAHHH... shukran ya Chef CiJu.. 



Then on last Thursday, we made the post mortem meeting.. tak buat kat office.. we went to SACC and had our lunch meeting at Teapot Deli.. tu je lah port yang senang nak meeting.. even sometimes bit noisy.. almaklum kami meeting kat luar kan.. dah tu elok pulak waktu lunch.. so faham - faham je lah... Tak nak lah bagi tau hal meeting tu kan.. tengok je apa yang kami santapkan di sana tu..







first  i ordered starter lah konon.. makan Pulut Panggang.. ok ok je lah rasanya..






tak pernah merasa Nasi Goreng depa ni.. so i ordered this.. 






Mem Sue ordered Laksa Johor.. 






Miz Husna kot yang ordered Spaghetti Bolognese ni.. 






ada Lasagna...






Ini lah our beloved permanent staffs... ada 2 orang lagi di KC Bukit Tinggi Klang.. 






sebelum kami bersurai, kita santap dulu dessert.. This is Butter Cake kot.. cam tu lah..or maybe cheese cake.. i tak rasa sangat.. kureng sikit.. ALHAMDULLILAH.. tamat sudah hal post mortem our company.. INSYALLAH next month the company akan travel.. before this since 2009 we went to oversea lah for our company trip like Medan, Hanoi, Bali, Jakarta, Phuket, and Bandung.. tapi since last year we just did inbound trip je.. kami ke Langkawi kerana kewangan tidak mengizinkan.. and INSYALLAH this February kami pun akan buat inbound trip je.. Kami akan ke Kota Kinabalu... INSYALLAH.. 



26 comments:

  1. banyaknya makanan. jadi lapar aih datang sini malam malam. hehehe :D

    ReplyDelete
  2. Ada vacancy ker kak yan, saya suka ini kerja kt company yang buat trip utk staff....rasa dihargai gitu, lagi semangat nak kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he.heee... alhamdulilah.. boleh lah sikit2 tu.. pegi dekat2 je.

      Delete
  3. Replies
    1. Salam kenal gak Muhammad Khairuddin..

      thanks..

      Delete
  4. bestnya jadi staff kak yan....semoga terus success kak

    ReplyDelete
  5. bestnye...meriahkan bila makan reramai....anak bujang kumpul duet sndiri...kagum rietta, ssah nk jmpa anak bjang rajin mcm tu...

    PS : itu la, moga kita semua dalam lindungan NYa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALHAMDULILAHH.. boleh lah.. dia yg nak sangat berjalan nanti. so kena cari duit sendiri lah kan.

      Delete
  6. Dalam negara pun best Kak Yan, mungkin boleh pi oversea 3 tahun sekali yg lain tu dalam negara je. Banyak tempat2 menarik kat Malaysia ni...ambik package best2 sikit fuhhh...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah walau percutian dalam negeri tetap menyeronokan.

    Dulu kak zai selalu juga beli baju sekolah anak kat kedai yan di Shah Alam hehe...

    ReplyDelete
  8. travel travel....inbound pun syok kalau you are with right company kan...

    ReplyDelete
  9. nyum..nyum...nyum menariknya hidangan... menambahkan sedapnya lagi bila makan berjemaah gitu....

    ReplyDelete
  10. masih ada trip..alhamdulillah...firm saya dh lama xde trip kak..

    ReplyDelete
  11. tu dia... dah makan dan makan lagi... handal betul.... tapi menu sedap2 weihhh... udang besar lengan tu... tak hengat...

    ReplyDelete
  12. udang besar2 tu sampai licin mkn ... pepagi tgk terliur udah .

    ReplyDelete
  13. mengiurkan betul spageti udang tuh kak oi... sume yg chef ciJu msk mmg mengiurkan lah

    ReplyDelete
  14. small gathering..tp meriah bila berkumpul n makan2 camni..

    ReplyDelete
  15. Sedapnyaa..tgk makanan tuh semua.. seronok laa staf² dpt dijamu makanan yang sedap²

    ReplyDelete
  16. Amboi syok tgk meriah nya pic makanan... bertuah staff dpt mkn best2 mcm ni.. rezeki ...
    --
    Fara --> <a href="http://amfarra.blogspot.com''>http://amfarra.blogspot.com</a>

    ReplyDelete
  17. Laksa Johor tu nampak menarik! i love laksa jhr =)

    ReplyDelete

cliks..cliks